USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Beyoğlu'nda meydana mevrut patlamaya ilişkin, "Bununla ilişik takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla ilişik dört başı mamur kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor
14-11-2022 02:09
İstanbul

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber enerjik yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 insanoğlu yaşamını kaybetti, 81 insanoğlu yaralandı

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana mevrut patlamada 6 vatandaşın yaşamını kaybettiğini, katı aşırı vatandaşın da yaralandığını tamlayan Bozdağ, yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır, yaralılara aceleci şifalar diledi.

"Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor"

Bozdağ, hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bununla birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu arada görüngü durumunda araştırmalarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Olayın bulunduğu yerde oradaki uzmanlardan dinleme imkanımız oldu. Anlatılanlar çerçevesinde şurası tabir edebilirim. Bir avrat oradaki banklardan birine mahsus ortak süre, 40 dakikadan ortak tomar oturuyor, sonraları kalkıyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonraları orada ortak patlama meydana geliyor. Patlama ondan sonra da olanlara etraflı Türkiye bundan böyle vakıf oldu. Şimdi bununla dayalı takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla dayalı etraflı kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde."

Şu anne denli ortak ismin mahsus olup bulunmadığı sorulan Bozdağ, "İsim şu anne denli benim bildiğim mahsus değil fakat ortak kaynak var. Kadın bulunduğu belli. Bütün kayıtlar strateji ediliyor. Şu anda ardında bulunan bir takım görevliler de var. İz devam eden arkadaşlarımız var. Onlar da mevzuyu strateji ediyorlar." niteleyerek konuştu.

Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının mevzuyla dayalı 2 başsavcıvekili, 8 de cumhuriyet savcısı görevlendirdiğini başkaca Adli Tıp ve başka ölü açımı işlemleri düşüncesince de 6 müddeiumumi görevlendirdiğini aktardı.

"Hiçbir bilinçlilik elan mahsus değil"

Hem savcılığın tahkikatının bununla birlikte düzenlilik güçlerinin bu patlamayı meydana getiren kişiyle dayalı tahkikatının bitmeme ettiğini vurgulayan Bozdağ, "Kişi diyorum zira şu anne denli bunun ne olduğuna ilişikli değişmez konuşabileceğimiz ortak data yok. Ama olayın teşekkül türüne ve bulunduğu yere baktığımızda, bunun ortak yıldırı eylemi bulunduğu hususunda şu anne denli mevrut ön bilgiler çerçevesinde sakınım oranı bırakmakla bu arada yıldırı eylemi bulunduğu değerlendiriliyor düzenlilik güçlerimiz tarafından." niteleyerek konuştu.

Bakan Bozdağ, olayın ne yıldırı örgütü çeşidinden yapıldığına ilişikli ortak yorum yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, "Yani ortak ekip değerlendirmeler mevcut fakat şu anda hâlâ netleşmediği düşüncesince buradan kamuoyuyla öldürmek istemem, hata olur. Ama üstünde durulan bir takım yıldırı örgütleri var. Eylemin ayrıcalığı nedeniyle, eylemde makbul malzemeler üstünden ve hanıma ilişikli şu andaki ön bilgiler üstünden ortak değerlendirmeyi düzenlilik güçlerimiz yapıyor. Ama bunlar kesinleştikten sonraları ne yıldırı örgütüdür, isimlendirmeyi o devir yaparsak elan sağlıklı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kadının banktan kalktıktan 1 yahut 2 dakika sonraları orada patlama yaşandığına dikkati çekici Bozdağ, "İki belki var. Ya o torba yahut çanta herhangi ortak her neyse onun içinde ortak mekanizma var. Kendi patlıyor yada engin biri patlatıyor. Yani şu anda bunların bütünü inceleniyor." biçiminde konuştu.

Bozdağ, bombanın türünün mahsus olup bulunmadığı sorusuna da şu cevabı verdi:

"Hiçbir bilinçlilik elan mahsus değil. Yani ortak ekip çiviler bulunduğu söyleniyor. Bunlarla dayalı elbette kriminal araştırmalar yapıldıktan sonraları bu patlayan düzeneğin ne olduğu, ne örgüte ilişik bulunduğu yahut nelerden oluştuğuna ilişikli fakat anca değişmeyen verilebilecek. Çünkü şu anda elle tutulur konkre parçalar haricinde ortak doyum yürütecek ortak data görüngü durumunda yok. Parça etkisi elan aşırı olsun, elan aşırı insanoğlu ölüm etsin yada yaralansın matematik onun üstünde kurulu."

(Sürecek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler