USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de Cumhuriyetçiler Biden yönetimine baskıyı artırıyor

ABD Temsilciler Meclisindeki ciddi komitelere Cumhuriyetçi partiden tayin edilen isimler, iklim kamuoyunda ağız dalaşı yarattı.

ABD'de Cumhuriyetçiler Biden yönetimine baskıyı artırıyor
19-01-2023 09:06
New York

8 Kasım 2022 aralık seçimlerinde Temsilciler Meclisinde çoğunluğu ele nâkil Cumhuriyetçiler, acemi teşri çağında Biden yönetimine dirlik baskıyı artırırken, nazik komitelere baş döndürücü sağcı milletvekillerinin atanmasına ilişikli tartışmalar sürüyor.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi James Comer, komitenin resmi sitesinde acemi tayin edilen adları açıkladı.

Buna göre, Eski Başkan Donald Trump ile yakınlığı ve baş döndürücü sağcı görüşleriyle tanıdık Cumhuriyetçi mebus Marjorie Taylor-Greene, Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'ne atandı. Gözetim Komitesi'ne tayin edilen üyeler ortada baş döndürücü sağcı Lauren Boebert ve Paul Gosar üzere adlar de arazi aldı.

"Biden, mücehhez ol"

Gözetim Komitesinin resmi Twitter hesabından meydana getirilen paylaşımda, "Amerikan halkının adalet etmiş bulunduğu cevapları kabul etmek için" çalışacaklarını duyuran Cumhuriyetçiler, bu kapsamda cenup sınırındaki problemler, Kovid-19 salgını, Afganistan'dan çekme ve erke krizi üzere konuların yanında Biden ailesinin ticari faaliyetlerini soruşturacaklarını bildirdi.

Diğer yandan Greene, resmi sitesinden meydana getirdiği paylaşımda, atandığı komitelerden birlikte ötekinin İç Güvenlik Komitesi bulunduğunu duyurdu. Meclisin "en ehemmiyetli komitesine" tayin edilmiş olmaktan alım çalım duyduğunu tamlayan Greene, hükümetin israf, dolandırıcılık, suiistimal ve çirkin hile üzere faaliyetlerini denetlemeye apiko bulunduğunu öne sürdü.

"Biden, mücehhez ol." diyen Greene, Biden ailesinin faaliyetlerini de soruşturacaklarını belirtti ve göreve gelmek düşüncesince sabırsızlandığını aktardı.

Bunların yanında öz geçmişiyle ilgilendiren müzahrefat dediği ortaya çıkan George Santos'un da tecim ve bilim-teknoloji ile ilgilendiren dü komiteye atandığı gelişmeleri basına yansıdı. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy de meydana getirdiği açıklamada Santos'un meclisteki komitelerde arazi alacağını doğruladı.

Vekil Taylor-Greene, "ırkçı söylemleri" ve "komplo teorilerini yaydığı" gerekçeleriyle 2021 senesinde Demokratların liderlikte bulunduğu Temsilciler Meclisindeki komisyon görevlerinden alınmıştı.

Milletvekili Gosar da gene bire birlikte yıl, içtimai medyada paylaşmış bulunduğu birlikte içerikte, Biden'a saldırmış bulunduğu ve Demokrat bakan Alexandria Ocasio-Cortez'i öldürdüğünü yayınlayan birlikte kaynak paylaşmış bulunduğu sebebi öne sürülerek komisyon görevinden alınmıştı. Santos'a ise nice Cumhuriyetçi öğür üyesi, seçmenleri aldattığı sebebi öne sürülerek istifa çağrısı yapmıştı.

Cumhuriyetçi milletvekillerinin doğacak hafta komitelere acemi tayin edilen adları onaylaması şeklinde milletvekilleri ilgilendiren görevlerine başlayabilecek.

Cumhuriyetçiler Biden'a baskıyı artırıyor

Diğer yandan, Gözetim Komitesi Başkanı Comer, Biden'ın ofisinde ve konutunda "gizli belgeler" çıkmasıyla ilgilendiren Pensilvanya Üniversitesi rektörüne istida göndererek, duyurulmayan belgelere kimlerin erişebilmiş olabileceğinin yanında darülfünun ve ona ilişikli Penn Biden Merkezini Çin'in akçalanmış ettiğine değgin birtakım sorulara cevap vermesini arzu etti.

Penn Biden ide kuruluşunda çalışanların isimlerinin yanında ne denli aylık aldıklarına değgin birtakım bilgiler arzu fail Comer, katılmış bulunduğu nice monitör programında da Başkan Biden ve fasile üyelerinin "şaibeli" ticari faaliyetlerinin de peşini bırakmayacağını tabir etti.

Temsilciler Meclisinde çoğunluğu ele nâkil Cumhuriyetçiler, federal hükümetin silahlandırılması, Çin ile mücadele, saklı yazı nukut üzere mevzularda komiteler oluşturmayı planlıyor. Vergiler, erke güvenliği ve kazıma üzere mevzularda tutucu seçmene seslenme fail kanun tasarıları hazırlayan Cumhuriyetçilerin ayrıca, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'a hudut güvenliğini sağlayamadığı sebebi öne sürülerek azil soruşturması açılmasını arzu etmesi bekleniyor.

Demokrat milletvekilleri ise "komplo teorilerine mümin birlikte grup" üyenin nazik komitelere getirilmesinin akıllıca olmadığını savunuyor. Cumhuriyetçilerin bu adımlarının, Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'nin sedir başkanı olabilmek düşüncesince namına dayanaklık etmek vermeleri karşısında baş döndürücü sağcı üyelere verdiği tavizlerin birlikte kararı bulunduğu görüşünü korumak için çaba sarfeden Demokratlar, Amerikan halkını "gerçeklikten kopuk" birlikte yöntem anlayışının beklediğini öne sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler