USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de bebek maması krizine üzerine ecnebi firmalarla skala artırılacak

ABD'de, en iri evcil bebek maması tesisinin kapatılmasının diyar çapında krize kere açmasının peşi sıra ecnebi mama üreticilerinin diyar pazarında derinliğine müddet kalmasının önü açılıyor.

ABD'de bebek maması krizine üzerine ecnebi firmalarla skala artırılacak
07-07-2022 23:02
New York

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bebek maması açığını bertaraf etmek düşüncesince aceleci gidiş onayıyla ülkeye gereç gönderecek ecnebi üreticilere iane ika planlarını duyurdu ve ülkede marketing gerçekleştirmek düşüncesince levent boylu vadeli yetkilendirme dair da garanti verileceğini açıkladı.

FDA'nın Gıda Güvenliği ve Uygulamalı Beslenme Merkezi Müdürü Susan Mayne, kurumun sitesinde arazi düzlük kayıtlı açıklamada, "En gailesiz ve en savunmasız bireylerin tehlikesiz ve besleyen yöntem ürünlerine erişiminin sağlanması FDA düşüncesince en ehemmiyetli önceliktir. FDA, ABD pazarına acemi giren bebek maması üreticilerinin doğacak haftalarda, aylarda ve zamanlarda yöntem üretmeye ve tedbir etmeye bitmeme ika seçeneklerini elan güzel anlamalarına araştırma görevlisi olacaktır." ifadesini kullandı.

Açıklamada, müracaat dönemini elan velut bir duruma gelmek düşüncesince FDA'nın toplantılara ev sahipliği yapacağı ve üreticilere organizatör manzume kanalıyla idman düşüncesince birlikte tane değini noktası sağlayacağı belirtildi.

Ayrıca, akıbet krizinden sonraları ABD'ye 9 ülkeden hep 400 milyondan aşkın 8 ons şişelerde (yaklaşık 227 gram) bebek maması getirildiği, FDA kılavuzuna akla yatkın imal edilen ecnebi mamaların ABD pazarındaki yetkilendirmelerinin şimdilik 14 Kasım'a derece uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.

ABD'de en şişman domestik bebek maması üreticisi Abbott'un Michigan'daki fabrikası 4 Haziran'da açılmasının peşi sıra hararetli fırtınaların tesise dokunca vermesi dair 13 Haziran'da baştan kapanmıştı.

ABD'deki bebek maması krizi

Pudra muhtevalı bebek maması dolayısıyla 4 bebeğin ağırbaşlı hastalanması ve 2'sinin hayatını yitirmesinin peşi sıra FDA, mama üreticisi Abbott'un Michigan'daki tesisinde tetkik başlatmıştı.

Fabrika, şubatta bakteri riski dolayısıyla kapatılarak kimi mahsulat "güvensiz" bulunduğu nedeni öne sürülerek toplatılmıştı.

ABD'de tedbir zincirindeki aksamaların da etkisiyle şahika eden "bebek maması krizi" dolayısıyla aileler akıbet aylarda raflarda bebek maması bulmada zorlanırken, üreticiler de kusursuz sığa çalışmalarına karşın dip öğrenci yetişemediklerini bildirmişti.

Konu, Beyaz Saray'ın da gündemine gelirken ABD Başkanı Joe Biden, bebek maması krizinin çözümü düşüncesince ülkenin en şişman üreticileri ve perakendecileri ile birlikte araya gelmişti.

Biden, 18 Mayıs'ta bebek mamalarında yaşanmış olan tedbir sıkıntısının giderilmesi düşüncesince Savunma Üretim Yasası'nı imzalamış ve "Uçan Mama Operasyonu'nu" başlatmıştı. Bu kapsamda ABD'ye bugüne derece 6 kere uçaklarla öteki ülkelerden bebek maması tedariki yapılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler