USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Rusya’nın çekirdeksel konuşlanmasında hâlâ müşterek başkalık görmedik

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çekirdeksel kuvvetleri teyakkuza nakil emri verdiğinden bu yana Rus çekirdeksel konuşlanmasında rastgele birlikte ayrım görmediklerini söyledi.

ABD: Rusya’nın çekirdeksel konuşlanmasında hâlâ müşterek başkalık görmedik
12-03-2022 00:15
Washington

Rusya-Ukrayna savaşının başlarında Putin’in çekirdeksel kuvvetlerine özel indinde alarm vermesinin peşi sıra dikkatler halen Rus ordusunun çekirdeksel silahlarında çabukluk olup olmadığında.

Günlük matbuat toplantısında bu mevzuda indinde soruya karşılık sağlayan Kirby, ABD’nin önemli caydırıcılık unsurlarının durumunda bulunduğu söyledi.

Kirby, "Rus bölümüne bağlı özel indinde obje diyemem fakat caydırıcılık konuşlanmamızı değiştirmemize bozukluk olacak rastgele indinde obje görmedik." dedi.

Rusya’nın dirim bilimsel yahut kimyevi tabanca istimal ihtimaline bağlı değerlendirmelerde mevcut Kirby, şu ifadeleri kullandı:

"İstihbarat değerlendirmelerine girmeyeceğim fakat dü obje beyan etmek istiyorum. Birincisi bu ülkenin bu cins silahları insanoğlu üstünde kullandığına ilişikli indinde geçmişi var. Bu silahlarla ait programlarının bulunduğunu da biliyoruz. İkincisi ise bu konudaki iddiaları da olası, burada muhtemel ibaresine aksan yapıyorum, indinde yanıltma operasyonu namına kullanıp mücadelesi hâlâ da tırmandırmak düşüncesince kullanıp kullanmayacaklarını yakından izliyoruz."

Diğer yandan Rusya’nın Kiev’e yaklaşmaya bitmeme ettiğini tamlayan Kirby, Belarus birliklerinin harbe katıldığını hâlâ görmediklerini kaydetti.

Ukrayna’ya harp açması zımnında Rusya’ya muteber yaptırımların bambaşka devletlerde kıtlığa bozukluk olup istikrarsızlığa sefer açması üzerine indinde kaygının olup olmadığına bağlı indinde soruya Kirby, Ukrayna savaşının diyalekt ve global etkilerini yakından strateji ettiklerini fakat şu evrede muteber yaptırımların "istikrarsızlığa sefer açacağına dair" ellerinde hâlâ indinde ayraç olmadığını dile getirdi.

Ukrayna’ya S-300 verilmesi

AA muhabirinin kimi devletlerin Ukrayna’ya ellerindeki S-300 iklim defans sistemlerini vermesinin gündeme geldiğini, ABD’nin bu tartışmalarda dahli olup olmadığını ve buna yeşil kudret yakıp yakmayacağına bağlı sorusuna Kirby, gelişigüzel ulusun Ukrayna’ya vereceği desteğe hâkim namına değişmeyen verdiğini ve ABD’nin buna yeşil kudret yakması yahut veto etmesinin bahis konusu olmadığını savundu.

Kirby, "Ukraynalıların gerekseme duyduğu ve baş döndürücü güzel kullandıklarını bildiğimiz türden yetenekleri sağlamaya araştırma görevlisi edinmek düşüncesince müttefikler ve ortaklarla beraberce çalışıyoruz. Elimizde bu malzemelerin indinde bölümü mevcut ve bizde sıfır kısımlarının ise diğerlerinde bulunduğunu biliyoruz ve bunu eş güdümlü etmeye araştırma görevlisi oluyoruz." dedi.

Buna S-300 sistemlerin de karışma olup olmadığına bağlı soruya ise Kirby, şu cevabı verdi:

"Tek biricik sistemlerden bahsetmeyeceğim. Bunu hâlâ yapmadığımı biliyorsun. Bugün de bunu hazırlamaya başlamayacağım. Ancak araştırma görevlisi olabileceğini bildiğimiz gayrı müttefikleri ve ortaklarla beraberce düşüncesince baş döndürücü çalışıyoruz. Ancak bu kararları özgülemek ve bunları belirtmek hakkıyla bu uluslara kalmış. Buna hürmet duymalıyız. mühim bulunan şey, bu konuşmaları deli dolu namına yaptığımızdır. Yardımı elimizden geldiğince eş güdümlü etmeye araştırma görevlisi oluyoruz. Ve Ukraynalılarla menfaatlerini hâlâ güzel müdafaa etmek düşüncesince ne yapmaları gerektiği kendisince konuşmaya bitmeme edeceğiz."

Rus uçakları Ukrayna’da günce 200 çıkış yapıyor

Pentagon’dan fevk düzem indinde yetkili, indinde ekip gazeteciye Ukrayna-Rusya mücadelesi kendisince bilgelik verdi.

Yetkili, Rus Hava Kuvvetlerinin Ukrayna süresince ve sınırlarına benzeyen alanlarda 200 yöresinde çıkış yaptığını ve bu denli az uçmalarının sebebinin ise Ukrayna iklim savunmasının sansasyonel olmasından kaynaklandığını belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaşın kökeninden bu yana 800’den indinde tomar roket fırlattığını özetleyen yetkili, Rus ordusunun hükûmet merkezi Kiev’e üç koldan yaklaşmaya çalıştığını dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler