USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, sanayisini ve Ukrayna'yı yardıma bitmeme edecek

Avrupa Birliği (AB) yönetimi, bu sene sanayiye desteği artırmayı, enerjide eş katıksız katıksız patırtı yağı lambası alımına başlamayı ve Ukrayna'ya desteği sürdürmeyi üstenme etti.

AB, sanayisini ve Ukrayna'yı yardıma bitmeme edecek
18-01-2023 14:06
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Strazburg'da meydana gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda konuştu.

Michel, ABD'de yürürlüğe giren Enflasyonu Düşürme Yasası'nın hava dostu dönüşümü motivasyon geçirmek düşüncesince bu alandaki sektörlere ve teknolojilere 370 bilyon avroluk terviç ve bağış indirimi sağlayıcı borda bordaya ekosistem geliştirdiğini tabir etti.

"ABD'deki yasanın arasında ne bulunduğu arsıulusal rakiplik ve tecim kuralları açısından ağırbaşlı mesail yaratıyor" diyen Michel, bu mevzuda Amerika ile diyalog süresince olduklarını, Avrupalı firmaların de Kanada ve Meksika kabil bahis konusu yasadan affedilmiş tutulması icap ettiğini söyledi.

Michel, gücük ay ayında Brüksel'de gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi'nde Avrupa sanayisinin rekabetçiliği ve gelecekteki teknolojiler mevzusunun da ele alınacağına ayraç etti.

"Amerika, devasa borda bordaya amme katkısı politikası benimsiyor. Çin de uygulayım bilimi sektörüne amme kaynaklarını aktarmayı sürdürüyor. Avrupa'daki sanayimize bu sınamaların üstesinden gelmeye apiko olduğumuzu göstermeliyiz" diyen Michel, rakiplerin uygulayım bilimi şirketlerine iri kazançlı dayanak sağlayıcı politikaları benimserken Avrupa'nın durumunda durmaması gerekğini vurguladı.

Michel, AB Komisyonu'na bu bölgede atılacak adımlara müteveccih kombinezon teklifi istihzar rolü verdiklerini anımsatarak, AB'nin bulunan kaynakları ile baş başa acemi finansman sağlanmasını içeren borda bordaya tedbir yapıldığını anlattı.

"Artık önümüzdeki kışa hazırlanmamız gerekiyor"

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen de "Ekonomimizin rakiplik gücü muhatara altında." dedi.

Avrupa'nın 30 sene süresince kemiksiz el değmemiş sürüm hedefini belirlemek istediğini anımsatan von der Leyen, bunun düşüncesince bembeyaz uygulayım bilimi piyasasının anahtar konumda bulunduğunu vurguladı.

Von der Leyen, ABD'deki Enflasyonu Düşürme Yasası'na cevap yerine Avrupa Yeşil Mutabakat Sanayi Planı hazırladıkların, bununla çabucak bembeyaz uygulayım bilimi endüstrisine müsait şartlar sağlayacak borda bordaya regülatör müstevi kuracaklarını bildirdi.

Net Sıfır Sanayi Yasası da çıkaracaklarına ayraç fail von der Leyen, başta acemi bembeyaz uygulayım bilimi üreten tesislerin izinlerini basitleştireceklerini ve hızlandıracaklarını vurguladı.

Von der Leyen, acemi endüstri planının borda bordaya ayağının da bembeyaz uygulayım bilimi üretimine müteveccih yatırımlara finansmanı çoğaltmak olduğunu, AB'deki amme dayanak kurallarını baştan uyarlayacaklarını söyledi.

Yeni borda bordaya görüntü kurarak Avrupa'da en aşırı gerekseme mahsus sektörlere çabuk ve amaç odaklı dayanak vereceklerini tamlayan von der Leyen, bembeyaz teknolojiye müteveccih tedbir zincirlerini de güçlendireceklerini kaydetti.

Von der Leyen, Avrupa'nın erke krizinde bu şita periyodunu sakin salim atlattığını fakat krizinin hâlâ kusursuz yerine bitmediğini vurguladı.

"Artık önümüzdeki kışa hazırlanmamız gerekiyor" diyen von der Leyen, AB ülkelerinin eş şekilde saf taş yağı lambası lambası almalarını sağlayacak platformun da meşgul bir vaziyete gediğini tabir etti.

Von der Leyen, Avrupa'daki taş yağı lambası lambası talebini birleştirecek borda bordaya şirketler birliği kurduklarını, arsıulusal saf taş yağı lambası lambası tedarikçileri ile bahar aylarında görüşmelere başlayacaklarını, hedeflerinin evvel sözleşmeleri yaz önceleri bütünlemek bulunduğunu belirtti.

Ukrayna'ya dayanak sözü

Von der Leyen ve Michel, konuşmalarında AB'nin Ukrayna'ya desteğinin bitmeme edeceği sözünü verdi.

AB'nin Ukrayna'ya 18 bilyon avroluk askeri, finansal ve insancasına iane yapacağını hatırlatan Michel, AB ve örgen devletlerin bugüne derece 50 bilyon avroluk iane taahhüdü bulunduğunu bildirdi.

Michel, AB vatandaşlarının da Ukrayna'ya desteğinin bitmeme ettiğini, bunun akıbet meydana getirilen Eurobarometer anketinde de açık açık görüldüğünü tabir etti. Ankete katılanların yüzdelik 74'ü Ukrayna'ya askeri ve kazançlı desteğin sürmesi icap ettiğini belirtmişti.

Von der Leyen de AB Komisyonu'nun Ukrayna'ya 18 bilyon avroluk iane paketinin 3 bilyon avroluk tarafını bu hafta gönderdiğini hatırlatarak, "İhtiyacı bulunduğu sürece Ukrayna'nın indinde olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler