USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Ukrayna’ya tabanca yardımının 240 milyon dolarlık bölümü tasdik edildi

ABD Savunma Bakanlığından fevk dozaj müşterek yetkili, yönetimin Ukrayna’ya sağlayacağını duyurduğu 350 milyon dolarlık tabanca yardımının 240 milyon dolarlık kısmının Ukrayna ordusuna konfirmasyon edildiğini ve 14 devletin şimdi bu ülkeye tabanca verdiğini açıkladı.

ABD: Ukrayna’ya tabanca yardımının 240 milyon dolarlık bölümü tasdik edildi
04-03-2022 20:22
Washington DC

Pentagon’da birlikte takım gazeteciye açıklamalarda mevcut fevk dozaj defans yetkilisi, Ukrayna ordusunun, ABD asıllı silahlarının Rus ordusunu yavaşlatmasının delici bulunduğunu belirtti.

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda âşık çıktıKiev'de şişman birlikte patlama sesi duyulduRusların açıktan saldırmış olduğu Ukrayna'nın Çernigiv kentinde ölenlerin sayısı 47'ye yükseldiZaporijya Nükleer Santrali bölgesinde arama Rus ordusuna geçtiZelenskiy: Çernobil'den 6 büküm şişman birlikte sıkıntı olabilirdiUkrayna ile Rusya tahliyelerin yapılacağı alanlarda eğreti mütareke düşüncesince anlaştıBM İnsan Hakları Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği tez edilen suçlarını soruşturacak

Yetkili, “En akıbet Ukrayna’ya sağlanmasına diploma maruz ve aralarında Javelin füzelerinin de bulunmuş olduğu 350 milyon dolarlık asayiş iane paketinin 240 milyon dolarlık kısmı, Ukrayna’ya sokuldu ve teyit edildi." ifadesini kullandı.

Rusların bu tabanca paketine müteveccih rastgele birlikte işgal girişiminde bulunmadığını ve tamamı yardımın ileriki günlerde Ukrayna’ya gitmiş olacağını aktaran yetkili, 14 ülkenin şimdi Ukrayna ordusuna tabanca desteğinde bulunduğunu dile getirdi.

Üst dozaj yetkili, bu devletler ve verdikleri silahlarla ilgilendiren bilgileri paylaşmadı.

Ukrayna ordusuna maruz silahlarla ilgilendiren pedagoji bilimi verilmesine bağlı ise yetkili, şunları kaydetti:

"Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile bugüne denli şümullü birlikte pedagoji bilimi programı gerçekleştirdik. Böylece Ukraynalılara sağladığımız ekipmanı, şimdi geçmiş almış oldukları öğrenime gereğince uyarlayabildik. En akıbet verdiğimiz birtakım toy ekipmanla ilgilendiren eğitimi aralık, hanuman ayında vermiştik. Ama sağladıklarımızın çoğunluğu doğrusu şimdi geçmiş tanıdık oldukları silahlar ve doğrusu çalışan birlikte biçimde kullanıyorlar."

Ukrayna halen iklim gücünün ehemmiyetli birlikte tarafını koruyor

Rusya’nın Kiev’e müteveccih saldırısında daha gelişim kaydedemediğini vurgulayan Pentagon yetkilisi, Ukrayna’nın başka bölgelerinde çatışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinin kapasitesine bağlı değerlendirmede mevcut yetkili, şu ifadeleri kullandı:

"Ukraynalıların hala hem çakılı kanatlı bununla beraber cıvıl cıvıl kanatlı uçakları, insansız iklim sistemleri ve karadan havaya defans sistemleri itibarıyla iklim savaşma gücünün ehemmiyetli birlikte çoğunluğuna eş bulunduğunu söyleyebilirim. Hala bu sistemlerin çoğuna, bu platformlara ve bu kabiliyete ashap fakat hakkıyla buna endaze bırakmak istemiyorum. Elbette tamamı bu kategorilerde birtakım zayiat yaşadılar. Bu kayıpların birlikte bölümü hemen arızadan kaynaklanmış, birlikte bölümü Rus saldırılarından. Ancak iklim savaşma gücünün ehemmiyetli birlikte çoğunluğuna eş olduklarını değerlendiriyoruz."

ABD ile Rusya arasındaki askeri iletişim

ABD ile Rus orduları ortada çatışmaları önleme mekanizmasının işleyip işlemediğine bağlı birlikte soruya karşılık verici fevk dozaj yetkili, bahsi sabık mekanizmanın hemen Avrupa Kuvvetleri Komutanlığının karargahında mevcut açıkça birlikte telefon hattı bulunduğunu söyledi.

Yetkili, hattın sabık günlerde kurulduğunu ve Ruslarla hemen sınav edildiğini bildiğini fakat şu anne denli kullanılıp kullanılmadığını bilmediğini tabir etti.

Nükleer santralleri silahla almaya girmek düşüncesizlik

Avrupa’nın en şişman çekirdeksel santrallerinden bir tanesi adına bilindik Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki yangına bağlı bilgelik verici yetkili, rastgele birlikte ışın fail sızıntının bahis konusu olmadığını fakat oradaki yangının kesinlikle çıktığını daha belirleme edemediklerini söyledi.

Yetkili, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu işgalin birlikte sebebi olmamasını birlikte kenara bırakın, Rusların birlikte çekirdeksel santralin etrafında kinetik atılım ve çatışmaya giriş düşüncesizliğinin de birlikte sebebi yok. Nükleer santraller, silahlı çatışmalara erinç durabilecek biçimde mensur edilmiyor. Radyo canlı kaçıntı namevcut ve Ruslar kontrolü ele almış lakin bu o harekatı yerinde çıkarmaz. Bir çekirdeksel santrali tabanca diretmesiyle almada Rus işgalinin ne denli düşüncesizce bulunduğunu ortaya koyuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler