USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Kuzey Kore dünkü geliştirdiği kıtalararası balistik füzeyi denedi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'nin 26 Şubat ve 4 Mart'ta acemi geliştirdiği kıtalararası balistik füzeyi denediğini belirleme ettiklerini, Pyongyang'ın benzeyen sürede bu füzeyi denemeye bitmeme edeceğini açıkladı.

ABD: Kuzey Kore dünkü geliştirdiği kıtalararası balistik füzeyi denedi
11-03-2022 09:25
Washington DC

Kuzey Kore'nin akıbet aylarda balistik füze denemelerine çaba vermesi ABD'yi alarma geçirdi.

Pyongyang yönetiminin 26 Şubat ve 4 Mart'ta icra ettiği akıbet dü denemesine bağlı açıklamada mevcut Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD hükümeti, bu fırlatmaların analizlerine isnaden bu dü füzenin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetinin geliştirmekte bulunduğu ve önce kendisine 10 Ekim 2020'de Kore İşçi Partisi boğaz töreni esnasında tanıtılan dünkü müşterek Kıtalararası Balistik Füze (ICBM) bulunduğu kararına vardı." ifadelerini kullandı.

Füzelerin birlik ICBM menziline ulaşmadığını değerlendirdiklerini tamlayan Kirby, "Bu denemenin amacı, anlaşılan geçenlerde peyk fırlatma kabil gösterilecek birlik menzilli müşterek fırlatma öncesinde sistemi değerlendirmekti." ifadesine arazi verdi.

Kirby ayrıca, ABD'nin bu bilgiyi Kuzey Kore'ye huzur halkoyu peyda etmek düşüncesince açıkladığına ayraç etti.

ABD'nin BM Güvenlik Konseyinin nice kararını ihlal fail bu denemeleri kınadığını tamlayan Kirby, "ABD ve müttefiklerinin güvenliğini gelmek düşüncesince mukteza topu topu önlemleri almaya bitmeme edeceğiz." ifadelerine arazi verdi.

ABD Hint Pasifik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde bölgedeki iklim dikiz ve his faaliyetlerinin yoğunlaştırılması ve füze defans kabiliyetlerinin harbi hazırlıklarının artırılması buyruğu vermişti.

Komutanlık bu sonucu Kuzey Kore'nin küsurat füze denemelerinden çevre aldığını açıklamıştı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler