USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB liderleri Rusya-Ukrayna krizi düşüncesince Versay'da toplandı

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarını, Rus enerjisine bağımlılığı ıskat etmek ve Avrupa ekonomisini pekiştirmek kabilinden mevzuları ele kabul etmek kıl payı Fransa'nın Versay kentinde birlikte araya geldi.

AB liderleri Rusya-Ukrayna krizi düşüncesince Versay'da toplandı
10-03-2022 21:34

AB liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih askeri saldırılarını, Avrupa'nın Rus enerjisine bulunan bağımlılığını kısıntı yollarını ve Avrupa ekonomisini güçlendirilmesi denli mevzuları ele kabul etmek neredeyse Fransa'nın başkenti Paris civarlarındaki Versay kentinde mevcut Versay Sarayı'nda müşterek araya geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Avrupa Konseyi üyelerine gönderilmiş olduğu çağırma mektubuyla müşterek araya mevrut liderlerin toplantısı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde gerçekleşecek. Yarın da bitmeme edecek bulunan görüşmeden sonraları matbuat toplantısı düzenlenecek.

Michel, Versay'da gerçekleşecek bulunan görüşmede 3 asliye mevzunun görüşüleceğini belirterek, Avrupa'nın defans yeteneklerinin güçlendirilmesi, ilkin Rus gazı, petrolü ve kömürü edinmek neredeyse Rus enerjisine bağımlılığın azaltılması ve henüz katı müşterek tutum temelinin oluşturulması konularının görüşüleceğini belirtti.

"Tüm jeopolitik neticelerini tartışacağız"

Michel güruh önceleri meydana getirdiği açıklamada, "AB'yi iktisadi adına nite henüz çelimli bir duruma getirebileceğimize, Avrupa'yı Rus gazına nite henüz az basıcı bir duruma getirebileceğimize ve defans kabiliyetlerimizi nite güçlendirebileceğimize bağlı kararlar gelecek haftalarda ve aylarda verilecek. Elbette bu ağır müşterek an zira Rusya'nın Ukrayna'ya huzur müşterek mücadelesi var, bu durumun topu topu jeopolitik neticelerini tartışacağız" dedi.
Michel ayrıca, "AB'nin harekete mürur kararlılığının ehemmiyetli müşterek sinyalini vereceğiz. Rus gazından vazgeçeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Rus yakıtlarına bulunan bağımlılıktan kurtulmalıyız"

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ise güruh önceleri meydana getirdiği açıklamada, "Bu, Avrupa düşüncesince belirleyici müşterek andır. Bu zirvede Avrupa savunmasını çelimli kabiliyetlerle baştan ele alacağız. Enerjiyi baştan düşüneceğiz" dedi.

Leyen, "Rus yakıtlarına bulunan bağımlılıktan kurtulmalıyız. Bunun düşüncesince de yenilenebilir enerjiye şişman envestisman yapmamız gerekiyor. Bu yenilenebilir erke ayrımsız sürede bağımsızlığımızı arkalamak düşüncesince mühim müşterek yatırımdır. Ayrıca Avrupa ailemizin müşterek parçası bulunan Ukrayna'yı da banko tartışacağız. Ortak müşterek kaderi paylaştığımız engellenmeyen ve demokratik müşterek Ukrayna istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Putin bizi bölemedi, yeteneksiz oldu"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell meydana getirdiği açıklamada, “Her zamankinden henüz çok birleştik. Üye devletleri on paralık bu denli konfedere ve transatlantik ortaklarımızla baş başa görmemiştim. Putin Ukrayna'yı fethedeceğine inanıyordu, yeteneksiz oldu. Bizi böleceğine inanıyordu, yeteneksiz oldu. Transatlantik ittifakını zayıflatacağına inandı ve yeteneksiz oldu. Şimdi mücadelesi durdurması gerekiyor" dedi.

"Ukrayna'nın AB üyeliğini ele alacağız"

Toplantıda Rus enerjisine bağımlılığın azaltılmasının görüşüleceğini tabir fail Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkaca Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne alınmasının da görüşmede görüşüleceğini belirterek, "Ukrayna'nın AB üyeliği bu gece ezanı ele alınacaktır" dedi.

Macron, "Ukrayna'daki savaş, trajedinin art müşterek dönüşüdür. İnsani müşterek dramdır ancak ayrımsız sürede Avrupa'mızın mimarisini ağız ağıza baştan tanımlayacak müşterek unsurdur" ifadelerini kullandı.

Öte taraftan Michael güruh önceleri liderlere yazdığı çağırma mektubunda, "Rusya, mücadelesi Avrupa'ya art getirdi. Ukrayna'ya müteveccih bu hasbi ve nahak askeri saldırı, arsıulusal hukuku şişman seviyede ihlal ediyor ve Avrupa'nın güvenliğini baltalıyor. Rusya, Ukrayna halkına tanım edilemez sıkıntılar yaşatıyor. Ukrayna halkını vatanlarını savunmadaki cesaretlerinden ötürü ölçüm ediyor ve Ukrayna ile birlikte, hürriyet ve demokrasinin indinde katı müşterek biçimde duruyoruz" ifadeleri toprak almıştı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler