USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden, Fed Başkanlığına Powell'ı namzet gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığına Jerome Powell'ı ve Başkan Yardımcılığına Lael Brainard'ı sözlü gösterdi.

ABD Başkanı Biden, Fed Başkanlığına Powell'ı namzet gösterdi
22-11-2021 23:17
Washington

Biden, Beyaz Saray'da düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında Fed Başkanı adayını açıkladı.

Yeni yüz koronavriüs (Kovid-19) salgınının ABD'de Büyük Buhran'dan buyana en biçimsiz konuşu krizi yarattığını tamlayan Biden, salgının bozukluk bulunduğu yıkımdan ağız ağıza tevlit buyurmak düşüncesince hâlâ gidilecek baş döndürücü kez bulunduğunu söyledi.

Biden, topu topu ilerlemelere karşın hala ağırbaşlı zorluklarla dirlik karşıya olduklarını, eder artışlarının çabucak ABD'nin değil topu topu dünyanın sorunu olduğunu, tedbir zinciri kısıtlarının eder artışlarına bozukluk bulunduğunu anlattı.

Hiçbir kurumun bahis konusu zorlukların üstesinden gelmede Fed'den hâlâ ehemmiyetli nezdinde gösteriş üstlenemeyeceğine dikkati çekici Biden, azami istihdam ve eder istikrarı hedeflerini dengelemenin Fed'in işi bulunduğunu kaydetti.

"Doğru insan olduğuna inanıyorum"

Biden, "Bu hedeflere erişmek düşüncesince sabır, maharet ve istiklal gerekir. Bu sebepten dolayı zaman Jerome Powell'ı Fed başkanlığına ikinci fasıl düşüncesince yavuklu gösteriyorum. Fed Başkan Yardımcısı şekilde da Lael Brainard'ı yavuklu gösteriyorum." dedi.

Powell'ın dengeli ve azimli liderliğinin piyasaları istikrara kavuşturmaya ve ABD ekonomisini katı nezdinde toparlanma sürecine sokmaya araştırma görevlisi bulunduğunu vurgulayan Biden, Powell'ın para şişkinliği tehdidini ele almada ve azami istihdam hedefini sağlamada "doğru kişi" olduğuna inandığını kaydetti.

Biden, Powell'ın hava değişikliğinin ABD mali sistemi ve ekonomisi üstünde oluşturduğu riskleri ele kabul etme ve kısıntı çabalarını hızlandırmanın de en iri önceliği olacağını belirttiğini aktardı.

Cumhuriyetçi selefinin seçimiyken Powell'ı bozukluk baştan yavuklu gösterdiğinin, bozukluk nezdinde Demokratı seçmediğinin sorulacağına ayraç fail Biden, "Fed'de balans ve bağımsızlığa ihtiyacımız var. Jay, Fed başkanlığında bedel verdiğim bağımsızlığı kanıtladı. Son yönetimde benzeşim görülmeyen politik müdahalelere dirlik durdu ve bunu yaparken bu kurumun bütünlüğünü ve güvenilirliğini başarıyla korudu." diyerek konuştu.

"Araçlarımızı erdemli enflasyonun yerleşmesini karşılamak düşüncesince kullanacağız"

Fed Başkanı Jerome Powell da bankanın başkanlığına ikinci fasıl de yavuklu gösterilmesinin arkası sıra icra ettiği açıklamada, Senato çeşidinden onaylanması biçiminde Kongre'nin Fed'e verdiği sorumlulukları adına gelmek düşüncesince elinden mevrut rastgele şeyi yapacağına lakırtı verdi.

Salgının ansızın ve sıkıntılı nezdinde dinginlik getirdiğini tamlayan Powell, ekonominin baştan normalleşmesini sağlayıcı çelimli yöntem eylemleri ve aşılarla beraberce Amerikan ekonomisinin dayanıklılığının çelimli nezdinde toparlanma düşüncesince mefruşat hazırladığını anlatım etti.

Powell, ekonominin sonuç yılların en çabuk büyümesini gösterdiğine ayraç ederek, salgının bitmeme fail etkileriyle ekonominin benzeşim yepyeni biçimde baştan normalleşmesinin bildirme ve arzu dengesizliklerine, darboğazlara ve para şişkinliği patlamasına kez açtığını aktardı.

Yüksek enflasyonun aileleri etkilediğinin bilincinde olduklarını tamlayan Powell, "Araçlarımızı hem ekonomiyi bununla müşterek çelimli nezdinde iş gücü piyasasını müzaheret buyurmak ve erdemli enflasyonun yerleşmesini karşılamak düşüncesince kullanacağız." dedi.

Powell, mali sistemin esnekliğini ve istikrarını korumanın, hava değişikliğinin, siber saldırılardan meydana gelen gelişen riskleri ele almanın ve tüketicileri korurken ifa sisteminin modernizasyonunu sağlamanın gayrı ehemmiyetli öncelikleri ortada bulunduğunu kaydetti.

"Çalışan Amerikalıları çabalarımın merkezine koymaya kararlıyım"

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard da eleştiri nezdinde sürede bu sorumluluğun namına denyo edilmesinden duyduğu onuru dile getirdi.

Fed'deki çabalarının merkezine etkin Amerikalıları koymaya azimli bulunduğunu vurgulayan Brainard, bunun enflasyonu düşürmek, eksiksiz nezdinde ekonomiyi desteklemek, mali piyasaların mukavim olmasını sağlamak, ekonomiyi doğacak nesiller düşüncesince sürdürülebilir yapmak ve topu topu Amerikalılara görev buyurmak anlamına geldiğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler