USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, müttefikleri ile Belaruslu 12 yapı ve 20 resmi kuruma müeyyide uyguladığını açıkladı

ABD, Belarus yönetimi ile münasebetli 12 yapı ve 20 yetkiliyi müeyyide listesine alırken, Belarus yönetimi ile münasebetli üç iklim aracını da "bloke edilmiş varlık" namına tanımladı.

ABD, müttefikleri ile Belaruslu 12 yapı ve 20 resmi kuruma müeyyide uyguladığını açıkladı
02-12-2021 20:33
Washington

Belarus ile Polonya sınırındaki sığınmacı krizi bitmeme ederken ABD, Aleksandr Lukaşenko yönetimine ek yaptırımlar getirdi.

Yaptırımlara bağlı izah karşılayıcı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Uluslararası müttefikler ve ortaklarla koordineli kendisine dakika Aleksandr Lukaşenko ve rejimine, demokrasi, insanoğlu hakları, arsıulusal normlara müteveccih bitmeme fail saldırılarının ve Belaruslulara hem içeride hem de dışarıda zalimane edisyon yapmalarının maliyetini tasarruf etmek düşüncesince ek adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Blinken, müeyyide kararının bire birlikte sürede Lukaşenko diyetinin Avrupa Birliği (AB) devletleri ile sınırı süresince muhacir kaçakçılığına müsaade vermesi ve "diğer ülkelerden mevrut savunmasız göçmenleri duygusuzca sömürmesine" de birlikte tepkime bulunduğunu belirtti.

Bu adımların, Belarus'a müteveccih bu sene üçüncü eşgüdümlü etap olduğuna dikkati çekici Blinken, "ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), 13405 ve 14038 mahdut Başkanlık Kararnameleri uyarınca, üç uçağı bloke edilmiş dünya malı kendisine tanımladı ve Belarus devletine ilgilendiren işletmeler, hükümet yetkilileri ve öteki eşhas müdahale iktisap etmek gibi diyeti destekleyen ve baskısını kolaylaştıran 32 eş ve kuruluşu müeyyide listesine aldı." ifadelerine arazi verdi.

Blinken, OFAC'ın Belarus Maliye Bakanlığı yahut Belarus Cumhuriyeti Kalkınma Bankası çeşidinden 90 günden şimdi levent boylu vadeli acemi namus borcu içeren belli faaliyetlerini zecrî birlikte direktif yayımladığını da kaydetti.

OFAC'ın açıklamasında da sığınmacı krizindeki rolüne güvenerek Belarus devletine ilgilendiren Republican Unitary Enterprise Tsentrkurort turizim firması ile Belarus Devlet Sınır Komitesinin 7 yukarı düzem yetkilisinin müeyyide listesine alındığı bildirildi.

Açıklamada, Belarus'a ilgilendiren Transaviaexport kargo şirketinin birlikte defans sektöründen Beltechexport, AGAT Electromechanical Plant, 140 Repair Plant, Kidma Tech, Pelong ve Gardservis şirketlerinin müeyyide listesine eklendiği kaydedildi.

Belarus Cumhuriyeti Organize Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Müdürlüğünden 10 eş ve Lukaşenko ailesine yaklaşan 3 ismin de müeyyide listesine alındığı dökme açıklamada, Belarus Potas Şirketi, ast yüklenicisi Agrorozkvit firması ve Slavkali Yabancı Limited Şirketinin de yaptırıma yayımcı tutulduğu kaydedildi.

Açıklamada, bloke edilen üç iklim aracından ikisinin Tsentrkurort şirketine, birinin ise Slavkali şirketine ilgilendiren bulunduğu bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler