USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de evcil becerikli Selen'in hedefi, ABD'deki Türklerin Kongrede geçmiş mümessili olm

ABD'nin New Jersey eyaletinde semt yöneticisi seçilen Tayfun Selen, ABD Kongresine girmeyi hedeflediği aday adaylığı süreciyle ilgili, "Türk topluluğunun Amerikan siyasetindeki gözü, kulağı edinmek benim düşüncesince iri ortak alım çalım deposu olacak." dedi.

ABD'de evcil becerikli Selen'in hedefi, ABD'deki Türklerin Kongrede geçmiş mümessili olm
09-01-2022 11:47
New York

Daha ilkin de ABD'deki geçmiş Türk şehremaneti reisi bulunan ve Türk camiasının koyu yaşamış yer aldığı New Jersey'de Amerikan Temsilciler Meclisine tahavvül buyurmak düşüncesince kampanya yürüteç Türk asıllı Amerikan yurttaşı Tayfun Selen, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hazirandaki ön seçimlerde Cumhuriyetçi Partinin Kongre adayı şekilde hükûmet merkezi Washington'da da Türk Amerikan camiasının geçmiş mümessili olma şansını yakalamayı baş döndürücü istediğini belirtti.

ABD'nin geçmiş Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen, New Jersey'de semt başkanlığına seçildi

Mimarlık dalında kendine ilişik birlikte firmanın sorumluluğunun beraberinde sabık günlerde New Jersey'e bağlı, 500 binden birlikte tomar nüfusa ehil Morris bölgesinde İdari Kurulu Başkanı seçilen Selen, üçüncü birlikte iş şekilde 7 Haziran'daki ön seçimlere mevcut kuvvetiyle hazırlandığını, günce 3-4 zaman uykunun haricinde küsurat vaktinin gelişigüzel dakikasını kullanmak mecburiyetinde bulunduğunu söyledi.

Partilerin Kongre adaylarının belirleneceği ön seçimlerin kuma amaçlar düşüncesince kaçırılmaması müstelzim birlikte punt bulunduğunu tabir fail Selen, "Önümüzde Kongreye tahavvül buyurmak düşüncesince birlikte kısmet mevcut ve bunu kullanmak zorundayız. Ailem ve sorumluluklarım mevcut lakin icabında birlikte güne 3 devir sığdırarak bu işin üstesinden geleceğiz." dedi.

"Amerikan siyasetindeki mozaiği zenginleştireceğiz"

Amerikan Kongresinde Türklerin dışındaki budunsal grupların çoğunun temsilcileri bulunmuş yer aldığı gerçeğine dikkati çekici Tayfun Selen, Türk Amerikan camiasının da hükûmet merkezi Washington'a birlikte politikacı göndermesinin vaktinin çoktan geldiğini belirterek, "Türk camiasının Amerikan siyasetindeki gözü, kulağı kazanmak benim düşüncesince iri birlikte alım çalım deposu olacak." ifadesini kullandı.

Selen, "Amerikan Kongresindeki tablonun az parçasını kılıç tamamlayabiliriz. Kazanmamız yerinde Amerikan siyasetindeki mozaiği de zenginleştirmiş olacağız." diyerek, Temsilciler Meclisinde birlikte Türk’ün arazi almasının, Amerikan siyasetine ve Kongredeki öbür 434 üyenin farkındalığına sağlayacağı katkıya aksan yaptı.

ABD'de 500 binden birlikte tomar Türk olduğuna inandığını ve bütünlük olmaları şeklinde tek zorluk çekmeden başkente birlikte dil avcısı gönderebileceklerine ayraç fail Selen, "Türk camiasının ortamında bana dayanak verici baş döndürücü isim var. Fakat ilgilenmeyenler de çok. Güçlü birlikte toplumuz lakin gücümüzü iradeye yansıtmıyoruz." şeklinde konuştu.

"Suçu ara sıra de kendimizde aramalıyız"

Türk Amerikan camiasının öz problemlerini siyasetin en yukarı makamlarına geçirmek düşüncesince tam duyarlılığa daha ulaşmadığı tespitinde mevcut Tayfun Selen, "Bunun suçunu ara sıra de kendimizde aramalıyız. Ben onlara kararların alındığı masada birlikte iskemle vadediyorum lakin bu arzumu şimdi çelimli üslup dair eksiklerim olabilir." dedi.

Selen, öbür budunsal grupların az yahut baş döndürücü temsilcisinin yer aldığı birlikte platformda Türk camiasının da kendisini yansıtacak birlikte aynasının olmasını baş döndürücü önemsediğini belirterek, "Maalesef şu an bizim bu değişmeyen mekanizmasında birlikte temsilcimiz namevcut ve bu baş döndürücü iri birlikte boşluk." ifadesini kullandı.

Adaylık periyodunu yakından izlem buyurmak arzu edenler düşüncesince "selenforcongress.com" web sayfasını faaliyete geçirdiklerini dile getiren Türk asıllı aday, bu ortam üstünden talipli her insanın namına ulaşıp, eleştiri, dayanak ve başvuru kabil gelişigüzel muhtelif maddesel ve tinsel paydaşlık sağlayabileceğini söyledi.

Siyasi yarışa girmiş yer aldığı New Jersey'in 11. Bölgesinde halihazırdaki Kongre üyesinin bütçesiyle karşılaştırıldığında öz kampanyasını baş döndürücü şimdi mütevazi birlikte bütçeyle başlattığını tamlayan Selen, bölgesindeki Amerikan seçmeniyle de irtibatının sağlamlığına ve hazirandaki ön intihabat düşüncesince baş döndürücü iddialı olduğuna aksan yaptı.

ABD tecrübesi süt istasyonunda başladı

ABD'ye geldiği 1996 senesinde geçmiş iş şekilde birlikte süt istasyonunda idman mecburiyetinde kaldığını, tahminî 10 sene sonraları ise Bank of ABD kabil iri birlikte mal kuruluşunda yüzlerce kişiyi ve beniz milyonlarca doları dalavere fail birlikte konuma yükseldiğini özetleyen Tayfun Selen, ABD'nin hız yayınlayan gelişigüzel göçmene sunmuş yer aldığı fırsatları bu defa merkezi yöntem mecrasında kullanmak istediğini anlattı.

ABD'de geçirdiği 25 senenin akıbet 10 yılını domestik dalavere mekanizmalarında deneyim kazanmakla geçirdiğini kail Selen, 39 ıvır zıvır ilçenin ilişkin yer aldığı Morris Bölge yönetim Kurulu Başkanı şekilde domestik siyasette en yukarı noktaya geldiğini, Kongre yarışında en baş döndürücü domestik yönetimde tabandan başlayarak edinmiş yer aldığı tecrübelere güvendiğini tabir etti.

Türk yönetici, Morris Bölgesinde 500 milyon dolara andıran birlikte bütçeyi hizmete dönüştürmekle mesul 7 şahsiyet patronaj kurulunun yukarı yöneticisi olarak, domestik yönetimlerde edinmiş yer aldığı bu tecrübelerin girmiş yer aldığı yarışta namına iri üstünlük sağladığına dikkati çekti.

Cumhuriyetçi Partinin kaymakamlık patronaj yerleşmiş üyeliğiyle başladığı domestik patronaj tecrübesinde, 2020'de girmiş yer aldığı seçimde 147 bin oyla Morris Bölgesi yönetimine giren Selen, bu rakamın semt tarihinde tahsil edilen en faziletli oy bulunduğunu bildirdi.

"Politikada fahri ameliyat bu işin geçmiş basamağıdır"

ABD'de yetişen Türk gençlerine domestik patronaj mekanizmalarındaki görevlere talipli olmalarını başvuru fail Tayfun Selen, bu işin başında ümit içerisine girmeden fonksiyon ika arzusuna ehil olmanın önemine değindi.

Türk camiasının bu topraklarda bundan böyle birlikte birçok nesli geride bıraktığı ve Amerika'da yetişen, yetenek sahibi baş döndürücü ağır birlikte canlı nüfusa ehil olduğuna ayraç fail Selen, bu gençlerin domestik yönetimlere fahri şekilde müdahale olmaları, muhtelif komisyon, pakt ve iane kampanyalarında deneyim kazanmaları tavsiyesinde bulundu.

"Politikada fahri ameliyat bu işin geçmiş basamağı, Washington'daki merkezi yönetime talipli kazanmak akıbet basamağı olmalı." diyen Türk idareci, gençlerin domestik yönetimlerdeki ıvır zıvır başlangıçlar yardımıyla sistemi öğrenmeleri ve bağlantılarını düz yazı etmelerinin gelecekte oluşturacağı fırsatlara ilgi çekti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1992'de izinli bulunan 50 yaşındaki Selen, 1996'da ABD'ye yerleşerek 2017'de 12 bin sözü geçen Chatham'da ilkin şehremaneti meclisine peşi sıra da şehremaneti başkanlığına seçilmiş, ABD'de bu göreve mevrut geçmiş Türk şekilde tarihe geçmişti.

New Jersey Morris Bölge İdari Kurulunda birlikte eski fasıl organ şekilde fariza meydan Selen, hafta arası meydana getirilen törenle bire birlikte bölgenin patronaj yerleşmiş başkanlığına seçilerek domestik yönetimdeki en yukarı idareci olma hususi durumunu kazanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler