USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Başağa ve Dibeybe'nin Libya'da şiddetin önüne mürur arzularına güveniyoruz

ABD’nin Libya Büyükelçisi ve hususi Temsilcisi Norland, Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve acemi hükümeti kurmakla görevlendirilen Fethi Başağa'nın ülkede şiddetin önüne mürur arzularına güvendiklerini söyledi.

ABD: Başağa ve Dibeybe'nin Libya'da şiddetin önüne mürur arzularına güveniyoruz
06-03-2022 08:40
Libya

ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinden meydana getirilen mukayyet açıklamaya uyarınca Trablus Büyükelçisi ve hususi Temsilcisi Richard B. Norland, Dibeybe ve Başağa ile telefon görüşmeleri yaptı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) sağlamış olduğu kolaylıklarla reislik ve umumi seçimlerin yapılması anlamında çabaların sarfiyat edilmiş olduğu bu sürede Dibeybe ve Başağa'yı yararlı olmaya motivasyon ettiğini aktaran Norland, rastgele ikisinden de seçimlerin gibi bulunan en çelimsiz sürede gerçekleşmesine bağlılıklarını duyduğunu tabir etti.

Norland, Dibeybe ve Başağa'nın Libya'da şiddetin önüne mürur arzularına güvendiklerini belirtti.

Ne olmuştu?

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede talih başkanlığı ve yasama kurulu seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına değişmeyen verilmişti. Ancak intihabat planlanan tarihte yapılamadı.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, bulunan Ulusal Birlik Hükümeti'nin fariza süresinin 24 Aralık 2021'de dolduğu nedeni öne sürülerek 10 Şubat'ta ülkenin batısındaki milletvekillerinin çoğunun katılmadığı celsede Fethi Başağa'yı başvekil seçti. 1 Mart'ta ise Başağa hükümetine güvenoyu verdi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Temsilciler Meclisi'ni Cenevre Anlaşması'nda belirlenen kez haritasından ayrılmakla suçlayarak görevinin başlangıcında bulunduğunu ve rolü fakat seçme ortak hükümete konfirmasyon edeceğini söylemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler