USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamunun toplanmış sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini bakma namına kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, “Son aşama şeffaf, bariz ve adaletli birlikte manzume kurduk” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz'
24-12-2022 18:05


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'da AK Parti 102. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti'nin Türkiye'de siyasetin parametresini değiştirdiğini tabir ederek, “Siyasete iadeyi itibarı sağlayıcı partidir AK Parti. AK Parti'nin iktidara geldiği devir da iktidara yavuklu bulunduğu vakitteki siyasal tabloyu lütfen gözünüzün önüne getirin. Türkiye'de para şişkinliği az şimdi yüzdelik 100'lerin üstüne çıkmış, gecelik faizler yüzdelik 3 binleri vesaireyi bulmuş bulunduğu dönemler var. İnanılmaz ortak fütur mevcut az şimdi battı batıyor denilen ortak sürede siyasete on paralık inanma duyulmayan, meydana getirilen incelemelerde inanma sıralamasının en ast basamaklarında bulunan ortak sürede AK Parti siyasete en önce siyasete iadeyi itibarını sağladık. Lütfen 2002 seçimlerine hazırlandığımız 2001'de yapılış sürecimizi ortak hatırlayın. Cumhurbaşkanımız o devir siyasal yasaklı. Yeni cezaevinden çıkmış, memlekette insan başı ulusal dirimlik kısaca 3 bin dolar civarıydı. IMF'ye evren genişliğinde borç, gelişigüzel gün bazıları geliyor gidiyor. 500 milyon dolar para bilmek düşüncesince o zamanki yöneticilerimiz bap kapı gezmişti. Bu koşullar altında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kuruldu ve yönetime isteyen oldu. Cumhurbaşkanımız, o zamanki Genel Başkanımız yasaklı, öğür acemi kurulmuş, seçime gidiyoruz, memleketin ıssız arasında ve bu koşullar altında cumhurbaşkanımızın seçme vaatlerini lütfen hatırlayın. 3 bilinçlilik söylemişti. 1'ncisi 3Y idi. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla savaşım idi. 2'ncisi de 3 sene bizlerden ortak bilinçlilik istemeyin idi. Kemerleri sıkmaya bitmeme edeceğiz. Vatandaşa vaadi buydu. Normal koşullarda ortak seçime giderken vatandaşa sana 3 sene ortak bilinçlilik yapmayacağım, tümsekli sıkmaya bitmeme edeceksin diyoruz mi? Dedi. Neden? Çünkü o devir anca denmesi gerekiyordu. O koşullarda realist ortak savaşım edebilmek düşüncesince vatandaşa doğrunun söylenmesi gerekiyordu” sanarak konuştu.

“Cumhurbaşkanımız önderlik niteliği ile Rusya-Ukrayna krizinin arabulucusu oldu”

Bakanı Yanık, hemen Ukrayna-Rusya krizindeki tutumuna bakılırsa Türkiye'nin nerede durduğunu ve nite ehemmiyet taşıdığını görmenin muhtemel bulunduğunu kaydederek, “Ukrayna Rusya krizi evvel çıktığında evvel melhuz şey. En baş döndürücü Ukrayna'ya yahut Rusya'ya DOĞRU uç komşularının bundan menfi etkileneceğiydi. Neden? Çünkü kılıç Türkiye namına erke tedarikinin başta doğalgaz tedarikinin yüzdelik 40'ını direkt Rusya'dan alıyoruz. Almanya'nın milletvekillerine ‘meclise giderken yanınıza battaniye alın' dediği, vatandaşlarına ‘Türkiye'ye, Antalya'ya, lodosluk sahillerine eş kışın düşünmeyin' söylediği ortak sürede en baş döndürücü etkilenecek iklim bizdik alışılagelen şartlarda. Ne oldu, dört dörtlük tersi oldu? Peki nite oldu? Sadece ortak tek, Cumhurbaşkanımızın önderlik niteliği apayrı nazar boncuğu açıklaması yok. Sadece Cumhurbaşkanımızın önderlik niteliği ile Rusya, Ukrayna krizinin arabulucusu, balans sağlayıcısı ve krizin baş döndürücü ehemmiyetli noktalarda karışan olup krizi çözen yan oldu. Tahıl krizi bizim düşüncesince az buz ortak bilinçlilik değil. Bizim düşüncesince baş döndürücü yevmi ortak iş imiş kabilinden görüyoruz. Ukrayna'nın tahılının Ukrayna dışına taşınması Afrika kıtasında 10 milyon insanoğlunun kıtlık tehlikesinden kurtarılması demektir. 10 milyon kişiden bahsediyoruz. Bu genişliğinde asliye köklü iri işlerden bahsediyoruz. Biz Türkiye namına bu süreçte en küçük ortak kırgınlık duyduk mu? Doğalgazımız kısıldı mı? Enerjimiz kısıldı mı? Hala şimdi erke maliyetlerinin yüzdelik 80'e yakınını desteklenmiş etmeye bu mevki bitmeme ediyor. Hangi nedenle nite oldu? Sadece Cumhurbaşkanımızın iradesi ve önderlik niteliği sayesinde” dedi.

“Kamunun hep sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini gözaltı namına kılıç yapıyoruz”

Sosyal yardımların bakanlığın anne emek vermek sahalarından bir tanesi bulunduğunun altını çizen Yanık, şunları söyledi:
“Kamunun hep sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini gözaltı namına kılıç yapıyoruz. Geçen senelerde şu şekilde ortak tenkit vardı, hatırlayacaksınız, yandaşlara yardım edildi şeklinde. Ben de çıktım, şurası söyledim dedim ki, ya mevcut ise lütfen getirin bizlere söyleyin, adalet etmediğini düşündüğünüz bazıları mevcut ise belirgin televizyonlardan buyurun getirin ve söyleyin. Bir kıta gelmedi arkadaşlar. Bir kıta gelmedi. Niye? Çünkü sonuç etap şeffaf, sonuç etap belirgin sonuç etap adaletli ortak manzume kurduk. Biz sosyal yardım ihtiyaçlarının kimliğine ki olduğuna, meşrebine bakmıyoruz, bizim düşüncesince ortak kıta ortak endaze var, gerekseme sahibi mi değil mi? Sistem sonuç etap transparan işliyor. Dolayısıyla bu açıdan da alnımız ak yüzümüz elhamdülillah pak. Sosyal yardımlaşma, el birliği vakıflarımız tarafından Adana'da 16 sosyal teavün el birliği vakfımızla çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. Baktığımızda bu çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. 2022 yılı düşüncesince Adana'ya Ocak-Ekim çağında 105 milyon göndermişiz. 41 milyon da ek mevkut hisse göndermişiz. Gıda, eğitim, sağlık, koşullu akça transferi ile plan desteklerini içene alıp içerisine meydan sosyal yardım programlarımızı 2003 yılından buyana uygulamaya bitmeme ediyoruz.”

“Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz”

Bakan Yanık, 2002 senesinde hemen 4 tür sosyal yardım bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz. Neden? Bizim milletimize ortak lafımız var. Diyoruz ki milletimiz yaşamının ne etabında devletin desteğine gerekseme duyarsa kılıç orada olacağız. Orada oluyoruz. Bu başlıklar onlar düşüncesince oluşturuldu. Bakın er ailesi, desteği, er çocuğu, desteği, çoklu tevellüt yardımı, ahacık süreğen hastalıklarda çarpıcılık desteği. Her bir tanesi değişik ihtiyaca binaen müstahzar programlar. Önümüzdeki süreçte Allah baht ederse 2023 senesinde acemi başlıklar gelişecek” dedi.

Elif Ayşenur Bay - Serkan Çetinkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler