USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de Müslümanlara müteveccih ayrımcılık 2021'de yüzdelik 9 arttı

ABD'de Müslümanlara müteveccih ayrımcılığın 2021'de birlikte geçmiş yıla nazaran yüzdelik 9 arttığı belirtildi.

ABD'de Müslümanlara müteveccih ayrımcılık 2021'de yüzdelik 9 arttı
25-04-2022 23:40
New York

Ülkenin en şişman Müslüman hakları savunucusu çırçıplak maşer kuruluşu bulunan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Müslüman toplumundan mevrut şikayetlerin derlendiği 2021 raporunu açıkladı.

İfade özgürlüğü, tiksinti suçları, fiziki hamle ve okullarda ayrımcılık başlıkları altında hazırlanmakta bulunan raporda CAIR'e 2021'de bütün 6 bin 720 müracaatta bulunulduğu, bunun 2020'ye nazaran yüzdelik 9 çoğalma bulunduğu anlamına geldiği kaydedildi.

Raporda, başta başörtüsünün güçlükle çıkarılması, taciz, vandallık kadar fiziki hamle başlığı altındaki tiksinti ve önyargı vakalarında yüzdelik 28'li çoğalma olduğuna özen çekildi.

CAIR Ulusal Direktörü Nihad Awad, ülkede sistemik İslamofobinin camiası yıldırma etmeye bitmeme ettiğini belirterek, "Federal hükümet, zat politikalarında strüktürel Müslüman karşıtı bağnazlığı ve Müslüman toplulukların hakkında karşıya bulunduğu kentlileşmiş hukuk problemlerini ele almalıdır. Ülkemizde hacısı hocası özgürcesine ve korkusuzca perestiş edebilmeli, çalışabilmeli, yolculuk edebilmeli ve okula gidebilmelidir." biçiminde çağrıda bulundu.

ABD’deki 25 eyalette ofisi mevcut CAIR, dünya genelinde Müslüman topluma müteveccih ayrımcılık ve İslamofobik vakaları strateji ederek, mevrut şikayetleri belgeleyen ve mağdurlara araştırma görevlisi olmaya etkin ortak çırçıplak maşer kuruluşu adına biliniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler