USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

47 ülkeden 100’ün üstünde elçi Boğaziçi Zirvesi’nde buluşuyor

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) kabilinden planlı Boğaziçi Zirvesi'nin 13'üncüsü bu sene 10-11 Kasım'da yapılacak.

47 ülkeden 100’ün üstünde elçi Boğaziçi Zirvesi’nde buluşuyor
05-11-2022 10:58
İstanbul

UİP kabilinden bu sene "Büyük Dönüşüm" temalı 13. Boğaziçi Zirvesi 10-11 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek.

Zirve evveliyat meydana getirilen matbuat toplantısında mütekellim UİP Kurucusu ve Başkanı Cengiz Özgencil, bu sene Boğaziçi Zirvesi'ne 47 iklim ve 100'ün üstünde delege ve konuşmacının geleceğini, zirvenin 13'üncü senesinde da Türkiye kendilerini ön planda tutarak, hür ve çelimli bir halde yavaş yavaş ilerlediğini belirtti.

Zirvenin ekonomiye doğrultu verici bir yapı olma uğrunda ehemmiyetli bir noktayı bulunduğunu kaydeden Özgencil, düzenlenecek 23 açık oturum ile ekonomiden kültür-sanata, teknolojiden dijitalleşmeye, enerjiden ekincilik ve besin güvenliğine derece nice mevzuya fotoğraf tutulacağını ve zirvede eskiden senelerde bulunduğu kabilinden gine aşırı ehemmiyetli konuşu iş birliklerine ve yatırımlara imza atılacağını söyledi.

Özgencil, zirvenin bir düşün platformu bulunduğunu belirterek, "Her devir şuna inanmışımdır; Uluslararası şirketler geldiği devir burada aramış bulunduğu ortamı bulduğuna inanıp dayanak verebilirse sponsorluk yönünde da ahacık o devir markalaşma periyodunu başlatmış olursunuz. Buranın hem hür ve ibdai kalabilmesi aynı zamanda markalaşabilmesi düşüncesince bir azamet ve ya devletten dayanak almadan çetin olanı seçtim. Organizasyonun gayrı bir ayağı ise UİP çatısı altında meydana getirilen B2B görüşmeler. A ve B statüsündeki iş insanlarının B2B görüşmeleriyle bir araya gelmiş olarak ehemmiyetli ve efdal meblağlı iş anlaşmalarının başlangıcını yapıyor ve ticari münasebat de kolaylaşıyor." dedi.

"Türkiye'nin kalan önemi halis muhlis evren kabilinden yakından izleniyor"

Bu sene Kovid-19'dan dört dörtlük depar belgesi nedeniyle zirveye aşırı dip bir nazarıitibar bulunduğunu dile getiren Özgencil, "Pandemiden ahir toy evren düzeninde Türkiye'nin kalan önemi halis muhlis evren kabilinden yakından izleniyor. Boğaziçi Zirvesi ilkin senelerde bulunduğu kabilinden bu sene da ehemmiyetli konuşu iş birliklerine ve anlaşmalara ev sahipliği yapacak.

Zirve, Türkiye'deki envestisman fırsatlarını nitelemek ve ecnebi yatırımcıyı ülkemize tefriş etmek düşüncesince aşırı ehemmiyetli fırsatlar sunacak. Değişen dünyada çelimli tedbir zinciri ve jeopolitik önemi ile flaş ülkelerden bir tanesi biçimine mevrut Türkiye, ecnebi yatırımcıların takibinde. Son çağda iklim ekonomisine derece derece kalan ecnebi ilgisinin Boğaziçi Zirvesi'nde de bitmeme etmesini bekliyoruz." biçiminde konuştu.

Cengiz Özgencil, sabık 12 yılda bulunduğu kabilinden dünyanın ayrımlı ülkelerinden dair bilirkişi insanların bir araya gelmiş olarak düşünüm ve önerilerini Boğaziçi Zirvesi’nde anlatacağını ve bu derece efdal profilli katılımcıyı İstanbul'da ağırlayacak olmalarının iri bir alım çalım bulunduğunu kaydetti.

Boğaziçi Zirvesi'nin turizme ve İstanbul'un tanıtımına da ulama sağladığını tabir fail Özgencil, şunları kaydetti:

"100'ün üstünde astronomi bekliyoruz. Mısır emektar Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı talibi Amr Musa geliyor. Umarım burada ehemmiyetli görüşmeler yaparlar. Ürdün'den Prens Hasan geliyor. Körfez Ülkesi 7 ülkenin umumi sekreteri geliyor. Tanzanya'nın Turizm ve Ekonomi Bakanı geliyor. Nijerya'nın Maliye Bakanı geliyor. İngiltere'den Lord, Amerika'dan akademisyenler geliyor. Fransa'dan, Almanya'dan, İngiltere'den dip bir ortaklık var. Birleşik Arap Emirlikleri'nden 7'den bir tomar delege var. Türkiye'den, Tarım Bakanımız, Dışişleri Bakan Yardımcımız Faruk Kaymakçı, Enerji Bakan Yardımcımız katılıyor."

13 salname akıcı organizasyon

UİP Onur Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da UİP'in ayrıcalığının lazım millî lazım arsıulusal kurda nice mevzuda amme yönetimi, iş dünyası, siyaset, konuşma camialarının içerisindeki insanların bir araya gelmiş olarak bir diyalog içre olmaları ve görüşebilmeleri açısından ehemmiyetli olduğunu, bu tip organizasyonların ülkeye ulama sağladığını belirtti.

Yırcalı, 2010'da süregelen Boğaziçi Zirvesi'nin müstevli yılları müdahale akıcı bir halde yapıldığını ve bu sene 13'üncüsünün düzenleneceğini söyledi.

Zirvede bu sene anne temanın "Büyük Dönüşüm - Küresel Değişimin İtici Güçleri" bulunduğunu tamlayan Yırcalı, "Biz değme sene zirveyi evren gündemindeki mevzulara müteveccih hazırlamaya çalışıyoruz. Hem Türkiye hem dünyadan katılanlara alımlı bir derinti olsun ve onların da görüşlerini alabilelim istiyoruz. Çeşitli mevzularla ilgilendiren panellerimiz, konuşmalarımız olacak. Mesela teknoloji, güvenlik, tarım, turizm, muadele kabilinden mevzular olacak. Türkiye'de envestisman fırsatlarını inceleyici bir panelimiz de olacak. 10 Kasım olmasından çevre anne toplantımıza başlamadan ilkin 'Atatürk ve Dünya' başlığı altında bir açık oturum yapılacak." diyerek konuştu.

Yırcalı, sonuç 3 yılda salgının da iri etkisinden çevre hayattaki en ehemmiyetli mevzunun değiş bulunduğunu kaydederek, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Pandeminin getirdiği, bırakın kapanmayı ve konuşu yıpranmayı, insanoğlu sağlığı dair ne derece farklılık getirmiş bulunduğu malum. Bunun yanı sıra konuşu krizler de var. 1-2 sene ilkin on paralık düşünmediğimiz mevzuları düşünüyoruz. Rusya-Ukrayna mücadelesi etkileri derken, erke meseleleri girdi. FED'in sabah akşam nema yükselteceğini düşünmüyorduk. Onun düşüncesince on paralık beklemediğimiz değişikliklerle dirlik karşıya olduğumuzu açıklamak istiyorum. O sebepten başlığımızı dobra seçtiğimizi düşünüyorum."

Zirvede düzenlenecek paneller

10 Kasım'da başlamış olacak zirvede paneller 2 ayrı salonda gerçekleştirilecek. "Büyük Dönüşüm" yazma masa toplantısı ile başlamış olacak zirvede 2 devir gerçekleştirilecek bulunan paneller şu biçimde sıralandı:

10 Kasım Perşembe: Metaverse, Kurumsal Yönetim ve Şirketlerin Geleceği, Alternatif Turizm ve Yatırım Fırsatları, Türkiye’deki Yatırım Fırsatları, UNDP, Güvenliğin Yeni Açısı: Tarım ve Gıda, Barınmanın Ticari Yolları (İnşaat), Gelecek On Yılda Enerji, Teknolojide Bir Limit Var Mı?

11 Kasım Cuma: NATO’da mühim Müttefik: Türkiye, AB Adaylarının Güvenlik İkilemleri: Batı Balkanlar, Fintech ve Paranın Dijitalleşmesi, Körfez İşbirliği Konseyi’nin Entegrasyon Süreci, Uluslararası Ticaret Yolları (Su, Hava, Kara), Cinsiyet Perspektifinden Ekonomide Kadın, Türk – Arap Diyaloğu, Güney Amerika’yı Tekrar Keşfetmek, Savunma Endüstrisi ve Ulusal Güvenlik, Vatandaşlık ve Yatırım: Gayrimenkul Değeri Üzerinden Kimlik İnşası, Sanata Evet.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler