USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden, 4 yıl sonra ASEAN zirvesine katılan ilk ABD Başkanı oldu

ABD Başkanı Joe Biden, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) mevhum ortak zirvesine katılarak, 4 yıl sonra ASEAN zirvesine katılan ilk ABD Başkanı oldu. Zirvede icra ettiği açma konuşmasında Biden, ABD'nin 10 uluslu ASEAN'ın bölgedeki merkezi rolüne ilişkin bulunduğunu b

ABD Başkanı Biden, 4 yıl sonra ASEAN zirvesine katılan ilk ABD Başkanı oldu
26-10-2021 19:53

ABD Başkanı Joe Biden, 10 ülkenin arazi almış olduğu Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) mevhum müşterek zirvesine katıldı.

ABD'nin emektar Başkanı Donald Trump'ın katılmış olduğu 2017'de Filipinlerin başkenti Manila'daki ASEAN-ABD Zirvesi'nden 4 yıl sonra ASEAN zirvesine katılan ilk ABD Başkanı bulunan Biden zirvede icra ettiği açma konuşmasında, ABD'nin ASEAN'ın bölgedeki merkezi rolüne ilişkin bulunduğunu ve çevre arasındaki birlikteliğin dirimsel ehemmiyet taşıdığını kaydetti. Biden, "Gelecekte bu toplantıları gine beniz yüze yapabileceğimizi umuyorum zira ABD ile ASEAN arasındaki alışveriş baş döndürücü hayati, müşterek bilyon insanımızın geleceği düşüncesince dirimsel ehemmiyet taşıyor. Ortaklığımız, onlarca senedir eş düzenlilik ve refahımızın temeli bulunan engellenmeyen ve açıkça müşterek Hint-Pasifik'i bitmeme geçirmek düşüncesince baş döndürücü önemlidir" ifadelerini kullandı.

"Hepinizin ASEAN ile ilişkimize ABD'nin verdiği önemi direkt benden duymanızı istiyorum"

Açılış konuşmasında, ABD'nin ASEAN ile nice ehemmiyetli madde üstünde yürüttüğü icraat esnasında dü yan arasındaki iş birliğinin elan da ehemmiyet kazandığını aktaran Başkan Biden, ABD'nin ASEAN ile ilişkilerine verdiği ciddiyete nazarıitibar çekti. Biden, "ABD, Hint-Pasifik ve kurallara ait diyalekt düzende ASEAN boşluk açısını ve Hint-Pasifik'i çelimli müşterek biçimde desteklemektedir. 21. yüzyılı şekillendirecek zorlukların üstesinden gelmek, Covid-19 salgınıyla mücadelede ilerlemek, hava kriziyle savaşım etmek, siber savunmalarımızı güçlendirmek, derya ve tecim özgürlüğünü destekleyen dünkü teknolojiler istihsal kılmak ve baş döndürücü elan ilavesi düşüncesince beraberce çalışırken bitmeme fail işbirliğimiz elan da ehemmiyet kazanıyor. Bu sebeple değme birinizi dinlemeyi ve bugünkü münakaşamızı sabırsızlıkla bekliyorum, ancak hepinizin ASEAN ile ilişkimize ABD'nin verdiği önemi direkt benden duymanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.

"100 milyon doları aşan işbirliğimizi imar kılmak düşüncesince dünkü girişimler başlatmayı planlıyoruz"

ABD'nin, ASEAN ile ilişkilerini derinleştirmek hesabına dünkü yöntemler aradığını tamlayan Biden, toplamda 100 milyon doları aşan türlü mevzularda düet işbirliğini imar kılmak hesabına dünkü girişimler başlatmayı planladıklarını aktardı. Başkan Biden, "Yakın sürede alana icra ettiği müşterek gezide Başkan Yardımcısı Harris'in icra ettiği kabilinden bizi görmeyi bekleyebilirsiniz. Benim bizzat size ulaştığımı görmeyi bekleyebilirsiniz. ABD'nin, derinliğine süredir bitmeme fail işbirliğimizi, dünkü yöntemler ve bakanlar diyaloğu seyrederek derinleştirdiğini, ülkelerimize envestisman yaptığını ve bu ciddi bölgede ayrıntılı müşterek bolluk sağladığını görmeyi bekleyebilirsiniz. Aslında, 100 milyon doları aşan türlü mevzularda işbirliğimizi imar kılmak düşüncesince dünkü müşterek izlence ve girişimler başlatmayı planlıyoruz" dedi.

"Sonuç olarak, ASEAN esastır"

Ayrıca konuşmasına, ASEAN'ın Hint-Pasifik'in diyalekt mimarisi gerekliliğine ve ABD'nin ASEAN merkeziyetine bağlılığına nazarıitibar çekerek son verici Biden, "Sonuç olarak, ASEAN esastır. ASEAN'ın Hint-Pasifik'in diyalekt mimarisi düşüncesince mukteza bulunduğunu ve ABD'nin ASEAN merkeziyetine ilişkin bulunduğunu göstermek istiyorum. Biliyorsunuz ki bu, eş bölgemizin refahını ve güvenliğini arkalamak düşüncesince müşterek asliye taşıdır. Bilmenizi istiyorum ki, sizinle elden eş alaka sahalarımızı değil, ayrımsız sürede ne derece iri yahut çelimli olursa olsun, değme ülkenin denktaş müşterek bölgede rakiplik edebileceği ve değerli olabildiği müşterek semt için, eş değerlerimizi ve eş vizyonumuzu ilerletmek düşüncesince sizinle beraberce emek harcamayı dört gözle bekliyorum. Bu sebeple hepinize bu okazyon düşüncesince teşekkürname geçirmek istiyorum. Bunun nice toplantıdan ilki olmasını dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler