USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Komisyonu 2021 Türkiye Raporu'nu açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun 2021 Genişleme Paketi kapsamında toprak düzlük "Türkiye Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı.

AB Komisyonu 2021 Türkiye Raporu'nu açıkladı
19-10-2021 20:28
Brüksel

AB Komisyonunun namzet devletler Türkiye, Sırbistan, Karadağ, Kuzey Makedonya ve namzetlik başvurusunda mevcut Bosna Hersek ve Kosova'ya dair akıbet değerlendirmelerin toprak almış bulunduğu 2021 Genişleme Paketi, AB Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden mesul üyesi Oliver Varhelyi çeşidinden duyuruldu.

Türkiye ile ait yerine demokrasi, asliye haklar, sakatlık denli mevzularda esbak zamanlarda açıklayan raporlarda toprak maruz eleştiriler bu sene da tekrarlandı. Göç politikası, ekonomi, hava denli başlıklarda ise Türkiye huzur müspet ifadelere toprak verildi.

Göç ve dehalet politikası

Raporda Türkiye'nin muhaceret ve dehalet politikası dair birlikte hacim tekâmül kaydettiği aktarılarak, 18 Mart 2016 günlü AB-Türkiye mutabakatının ürün vermeye bitmeme ettiği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz güzergahı süresince muhaceret akışını çalışan biçimde yönetmekte anahtar gösteriş oynamayı sürdürdüğü tespiti yapıldı.

Bu ifadelere mukabil 18 Mart Mutabakatı'nda AB'nin üzerinde sakıt yükümlülükler huzur istimara yapılmadı.

"Mülteciler ve şehir içre yerinden edilenler" başlığında "Türkiye, arızi esirgeme altındaki kestirmece 3,7 milyon Suriyeli ile arsıulusal esirgeme statüsüne erbap olanlar yahut müracaatta bulunanlar da engelleme iktisap etmek neredeyse 320 binden birlikte tomar Suriyeli olmayanlardan oluşan dünyanın en iri sığınmacı nüfusuna ev sahipliği gerçekleştirmek düşüncesince koskoca çabalarını sürdürdü." değerlendirilmesi toprak aldı.

Güvenlik, defans ve aut politika

Raporda, Türkiye'nin uç içre ve haricinde asayiş operasyonları meydana getirdiği anımsatılarak, "Sınır bölgelerinde asayiş durumu, AB'nin yıldırı eylemlerine müdahil kişi, takım ve kurumlar sıralamasında toprak düzlük PKK'nın tekrarlayan yıldırı eylemleri dolayısıyla belirsizliğini koruyor. AB, PKK'nın saldırılarını bariz birlikte biçimde kınadı ve kurbanların aileleriyle el birliği içre bulunduğunu anlatım etti." denildi.

"Türkiye'nin değişik elan iddialı bulunan aut politikası, başta Kafkasya, Suriye ve Irak'taki askeri harekata verdiği dayanak nedeniyle, AB'nin Ortak Güvenlik ve Dış Politikası kapsamındaki AB öncelikleriyle çelişmeye bitmeme etti." ifadelerine toprak maruz raporda AB'nin Türkiye ile 'istikrarlı ve gönençli birlikte Suriye' hedefini paylaştığına ayraç edildi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde "kendi askeri faaliyetini" yürüttüğü kaydedilen raporda "Aynı sürede Türkiye, asliye hizmetlerin sunumunu artırmaktadır ve şimal Suriye'deki enfrastrüktür ağlarını genişletti." tespiti yapıldı.

Çok taraflılığı destekleyen Türkiye'nin Birleşmiş Milletler, NATO ve AB çeşidinden önderlik edilen 9 arsıulusal sulh ve müşahede misyonuna katıldığının altı çizildi. Türkiye'nin Afrika'ya müteveccih hususi birlikte ehemmiyet atfetmeye bitmeme ettiği, nice zorluğa mukabil Amerika düşüncesince ehemmiyetli birlikte eş olmayı sürdürdüğü, Mısır ve Suudi Arabistan ile ilişkilerini geliştirdiği, Libya'daki toy dümen ile hemen haberleşme kurduğuna değinildi.

Kamu yönetimi, yargı, demokrasi

Raporda Türkiye'nin demokratik müesseselerinin işleyişinde ağırbaşlı nekais olduğu, raporlama devrinde demokratik çöküntü ve dip siyasal kutuplaşmanın bitmeme ettiği, çırçıplak camianın daima birlikte baskıyla huzur karşıya kalmış bulunduğu savunuldu.

Kamu yönetimi reformu dalında raporlama devrinde rastgele birlikte tekâmül kaydedilmediğinin öne sürüldüğü raporda, "idarenin aritmetik verebilirliği ve insanoğlu kaynakları yönetimi mevzusundaki endişelerin bitmeme ettiği, ıslah düşüncesince siyasal iradenin hala kem olduğu, yönetimin siyasallaşmayı sürdürdüğü" iddiaları toprak aldı.

Raporda sakatlık sistemi "hazırlık aşamasında" halinde nitelenerek, "Yolsuzlukla savaş dair Türkiye, hazırlıkların er birlikte evresinde kalık ve raporlama devrinde tekâmül kaydetmemiştir." denildi.

Türkiye'nin örgütlü suçla mücadelede birlikte dereceye derece mücehhez bulunduğu ve sınırlanmış tekâmül kaydettiğinin aktarıldığı raporda yılgı çözüm esnasında getirilen önlemlerin çoğunun yürürlükte kalmaya bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

Salgın, Doğu Akdeniz, iklim

Türkiye'de toy tip koronavirüse (Kovid-19) huzur dölleme oranının yüzdelik 71 yöresinde olduğuna uyanıklık çekilerek, "Türkiye, iç talebi bırakmak ve salgının konuşu yansımalarını altüst etmek düşüncesince ehemmiyetli önlemler aldı." denildi.

Doğu Akdeniz'de 2020 senesinde huzursuzluğun arttığı, bu sene başlangıcında ise düşmüş bulunduğu belirtildiği raporda, şu ifadeler kullanıldı:

"AB, Doğu Akdeniz'de kararlı ve emniyetli birlikte ortamda Türkiye ile iş donanmasına dayalı, aykırı kazanım sağlayıcı birlikte birlikteliğin geliştirilmesine müteveccih izlemsel birlikte çıkarı bulunduğunu birlikte el elan doğrulama etti. AB, AB Konseyi çeşidinden belirlenen koşullara yayıncı olarak, birlikte saf eş kazanç dalında Türkiye ile aşamalı, uygun ve bilakis çevrilebilir birlikte biçimde alım satım kurmaya müheyya bulunduğunu anlatım ederek AB-Türkiye ilişkilerinde elan müspet birlikte devim bilimi kurmayı önerdi. Bu bağlamda iklim, muhaceret ve asayiş hikayelerinde fevk düzem diyaloglar gerçekleştirildi ve bunu geçenlerde afiyet mevzulu diyalog izleyecek."

Türkiye’nin mekân ve hava değişikliği dalında birlikte hacim mücehhez bulunduğu tamlanan raporda, Paris İklim Anlaşması’nın onaylanması, atılmış dümen kapasitesi, atılmış su arıtımı ve mevzuat uyumu denli bölgelerde tekâmül gösterdiği anlatım edildi.

Ekonomik durum

Raporda, "Türkiye ekonomisi enikonu encam düzeydedir fakat raporlama devrinde rastgele birlikte tekâmül kaydedilmemiştir. Ekonominin işleyişi ile ait ağırbaşlı endişeler bitmeme etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'de yetkililerin iç talebi bırakmak ve Kovid-19'un konuşu etkilerini hafifleştirmek düşüncesince "büyük ve enli şümullü birlikte saf önlem" aldığına ayraç edilen raporda, bahis konusu önlemler kararında Türkiye'nin, konuşu krizden çabuk birlikte biçimde çıkmış bulunduğu ve 2020'nin üçüncü çeyreğinde çöküntü önceleri seviyelere eriştiği kaydedildi.

Raporda, Türkiye'de makroekonomik politikanın kredilere baş döndürücü birlikte tomar dair olduğu, direkt akçeli desteklerin sınırlanmış ölçüde uygulanmış bulunduğu belirtildi. Geçen yılki akçasal genişlemenin Tük lirasını zayıflattığı öne sürülen raporda, bunun enflasyonu ve dolarizasyonu yükselttiği, portföy çıkışına sebep bulunduğu tez edildi.

Raporda, dünyalık politikasının 2020 yılı sonbaharında sıkılaştığı fakat toy Merkez Bankası Başkanı'nın 4 ay sonradan görevden alınmasının akçeli piyasaları istikrarsızlaştırdığı savunuldu. Kayıt dışı ekonominin çöküntü esnasında gerilediğine ayraç edilen raporda, halen ekonominin iri birlikte bölümünün yük dışı bulunduğu anlatım edildi.

Raporda, bankacılık sahasının dobra birlikte kapital yapısına erbap olmaya bitmeme etmiş bulunduğu vurgulandı. Salgının işgücü piyasasını menfi etkilediği anımsatılan raporda, istihdam düzeyinin Kovid-19 dolayısıyla gerilediği anlatım edildi.

Raporda, Türkiye'nin AB içerisindeki rakiplik baskısı ve alışveriş güçleri ile başa çıkacak kapasitesine anlayış dair dobra derecede birlikte tedarik düzeyine erbap bulunduğu belirtildi. Eğitime erişimin geliştirilmesinde tekâmül kaydedildiği anlatım edilen raporda, ARGE'ye yatırımın çoğalma gösterdiğine ayraç edildi.

Enerji

Raporda, Türkiye'nin erke kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir erke sahasının geliştirilmesi dair tekâmül kaydettiğine uyanıklık çekildi.

AB'nin Türkiye'nin aut ticaretinde payının birlikte hacim arttığı anlatım edilen raporda, Türkiye'nin karaca dünyalık ibra ve terörün finansmanı ile mücadeleyi düzenleyen kanuncu çerçevesini iyileştirdiği vurgulandı.

Raporda, Türkiye'nin mahveden ve sağlığın korunmasına dair mevzuat uyumu açısından dobra birlikte tedarik düzeyine eriştiği anlatım edildi.

Türkiye'nin AB-Türkiye Gümrük Birliği kapsamındaki yükümlülüklerinden sapmaları bulunduğu tez edilen raporda, Türkiye'nin jeopolitik risklere ve toptan finansman koşullarındaki değişikliklere sunulan kalmış bulunduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler