USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Gül: Bu topraklarda tiksinme tohumlarının müşterek şimdi arazi almamasının teminatı hukuktur

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türkiye bundan böyle eskiye katiyen dönmeyecektir, kimesne döndüremeyecektir. Bu topraklarda, nefret, ayrımcılık, ötekileştirme tohumlarının birlikte henüz katiyen toprak almamasının da teminatı hukuktur, hususiyet devletidir." dedi.

Adalet Bakanı Gül: Bu topraklarda tiksinme tohumlarının müşterek şimdi arazi almamasının teminatı hukuktur
12-11-2021 12:59
Diyarbakir

Bakan Gül, müşterek otelde planlı Bölge Değerlendirme Toplantısı'nda, özelikle alanda on seneler süresince vatandaşların en asliye insancasına haklarının ret, inkar ve asimilasyona yayımcı tutulduğunu, konuşulan dile tutu koyulduğunu görme ettiklerini söyledi.

Vatandaşın, mahkemelerde savunmasını öz dilinde, evinde, çarşıda konuşmuş bulunduğu dilde yapmasının engellendiğini, bin salname bu coğrafyada türküsüne, şarkısına husus etmiş bulunduğu diline "bilinmeyen müşterek dil" yaftası vurulduğunu gördüklerini dile getiren Gül, yargının da o devirde güzel müşterek imtihan veremediğini kaydetti.

Gül, laflarını şu halde sürdürdü:

"Geçmişte yargı, alanda hukukun asliye ilkelerinin birlikte arazi almadığı birtakım örnekler yaşandı. Toplumun asliye değerleriyle çatışan müşterek zihniyetin adeta ara bulucu kabilinden davrandı. O nedenden dolayı bugün geldiğimiz derece baş döndürücü önemlidir. Bugün bu topraklarda canlı 84 milyon vatandaşımız, bu ülkenin öz be öz müşterek numara derslik vatandaşıdır. Bugün herkes, mahkemelerde meramını istediği halde anlatabilmektedir. Cezaevinde mevkuf ve hükümlülerin aileleri ve yakınları bu çerçevede istediği halde görüşebilmekte, konuşabilmektedir. Devlet asayiş mahkemeleri marifetiyle halkın öz değerlerini kriminalize ika dönemleri kapanmıştır."

Özel yetkili, süper mezun savcılar marifetiyle hile kuran, insanoğlu mahremiyetine el uzatan yaklaşımların da geride kaldığını özetleyen Gül, işkenceler, faili bilinmeyen periyodunun sayfa laf olmaktan çıktığını bildirdi.

"Bu dü çevrim ortada insanımızın anne sütü kabilinden ak, helal hakkı ve hukuku vardır. Hukukun üstünlüğü devletin hukukun dışına katiyen çıkmama kararlığı vardır. Eski Türkiye bundan sonra mazide kaldı ve Türkiye bundan sonra eskiye katiyen dönmeyecektir, kimesne döndüremeyecektir. Bu topraklarda, nefret, ayrımcılık ötekileştirme tohumlarının müşterek elan katiyen arazi almamasının da teminatı hukuktur, ahbaplık devletidir." diyen Gül, şunları kaydetti:

"Sizler de bu manada adaletin temsilcileri şekilde bu mevzuda yurttaşlarımızın en şişman teminatlarısınız. Sizlerden milletimizin asliye beklentisi, 'bu kenarı Dicle'de müşterek aldanmaz kapsa koyunu sağlık de adli tanrısal sorar Ömer'den onu' anlayışıyla adaleti lakin asıl manada adaleti sağlamanız beklentisidir. Bu mevzuda halis muhlis yurttaşlarımızın bu tatlı adalete, bunun hesabını sorar anlayışıyla, geleceğe ve yarınlara elan umutla bakmasının teminatı sizlersiniz. Bu mevzuda milletimizin beklentilerini de gerçekleştireceğinize, bu mevzuda çabalarınızın olduğuna da kalben inanıyoruz. FETÖ yargıyı araçsallaştırdı. Milletin değerlerine, demokrasiye, hukuka, 15 Temmuz'da çıyan kalkışmasını hepimiz, gördük ve milletimizi bu çıyan adi girişime huzur en kesin, en kemiksiz yanıtı baş döndürücü çelimli müşterek halde verdi."

Özellikle bu çıyan örgütün ilçe içerisindeki, kurnaz ve murdar yöntemlerini unutmanın beklenir olmadığını, 15 Temmuz öncesinde de bölgenin istikrarını, huzurunu sabote etmek düşüncesince değme yolu denediklerini bildiren Gül, "Kimi devir yargının bazısı devir asayiş bürokrasisinin bazısı devir başka kurumların içine sızan bu çıyan FETÖ yıldırı örgütü militanlarıyla da gene bu hedeflerini gerçekleştirmeye himmet ettiler. Sahte tutanak üretme, DOĞRU olmayan şahit konuşturma kabilinden şeytanın fena aklına gelmeyecek yöntemlerle hukuku araçsallaştırmışlardı. Diğer yıldırı örgütleri ile teşrikimesai içine girerek milletimizin huzurunu, birliğini bozmaya çalıştılar. İşte bu çerçevede adaletin tecellisi de gene milletimizin bu manada geleceğe korkmadan bakmasının en ehemmiyetli teminatıdır." ifadelerini kullandı.

Ülkenin refahı ve vatandaşların huzuru düşüncesince çalışmalarını sürdürürken reformun asliye izlemsel hedeflerinden birisi bulunduğunu kaydeden Gül, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Kimse durumunda sayamaz, müşterek ırmaktan dü sefer çimmek da beklenir değildir. Bu düşünceyle yarınlara elan çelimli müşterek halde elan korkmadan dolaşma kararlılığımız vardır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kamuoyuna açıklamış bulunduğu dü asliye belgemiz var. Birisi, itimat sağlayan erişilebilir kazı amacını yapmak düşüncesince Yargı Reformu Strateji Belgesi, gene engellenmeyen birey, çelimli maşer ve elan demokratik müşterek Türkiye amacını yapmak kıl payı İnsan Hakları Eylem Planı. Bunların hepsini azimli müşterek halde yaşama geçiriyoruz. Daha bugün Cumhurbaşkanı'mızın imzasıyla Resmi Gazete'de piyasaya çıkan mevzuat değişiklikleriyle bu mevzuda İnsan Hakları Eylem Planı'nın azimli müşterek halde uygulanması yönünde ehemmiyetli adımlar atılmıştır, atılmaya bitmeme etmektedir. Meclisimizin gündeminde bulunan 5. Yargı Paketi de ilçe reformu çerçevesinde bu adımların atılacağı hususunda ehemmiyetli gelişmelerdir."

Reformların elden güzel mevzuatlar çıkarmakla yaşama geçirilemeyeceğini, bire müşterek vakitte bu mevzuatların uygulayıcılar çeşidinden sahiplenilmesi, ilçe kültürüne dönüşmesi ve güzel müşterek infaz örnekliğine eş olması icap ettiğini dile getiren Gül, şu halde konuştu:

"Vasat müşterek mevzuat fena olsa, güzel müşterek uygulamacı, oradan baş döndürücü adil, hakkaniyetli müşterek meal çıkarabilir. O nedenden dolayı işin şişman müşterek kısmının pratikte olduğu, en güzel reformun en güzel infaz bulunduğu inancıyla milletimiz sizlerden bu uygulamaları, bu gayretleri bekliyor. Bu mevzuda da baş döndürücü güzel mesafeler kıvrım ettiğimizi lakin halen kıvrım etmemiz müstelzim aralık bulunduğunu da anlatım etmemiz gerekir. Cumhuriyetimizin toy yüzyılına girerken 2023'te milletimizin bu manada elan güzel müşterek demokratlık elan çelimli ahbaplık sistemine gereksinimi vardır. İradesine dönük halis muhlis saldırıları kaldırılmış etmiş, namına matuf tanka, harp uçağına, namlulara ağırlık eğmemiş milletimizin de buna hakkı vardır. Bunu da gerçekleştirecek olanlar sizlersiniz. Bunu da yaşama geçireceğinize inancımız tamdır."

Gül, vatandaşların yargıdan dü asliye beklentisinin olduğunu, özelikle e-Duruşma ve e-Tebligat uygulamalarıyla yargılamanın uzamasını karşıcı ehemmiyetli adımlar attıklarını belirtti.

Adalet Bakanlığı şekilde idarenin tarafı olduklarını, yargısal müşterek yetkilerinin bulunmadığını kail Gül, konuşmasını şu halde tamamladı:

"Adalet Bakanlığının, hükümetin, yasamanın, yürütmenin müşterek infaz yetkisi yok. Anayasaya uyarınca bu yetki, ilçe mensuplarına verilmiştir. Dolayısıyla ilçe personellerinin bu mevzuda faziletli duygunluk göstermesi gerekir. Bizlerin de yurttaşlarımızın da beklentisi budur. Vatandaşlarımız, eşit, hatırlı ve güzel müşterek işlem bekliyor. Yine mahkemenin huzuruna mevrut vatandaşın gösterici kıyafetine, diline, düşüncesine, hayat tarzına karışmayan müşterek ilçe personeli bekliyor. Yine vatandaşın ikinci beklentisi de adli sonucu akla yatkın müddette verilmesini bekliyor. Bir duruşmanın vakit 09.00'da başlamış olacağı anons edilmişse o mahkeme vakit 11.00'de başlıyorsa burada kazı kader etmez, vatandaşın adalete itimatı zedelenir. Yine müşterek duruşmanın 6 ay sonraya, 7 ay sonraya verilmesi vatandaşın bu mevzuda 'adalet gecikecek' halde düşüncelere kapılmasına sebebiyet vermektedir. Bu hususta ilçe personellerinin mukteza özeni göstereceklerini bekliyorum."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk de, ilçe personellerinin asliye görevlerinden birinin de kişioğlu kazı ve hürriyetlerini korumak, toplumdaki uyuşmazlıkları en endamsız müddette çözüme kavuşturmak, suçla bozulan amme düzenini en aceleci halde baştan ıslah geçirmek ve devletin bütünlüğüne dokunca verecek değme muhtelif eyleme huzur hukukun üstünlüğü kapsamında dövüşmek bulunduğunu belirterek, bu manada toplantının teşkilatın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının tespiti noktasında güzel ve yarayışlı olmasını diledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler