USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de tedarikteki teessürat zımnında Kovid-19 imtihan merkezlerinin önündeki kuyruklar uzuyor

Kovid-19'un omicron varyantının ortaya çıkmasıyla hadise sayılarında ağır artışların kaydedildiği ABD'de sınav kitlerinin tedarikinde yaşanmış olan sıkıntılar, sınav merkezlerinin uğrunda derinliğine kuyrukların oluşmasına ve bekleme sürelerinin uzamasına hastalık oldu

ABD'de tedarikteki teessürat zımnında Kovid-19 imtihan merkezlerinin önündeki kuyruklar uzuyor
22-12-2021 11:33
Washington DC

Tüm dünyayı etkisine alan Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) salgınında en baş döndürücü olay ve ölümün gerçekleştiği ABD, bu kat de omicron varyantı ve imtihan kaynaklarındaki ehliyetsizlik zımnında mesail yaşıyor.

Omicron varyantı zımnında ülkede New York, New Jersey ve hükûmet merkezi Washington DC bilhassa iktisap etmek şartıyla nice alanda olay rakamları şahika yaparken, uzmanlar yakın şita aylarında bu sayıların hâlâ da artacağından düşünce ediyor.

Öte taraftan ülkede bilhassa Doğu Yakası'ndaki eyaletlerde imtihan merkezleri uğrunda levent boylu kuyruklar oluşuyor. bekleme süreleri 4-5 saate genişliğinde çıkabiliyor.

Evde meydana getirilen testlerin satılmış bulunduğu eczaneler ve süpermarketlerde ise gereksiz raflar hücre çarpıyor ve imtihan mevcut yerlerde güçlü azami 1 veya 2 parça satın alınabiliyor.

Salgında az hâlâ 3. yılına giren ABD'de bu etap sıkıntıların yaşanması ise aksülamel çekiyor.

Noel tatiline giren ABD, omicron endişesini yaşıyor

Ülkede imtihan bulmada yaşanmış bulunan sıkıntıların en iri sebebi namına ise tedbir zinciri derdi ve omicron varyantının çabucak yayılmasına sistemin mücehhez olmaması gösteriliyor.

Birçok üretici, etkin yokluğu zımnında yeteri kadar imtihan üretemezken, testlerin ulaştırılması dair da aksamalar yaşanıyor ve bu gidiş bölüt küsurat olay sayılarına yetişecek genişliğinde imtihan ulaştırılmasını engelliyor.

ABD Başkanı Joe Biden da 2 devir ilk meydana getirdiği konuşmada, imtihan problemine ilişkin, "Bu banko muvaffakiyetsizlik değil. Kimse omicronun bu genişliğinde aceleci yayılacağını kestirim edemedi." ifadesini kullandı.

Noel tatili ve omicronun ayrımsız devre bedel gelmesi imtihan ihtiyacını artırdı

Öte taraftan omicron ile ortaya çıkan olay artışının, ülkede en baş döndürücü yolculuk edilen devre bulunan Noel tatiline bedel gelmesi de imtihan ihtiyacını artırdı.

Birçok iklim yolu şirketinin hem iç bununla birlikte aut geçek uçuşları düşüncesince "negatif" Kovid-19 imtihan kararı istemesi zımnında dinlence devrinde ailelerinin yanına değerlendirmek arzu edenler imtihan merkezlerine akış etti.

Ayrıca bazısı eşhas yolculuk etmeyecek olsa güçlü aileleri ile dakika geçirirken çıkarlarını şen istihbar etmek düşüncesince de imtihan yaptırmak istiyor.

Test merkezlerinde oluşan ortak gayrı yoğunluğun sebebi ise mevrut şita ayları ile dumağı ve enflüanza kabilinden rahatsızlıkların da artması oldu. Belirti yayınlayan ve Kovid-19 olmadığı için sakıncasız iktisap etmek talip eşhas de imtihan olma gereksinimi duyuyor.

AA imtihan esnasında bekleyenlere mikrofon uzattı

AA muhabiri, Washington DC civarlarındaki Pentagon City'de kurulan imtihan merkezinde esna bekleyenlere mikrofon uzattı.

Bir arkadaşının fazlalık çıkması kararı imtihan yaptırmaya mevrut Adam, "Noel düşüncesince ailemi görmeye eve gideceğim. Gitmeden ilk Kovid olmadığımdan sakıncasız iktisap etmek istedim, o sebeple buradayım." ifadesini kullandı.

Adam, imtihan iktisap etmek düşüncesince dakikalarca esna beklemesine bağlı ise " Burada durmak baş döndürücü çılgınca. Çünkü biraz hafta ilk buraya gelseniz tam az hâlâ tek kimseyi görmezdiniz. Bunun Noel zımnında mi yok ise Washington DC'de akıbet çağda ağır derecede küsurat olaylar zımnında mi bulunduğunu bilmiyorum, ihtimal herhangi ortak ikisidir." dedi.

Washington DC ve çevresindeki gezgin imtihan merkezlerinin gine de ortak nebze yarar sağladığını kaydeden Adam, "Ben Marylandlıyım ve oradaki dostlarım tek imtihan bulamadıkların söylüyor. Testlere akıbet çağda ortak akış var. Geçen sene da sanırım benzeşim gidiş yaşanmıştı. Bu banko problem." diyerek konuştu.

Öğretmenlik işleyen ve ailesi ile Noel düşüncesince ortak araya gelmeden ilk imtihan yaptırmaya mevrut Kara ise "Bence bu genişliğinde ferdin tam beklemesi topluluğun titiz bulunduğu anlamına geliyor. İnsanlar Kovid-19'dan çevre telaşlı ve güvende olduklarından sakıncasız iktisap etmek istiyorlar." dedi.

Biden yönetiminin hanuman ayında evde meydana getirilen imtihan kiti dağıtacakları duyurusunun da kendisini mutlu ettiğini tamlayan Kara, "Bence bu baş döndürücü iyi. Ben ortak öğretmenim ve öğrenciler okula art dönmeden ilk imtihan olabilirlerse bu baş döndürücü güzel olur." ifadelerini kullandı.

Noel tatili düşüncesince Asya'ya gitmeden ilk imtihan yaptırmaya mevrut 29 yaşındaki Penny, "Seyahat edebilmek düşüncesince sanırım hepsi hakeza esna bekliyor. Sabırlı olmamız icap ettiğini söylemem gerekiyor. Bu baş döndürücü can sıkıcı ve iri ortak devir kaybı fakat bambaşka ortak şansım yok. Burada olmam ve imtihan yaptırmam gerekiyor." diyerek konuştu.

Biden yönetimi ocakta duman etmek şartıyla 500 milyon evde aceleci imtihan kiti satın alıyor

Öte taraftan ABD Başkanı Joe Biden, salı haset meydana getirdiği açıklamada imtihan seçeneklerini çoğaltmaya ve kuyrukları azaltmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bu haftadan itibaren en baş döndürücü vakanın görüldüğü New York'tan başlayarak hâlâ baş döndürücü imtihan merkezi kurup merkezlerin önündeki kuyrukları azaltmaya çalışacaklarını dile getiren Biden, "Federal hükûmet sıhhatsiz bilyon aceleci imtihan kiti satın almaktadır ve bu kitler ocaktan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Bu testler ağız ağıza parasız olacak. Halkın testi havale etmesi düşüncesince ortak de genel ağ sayfası kuruyoruz." dedi.

Ancak Biden'ın bu açıklamasına rağmen, ülkedeki imtihan sıkıntısının artarak artması ve kişilerin imtihan olamaması yerinde Noel devrinde yolculuk edenlerin Kovid-19'u hâlâ baş döndürücü yaymasından da düşünce ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler