USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanaklık etmek mesajı verdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen alanlarda araştırmalarda mevcut olmak kabil geldiği İncirlik Üssü'nde, Türkiye'yi desteklemekte azimli olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanaklık etmek mesajı verdi
20-02-2023 01:05
Adana

Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığını görüşme fail ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, burada meydana getirdiği açıklamada, yıkıcı depremlerin arkası sıra Türk halkının beraberinde olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye'deki depremin yıkımını direkt gitmek dikçe üzdü

Blinken, "Yıkımın birazını gitmek düşüncesince birlikte kentin üstünden tebahhur şansım ha ve bunu kelimelere açığa vurmak hakkıyla zor. Yıkılmamış ve yıkılmış yapılar görüyorsunuz, çöken çatıların elden beraberinde hala ayakta duran birlikte şeyler var. Size bahis konusu durumun ölçeği üzerine birlikte düşünüm veriyor. Bu depremden ötürü on binlerce ahiret yolculuğu ve on milyonlarca etkilenen insanoğlu mevcut ve elbette, hala dört dörtlük kapsamını bilmiyoruz." dedi.

Depremin elden arkası sıra ABD ve öbür devletlerin araya girdiğini tamlayan Blinken, şöyleki konuştu:

"Bir gündüz süresince burada kısaca 200 kişi, kapik ve öbür uzmanlardan oluşan kontrol istirdat ekipleri oluşturduk. Depremden elden ahir günlerde barınma, su, yiyecek, deva ve giysi düşüncesince kısaca 85 milyon dolar mesabesinde iane aktarıldı. Bugün ise gereksinimi olanlara iane geçirmek düşüncesince 100 milyon dolar şimdi getireceğimizi yansıtmak isterim. Bunu, Acil Mülteci ve Göç Fonu ile Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) erbap bulunduğu birlikte insancasına iane fonundan aldık ve bu geçenlerde harekete geçirilecek."

Blinken, "Aynı sürede Türk meslektaşlarımızla baş döndürücü andıran birlikte ortaklık süresince hem gereksinimleri idrak geçirmek tıpkı sürede bunları karşılamanın yollarını bilmek düşüncesince çalışıyoruz. Bu, rastgele birlikte devir bulunduğu kabil dikkate bedel birlikte biçimde harekete güzeşte ABD ordusu özellikle iktisap geçirmek neredeyse ABD hükümetinin sert baş döndürücü bölümünün yılgı emek harcaması ve ortaklık olmaksızın gerçekleştirilemezdi. Meslektaşlarımız kısaca 150 çıkış yaptı. Helikopterleri ulaşılması çetince yerlere gönderdiler, buradan 24 milyon poundluk iane geliyor, gördüğünüz kabil dört dörtlük arkamdaki kamyonlara gidiyor ve gereksinim duyan şahıslara ulaşacak." dedi.

"Türkiye'yi desteklemekte kararlıyız"

USAID'in depreme müteveccih çalışmalara baş döndürücü çabuk ve can alıcı birlikte biçimde karşılık verdiğini kail Blinken, şunları kaydetti:

"ABD Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiliği, Türk ortaklarımızla ortaklık süresince şahıslara iane etmeye idman düşüncesince birlikte araya geliyor. Bu levent boylu vadeli birlikte efor olacak. Arama ve istirdat maatteessüf sona eriyor. İyileşme operasyonu ise devam ediyor ve arkası sıra şişman birlikte baştan düz yazı emek harcaması olacak. Yıkılan bina, apartman ve ev sayısı karışma hasarın boyutlarını gördüğünüzde baştan bina geçirmek baş döndürücü şişman birlikte efor gerektirecek. Ancak bu çabada Türkiye'yi desteklemeye kararlıyız. Dünyanın nice ülkesi de bire birlikte şeyi yapıyor. Bunu muvaffak gelişmek düşüncesince koskoca birlikte el birliği ve oturma var."

ABD'nin Türk halkının beraberinde bulunduğunu ve icraat tamamlanana denli buna ilişkin kalacaklarını tamlayan Blinken, "Şu anda en ehemmiyetli bilinçlilik gereksinim duyan şahıslara iane ulaştırmak, kışı nan ve esasen ayaklarının üstünde durabilmelerini sağlamak." dedi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiye'deki depremzedeler düşüncesince 1 bilyon dolar insancasına iane çağrısında bulunduğunu hatırlatan Blinken, "Şu an nedeni ile ABD 185 milyon dolarlık yardımda bulundu, fakat ayrıksı birlikte bilinçlilik varsa, ne yapabileceğimize bakacağız. Diğer devletler devreye giriyor fakat bu çağrının akçalanmış edilmesi baş döndürücü aceleci ve sağlayabileceğimiz ek kaynaklara bakarken üstelik banko başkalarını bunu hazırlamaya motivasyon edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Blinken, "Türk ortaklarımızdan ileriye çevrik gereksinimlerin neler olduğu, en dobra tam olarak asistan olabileceğimiz, buradaki müşterilerini beslemek düşüncesince kaynakları en dobra tam olarak toplayabileceğimiz üzerine öğrenebildiğim denli baş döndürücü bilinçlilik bellemek düşüncesince sabırsızlanıyorum." halinde konuştu.

Deprem bölgesindeki çalışmalara dahil bulunan kadroya teşekkürname fail Blinken, "Hayat kurtarmaya direkt katkıda bulunduğunuzu biliyorum ve bu rastgele birimizin yapabileceği en çelimli şey." dedi.

Türkiye'de depremden etkilenen şahıslara iane geçirmek düşüncesince ellerinden mevrut rastgele birlikte şeyi hazırlamaya azimli olduklarını anlatım fail Blinken, laflarını "Türk halkının en baş döndürücü bilmesini istediğim şey, ABD'nin yanlarında bulunduğu ve bunu nan düşüncesince ne denli sürerse sürsün yanlarında olacağıdır." halinde tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler