USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Yetiştirme yurdunda büyüyen Ebrar'ın 'antrenörlük' hayali gerçek oldu

İstanbul’un Tuzla ilçesinde canlı ve birlikte çevrim yetiştirme yurdunda büyüyen 18 yaşındaki Ebrar Polat, hayali bulunan antrenörlüğü, Tuzla Belediyesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Kursları’na değişik kazandı. Hem okula revan hem etkin bununla birlikte BESYO Kurs

Yetiştirme yurdunda büyüyen Ebrar'ın 'antrenörlük' hayali gerçek oldu
23-10-2021 12:43

İstanbul’un Tuzla ilçesinde canlı Ebrar Polat, güçlü hayat öyküsünü ve çocukluk hayali bulunan antrenörlüğü tam olarak kazandığını anlattı. Küçük yaşında anası ve babası boşanan, velayeti babasına maruz ve babasının yeniden evlenmesi hesabına ablası ile beraberce yetiştirme yurduna maruz Ebrar Polat, pes etmeyerek düşlerini peşi sıra koştu. Yetiştirme yurduna yerleştirildiğini 3 sene sonradan öğrenen Ebrar Polat’ın annesi, evlatlarının velayetini aldı. Antrenör kazanmak talip Ebrar, o günden itibaren hazırlıklara başladı. Sınava gireceği akıbet sene de Tuzla Belediyesi’nin parasız şekilde verdiği BESYO Hazırlık Kursları’na dahil bulunan Ebrar, hayalini kurduğu manzume düşüncesince 3 değişik darülfünun kazandı. İçlerinden kendisi düşüncesince en hayır olabilecek indinde üniversiteyi seçen Ebrar, derslerin başlaması düşüncesince güneş sayıyor. Son senelerinde hem çalışan, aynı zamanda okuyan Ebrar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile indinde araya geldi. Ebrar, tamamı kıray kızlara pes etmemelerini ve hayallerinin peşi sıra koşmalarını önerdi.

“KURSLARIMIZA KATILAN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 100 BAŞARI ELDE ETMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Tuzla Belediyesi’nin senelerdir vermiş bulunduğu hizmetlerden indinde tanesi olan, BESYO eğitimlerine dahil bulunan öğrencilerin yüzdelik 100 muvaffakiyet ile tamamının üniversitelere yerleşmesi bizleri aşırı bahtiyar etti. Emeği sabık tamamı arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Biz bu olanakları tamamı öğrencilerimize sağlayarak bu hizmetlerimize bitmeme edeceğiz. Bir insanoğlu düşüncesince manzume edinmesi aşırı giranbaha indinde durumdur. Lise yıllarından sonradan yaşamını aşırı değiştirecek bulunan manzume dair üniversiteye alışılmak aşırı önemlidir. Ama BESYO kabilinden bedenî aktivasyon ve beceriler mucip bu hususi alan ile bu arada ister BESYO, ister askeri ve kolluk akademilerine antre dair ehemmiyetli eğitimler bulunduğu düşüncesince hakkıyla eksiksiz aşamalarından sabık değerli bulunan ve yüzdelik beniz muvaffakiyet ile bizleri onurlandıran arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum” dedi.

“KURSLARA ZEVLE VE KEYİFLE GİDİYORDUM”

Hayalleri düşüncesince BESYO Kursları’na afiyetle gittiğini tamlayan Ebrar Polat,” BESYO kursları aşırı yorucuydu. Ancak aşırı keyifliydi. Çünkü yağmurda, karda, kışta, antrenmanlar yaptık. Pandemi sürecinde ise online şekilde ilerledi. Tuzla Belediyesi’nin BESYO Kursları’na aşırı afiyetle gidiyordum. Çünkü, ego AYT sınavına online bulunduğu düşüncesince aşırı indinde tomar çalışamıyordum. Annem dedi ki bana ‘ Sınavına çalış elan dobra bölgelere gel’ dedi. Ben kurslara beğeniyle afiyetle gittiğim düşüncesince tek vazgeçmedim. Pes etmedim. Çok bahtiyar şekilde gittim. Hocalarımı ve arkadaşlarımı istekle gittim” dedi.

“BENİ DUYAN VEYA GÖREN VAR İSE ONLARDAN TEK İSTEĞİM PES ETMESİNLER”

Yaşadığı güçlü süreci özetleyen Ebrar Polat,” Benim annem ile babam ayrıldılar. O sebepten dolayı ayrı kaldılar. Velayetimi anneme vermeyerek babama verdiler. Babam yeniden evlendirilmiş bulunduğu düşüncesince yetiştirme yurduna verildik. Yaklaşık 3-,3,5 sene orada kaldık. Annemin orada kaldığımızdan haberi yoktu. Daha sonradan haberi oldu. Bizim velayetimi alması düşüncesince indinde geliri olması gerekiyordu. Bunun düşüncesince gayret etti annem. Gerçekten namına aşırı teşekkürname ediyorum. 2 sene süresince ego ve ablam düşüncesince aşırı savaşım etti. En böylece bizi aldı oradan. Refaha kavuşturdu gerçekten. Çok çalımlı hissediyorum kendimi. Kötü şeyler yaşayıp, pes yazar yıkılan insanoğlu var. Beni duyan ve gören olursa banko pes etmelerini istemiyorum. Kesinlikle pes etmesinler” dedi.

“BAŞARDIĞIM İÇİN O KADAR MUTLUYUM Kİ SİZLERE ANLATAMAM”

Hem çalışıp aynı zamanda hayallerinin peşi sıra koştuğunu ve bunun ağır bulunduğunu tamlayan Polat,” Hem çalışıp hem kurslara değerlendirmek aşırı ağır oluyordu. Gece işten aşırı geç çıkıyordum. Sabah er doğrulmak aşırı ağır oluyordu. Ama kendimi aşırı kıray hissediyordum. Başardığım düşüncesince o denli mutluyum ki sizlere anlatamam. Bilindik indinde gır var. İnanmak başarmanın yarısıdır diye. Ben normalde bu tip laflara inanmazdım lakin yaşadığım düşüncesince bu lafa aşırı inanıyorum. Tüm gençlerimizi destekliyorum. Özellikle kız öğrencilerimizi. Ben hemcinsleri şekilde hakkıyla onların dobra bölgelere gelmesini istiyorum. Azim, atılganlık ve özgüvenlerini birleştirsinler” dedi.

“EBRAR HEM İŞİ HEM DE KURSU BİR ARADA ÇOK İYİ GÖTÜRDÜ”

Tuzla Belediyesi BESYO Kursları’nda eğitmen bulunan Songül Bartu,” Ebrar ile beraberce 8 aydır çalışıyoruz. 8 ay böylece namına 3 parça darülfünun kazandırdık. Çok şükür o da yegâne üniversitemize yerleşti. Onun namına hepimiz aşırı mutluyuz. Onunla beraberce aşırı sefer kıvrım ettik” dedi. Ebrar Polat ile derinlemesine zamandır alıştırma yaptıklarını tamlayan İlyas Sezgin,” Ebrar ile antika indinde tesadüfümüz var. Ebrar benim evvel fariza yaptığım okulda tanıştığım indinde öğrencimdir. İlkokulda tanıştık kendisi ile. Ebrar ile derinlemesine süredir birlikteyiz ve periyodunu daim izlem ettik. Devamlı şekilde bağlantı halindeydik. BESYO Kusları’na başladığı devir Ebrar bizlere ulaştı ve kendisi kursumuza müdahale kazanmak istedi. Diğer arkadaşları ile beraberce antrenmanlarına başladı. Biz Ebrar’ı yetiştirmeye ve sınava yapmaya çakıştık. Çok şükür değerli olduk. Ebrar da aşırı güç sarfiyat etti. Ebrar antrenmandan sonradan emek vermesi gerekiyordu. İşe gitmesi gerekiyordu. Hem işi aynı zamanda kursu indinde arada aşırı dobra götürdü” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler