USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'den Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek

Gürcistan'da resmi temaslarda mevcut ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdiği desteğin sarsılmaz bulunduğunu söyledi.

ABD'den Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek
18-10-2021 16:43
Tiflis

Austin, resmi temaslarda mevcut edinmek az daha geldiği Tiflis'te, Gürcistan Savunma Bakanı Juanşer Burçuladze kabilinden resmi törenle karşılandı. İki bakan, şimdi sonraları birlikte görüştü.

Basına boğunuk görüşmelerin peşi sıra dü bakan, ABD-Gürcistan mühim ortaklığını niteliksel adına toy birlikte düzeye taşıyacak, Gürcistan'ın defans imkanlarını güçlendirecek ve Gürcistan Savunma Hazırlık Programına (GDRP) mebni birlikte memorandumu imzaladı.

İmza töreninden sonraları planlı kuma matbuat toplantısında mütekellim Burçuladze, ABD'nin Gürcistan'ın mühim ortağı bulunduğunu belirterek, "Güçlü birlikte ortaklık, hem ülkenin dengeli gelişimine bununla beraber alanda sulh ve güvenliğin korunmasına yardım sağlamakta." dedi.

Burçuladze, düet görüşmede, bölgedeki gelişimleri ele aldıkları bilgisini paylaşarak, "ABD ve Gürcistan'ın giriş döndürücü uluslu tatbikatları ve Karadeniz Güvenlik Konsepti'nin uygulamada uygulanmasına müteveccih beklentiler erinç konuştuk." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Gürcistan'a müteveccih nehiy politikasını sürdürdüğü ve mevzuyla ait Austin'e bilgelik verdiklerini aktaran Burçuladze, "İşgalin değme devir sürdüğünü görüşmede görüştük. Biz ati günlerde işgalin değişik alternatifini görebiliriz, doğacak haftaya ihtimal siber saldırısını görebiliriz. Ülkemize erinç ayrışık yollar kullanılıyor." niteleyerek konuştu.

ABD'nin, Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonu sürecine çelimli dayanaklık etmek sağlayan birlikte dünya olduğuna ayraç fail Burçuladze, dü dünya arasındaki ilişkilerin, on paralık bulunmadığı genişliğinde çelimli ve konkre halde gelişmeye bitmeme ettiğini söyledi.

"Burası bizim düşüncesince nazik ciddiyete ehil birlikte bölge"

Austin de konuşmasında, Gürcistan'da bulunmaktan iri sevinme duyduğunu, ABD adına bu ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğine konkre dayanaklık etmek verdiklerini vurguladı.

ABD Savunma Bakanı, "Kişisel adına burada edinmek istedim zira ABD Birleşik Devletleri, Gürcistan'a çelimli ve mühim birlikte kuma adına giriş döndürücü bedel veriyor. Gürcistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz dayanaklık etmek sarsılmaz." dedi.

ABD'nin desteğiyle 3 sene önceki Gürcistan ordusunun tedbir programının başlatıldığını ve bu senenin böylecene da sona ereceğini aktaran Austin, çağ imzalanan memorandumla bu yönde toy zamanın başlayacağını belirtti.

Austin, şu halde bitmeme etti:

"Bugün, Gürcistan Savunma Bakanı ile Gürcistan'ın savunmasını ve caydırıcılığını güçlendirmeye müteveccih birlikte girişimi duyurmaktan izzetinefis duyuyorum. Bu girişim, birlikte taraftan ABD Savunma Bakanlığının, öteki taraftan Gürcistan Savunma Bakanlığı ile Gürcistan Savunma Kuvvetleri arasındaki iş birliğinin merkezinde arazi alacaktır."

ABD düşüncesince Gürcistan'ın sonuç basamak iri ehemmiyet taşıdığının altını çizen Austin, "Gürcistan'a yaptığım ziyaret, ortaklığın garanti dibine alınmasına ve tanınmasına görev ediyor. Burası bizim düşüncesince nazik ciddiyete ehil birlikte bölge. Çıkarımız var, kuma değerlerimiz var, düzenlilik dalında iş birliğini bitmeme etmek düşüncesince nice punt görüyoruz." niteleyerek konuştu.

"Rusya'nın hürmet göstermesi icap ettiğini anlatmak isterim"

Austin, birlikte gazetecinin, Rusya'nın sön zamanlarda gündeme getirmiş olduğu Türkiye, İran ve Güney Kafkasya ülkelerinden Gürcistan, Azerbaycan ile Ermenistan'ı kapsayacak 3+3 biçiminde toy birlikte etüt formatının oluşturulmasına bağlı sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"3+3 formatına gelince, teklifle ait adına rastgele birlikte toy platformdan bahsetmeden önceki Gürcistan topraklarının yüzdelik 20'sini nehiy fail Rusya'nın 2008 mütareke anlaşmasına (Gürcistan ile Rusya'nın 2008'de imzaladığı mütareke anlaşması) hürmet göstermesi icap ettiğini anlatmak isterim."

Austin Tiflis ziyareti kapsamında, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile de birlikte araya gelecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler