USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya dayanaklık etmek vermesi yerinde değer karşılayacağını Çin'e ilettik

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşındaki konumuna müteveccih kıymetlendirme yapmayacağını fakat kendilerinin bu mevzuda Çin bölümüne mesajlarını kesin ortak halde ilettiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya dayanaklık etmek vermesi yerinde değer karşılayacağını Çin'e ilettik
17-03-2022 00:28
Washington

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD heyetinin Roma'da Çinli diplomatlar ile görüşmesinde, Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaştan ötürü Rusya'ya meri yaptırımların illet bulunduğu kayıpların Pekin yönetimi çeşidinden telafi edilmesi olasılığından akıl duyduklarını ve hakeza birlikte halde Çin’e çın bedeller ödetileceğini Çin bölümüne ilettiklerini söyledi.

Price, günce matbuat toplantısında Roma’daki Çin-ABD heyetlerinin görüşmesine müteveccih sorular üzerine, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşındaki konumuna müteveccih istimara yapmayacağını fakat kendilerinin bu mevzuda Çin bölümüne mesajlarını belirgin birlikte halde ilettiklerini söyledi.

Üst düzem Çin heyeti ile birlikte araya yetişme sebeplerinin haberleşme yayınlarını belirgin avlamak bulunduğunu tamlayan Price, "Bu anlaşılan hayattaki en ehemmiyetli düet ilişkidir. Sorumlu birlikte diyar kendisine ilişkimizi karakterize fail rekabetin çatışmaya dönüşmemesini sağlamakla yükümlüyüz." dedi.

Birçok ülkenin Ukrayna’ya desteğini bildirme ettiğine ve Rusya’nın saldırısına gönül rahatlığı çıktığına dikkati çekici Price, Çin’den bu yönde belirgin birlikte izah yahut eda görmediklerini dile getirdi.

Price, "Çin’e, Rusya'nın finansal ve hesaplı kaybını telafi etmeleri yahut Rusya’nın savaşına materyal desteği vermeye müteveccih rastgele birlikte çabaya girişmeleri dair çın endişelerimiz bulunduğunu ve hakeza birlikte halde elden ABD çeşidinden değil hayattaki kuma ve müttefiklerimizden de çın bedeller ödetileceğini belirgin belirgin belirttik." ifadesini kullandı.

İran ile anlaşmaya yakınız

İran ile Ortak Kapsamlı Eylem Planı (OKEP) kendisine da aşina İran çekirdeksel anlaşmasına dönmeye müteveccih müzakerelere de yer veren Price, İran ile ABD tarafı arasındaki düşün farkının giderilebileceğini söyledi.

Price, "Söylediğimiz kadar ehemmiyetli birlikte inkişaf kaydettik. Olası birlikte anlaşmaya yakınız fakat hâlâ o noktada değiliz. Çok kırılan birlikte evrede olduğumuz düşüncesince düşün farklılığı bulunan mevzular gönül rahatlığı rastgele birlikte değerlendirmede bulunmayacağım." diyerek konuştu.

Anlaşmaya değişmek neredeyse ellerinden mevrut rastgele birlikte şeyi yaptıklarını özetleyen Price şunları söyledi:

"Tahran'ın kaydettiği çekirdeksel ilerlemeler menfez önüne alındığında, sürecin uzamasıyla OKEP’in sağlamış bulunduğu çekirdeksel silahların yayılmasını önleme faydalarının ortadan kalkacağı düşünüldüğünde, baş döndürücü az devir kaldı. Bu nedenle, bu özellik çabucak üstünde çalışılması müstelzim birlikte konudur. Bir süredir çabucak odaklandığımız birlikte konudur. Hala anlaşmaya aykırı kendisine dönüşün belirgin belirgin bizim çıkarlarımıza olacağına inanmaya bitmeme ediyoruz.”

Price, ABD yönetiminin İran'ın alanda gerilimi düşürmeye müteveccih vereceği birlikte üstlenme karşılığında İran Devrim Muhafızlarını ecnebi yıldırı örgütü listesinden çıkarmayı planladığı iddialarına müteveccih soruları ise karşılıksız bıraktı.

Sözcü, bu mevzunun müzakerelerin gündeminde olmadığını, görüşmelerin merkezinde İran’ın dört dörtlük birlikte halde OKEP’e uyması ve Tahran’a müteveccih yaptırımların gevşetilmesi bulunduğunu dile getirdi.

İran’ın halen ABD ve ortakları düşüncesince gözdağı yapılanma ettiğinin altını çizen Price, çekirdeksel tabanca sağlamış birlikte İran ile alanda milis güçlere ve yıldırı örgütlerine verdikleri dayanak ve balistik roket programları kadar sorunları çözmeyi baş döndürücü elan zorlaştıracağına aksan yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler