USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Yattara, Trabzonspor'dan ayrılma görüntülerini gözyaşları içinde izledi

İbrahima Yattara, Trabzonspor'dan ayrılma görüntülerini feryat figan izledi.

Yattara, Trabzonspor'dan ayrılma görüntülerini gözyaşları içinde izledi
15-11-2021 18:08

D Smart’ta yayınlananan Bol’ca Futbol programında Emre Bol ve Nergis Aşkın’ın misafiri Trabzonspor'un hayvan futbolcularından Ibrahima Yattara oldu. Yattara, Trabzonspor’dan ayrılırken havalimanında çekilen görüntülerini feryat figan izledi. Trabzonspor'da en levent boylu züre küsurat ecnebi topçu bulunan Yattara’nın programda icra ettiği izahat şu şekilde:

"MİLLİ TAKIMDA GENÇLER ÇOK İYİ OYNUYOR"

"Milli takım, Cebelitarık maçında aşırı elleme oynadı. Gençler aşırı elleme oynuyor. Yeni uygulayım yönetmen hakkıyla elleme ortak şeylere hazırlanıyor. İnşallah hakeza bitmeme edecek. Bu ülkede 80-85, ihtimal 100 milyon insanoğlu yaşıyor. Milli takımın ortak şeyler göstermesi gerekiyor. Ben de, siz de, cümle de ortak şeyler bekliyor. 2002 Dünya Kupası’ndan sonradan EURO 2008’de ortak şeyler hazırlamaya çalıştı. Milli takımın ekibine baktığında süper oyuncular var. Herkes ulusal takımda kesinlikle oynuyor ancak ortak şeyler göstermiyor. Bu bir hale ego de şaşırıyorum. Acaba ortak şeyler mi var, takımın üstünde bası mı var? Ben onu anlamadım. Belki de bu sonuç maçtan sonradan cümle böylecene hakkını verecek."

"ŞENOL GÜNEŞ SON DÖNEMİNDE KENDİ BİLDİKLERİ KONUSUNDA FAZLA ISRARCI OLDU"

"Şenol Güneş önce başlangıçta aşırı elleme başladı yalnız sonuç devrinde öz bildikleri dair ortak tomar ısrar eden oldu. Herkes kendini belirtmek istiyor. Gençlere kader vereceksin ki başarıyı yakalayasın."

"BENCE ANADOLU TAKIMLARINDAN OYUNCULARIN DA DENENMESİ VE ŞANS BULMASI GEREKİYOR"

"Büyük takımda oynayan futbolcular, ulusal takıma seçilme noktasında hâlâ bahtlı olmaktadır yalnız Anadolu takımlarında elleme oyuncular var, dinç oyuncular var. Bence onların da denenmesi, kader bulması gerekiyor. Son maçta dört başı mamur goller çoluk çocuk kabilinden atıldı. Oyuncular hem koşuyor hem İstirahat ediyor hem de kendini gösteriyor. Biz hakeza ortak ulusal ekibi arkasında olmak istiyoruz. Heyecanlı, saldırgan bulunan ortak ekip giymek istiyoruz. Eskiden böyleydi zaten. Yeni takımda da o ruhu giymek istiyoruz. Milli takımın müsabakasını izleyince tığ bu ruhu giymek istiyoruz. Dünya Kupası'na, Avrupa Şampiyonası'na giymek isteyen, galip doğmak isteyen, goller alaşağı etmek talip ortak ekip giymek istiyoruz. Son karşılaşma hakkıyla süper oynadı. Taktiksel anlamda, fiziki anlamda ortak şeyler gösterdiler. İnşallah sonuç maçlarda da hakeza bitmeme ederler. Sen kaybedebilirsin, desinler ki gelişigüzel şeyi yapmış oldu ona karşın olmadı, isteyeceksin."

"SÜPER LİG'DE EN ÇOK NWAKAEME'Yİ BEĞENİYORUM"

"Süper Lig'de oynayan futbolcular ortada en aşırı Nwakaeme’yi beğeniyorum."

"MESUT ÖZİL'DEN FARKLI ŞEYLER BEKLEDİM AMA OLMADI, BİR ŞEYLER GÖSTERMİYOR"

"Mesut Özil'in oynayamaması noktasında ego de beklenmedik oldum. Mesut Özil evren yıldızı ortak oyuncu. Ben onun futbolunu beğeniyorum. Gerçekten hürmet duyuyorum ancak ne evet orada bilmiyorum. Kendisinden değişkin şeyler bekledim yalnız olmadı, bilmiyorum. Tamam, Mesut oynuyor, ancak ortak şeyler yapmıyor, ortak şeyler göstermiyor. Mesut Özil’den cümle değişkin beklentiler içerisinde, önderlik bekliyor ancak olmadı. Olmuyor, göstermiyor. Demek ki ortak şeyler mevcut ancak tığ bunu bilmiyoruz."

"BİZİM DÖNEMİMİZDE TÜRKİYE LİGİ ZOR BİR LİGDİ"

"Bizim dönemimizde Türkiye Ligi aşırı iyiydi zira bizim dönemimizde aşırı tekaüt ligdi, gelişigüzel karşılaşma rakip iddialıydı, cümle aşırı iyiydi. Milli oyuncular vardı. Güzel, çelimli kadrolar vardı. Şu anda seyrettiğimiz ayak tamamı aşırı havadan geliyor. Ben Trabzonspor’a geldiğimde yılda 150 bin dolar kazanıyordum. Ben onu çoğaltmak için gelişigüzel karşılaşma ortak şeyler belirtmek istiyordum. Şimdi adamlar geliyor, ortak şeyler göstermeden yılda 1,5 milyon kazanıyor. Bizim dönemimizde kaleciler 500 bin - 1 milyon yöreleri tekaüt kazanıyordu, demincek bakıyorsun kaleciler 3-4 milyon kazanıyor. Futbola aşırı dünyalık harcandı, bire ortak sürede nitelik de düştü."

"BEŞİKTAŞ'IN PUAN ALMASI GEREKİYOR"

"Ben Türk Futbolu hesabına ortak mevzuda sıkıntı duyuyorum. Beşiktaş’ın hakkıyla ortak benek alması gerekiyor. Seneye böke üstelik play-off oynayacak. İnşallah Beşiktaş sonuç maçlarını kazanacak. En biçimsiz 3 puan, 1 benek alması gerekiyor."

"HEM AVRUPA'DA HEM DE LİGDE OYNAMAK PERFORMANS YÜKSELTİR, BUNLARIN HEPSİ BAHANE"

"Hem Avrupa'da hem de ligde kuşkulanmak beni on paralık etkilemiyordu, tersine başarım yükseliyordu, zira maçlar oynanırken güvenlik geliyordu. Biz ayak tamamı oynamayı seviyoruz, futbolcular futbolu seviyor. Sen ne devir aşırı ayak tamamı oynarsan, o denli az alıştırma yapıyorsun. Kimse ortak tomar alıştırma yapmaktan hoşlanmaz. Az alıştırma gerçekleştirmek için ortak tomar karşılaşma olması gerekiyor. Bence bunların bütünü bahane."

"İSPANYA LİGİ'NDE OYNAMAK İSTERDİM"

"Ben İspanya Ligi’nde kuşkulanmak isterdim. Türkiye Ligi aşırı sert, seni havadan hafif bırakmıyorlar. Seni aşırı yoğun düzen markaja alıyorlar, uygun markaja alıyorlar ancak İspanya Ligi rahat. Herkes rahat, bası yok. Ben orada aşırı kuşkulanmak isterdim. Ben orada oynasaydım hakkıyla uçardım."

"EN ÇOK ZORLANDIĞIM SAVUNMACI HAYRETTİN'Dİ"

"En aşırı zorlandığım savunmacı Hayrettin'di. Bana hakkında ayak tamamı oynamıyordu. Top namına benim ayağım ile oynuyordu. Her ferde ayrıcasız ayağıma basardı. Maçtan sonradan konuşurduk. Maçlardan sonradan doğrudan bana dirimlik sarılırdı, elleme ortak insandı."

"TÜRKİYE LİGİ'NDE OYNADIĞIM EN İYİ SANTRFOR FATİH TEKKE"

"Beraber oynadığım en elleme oyuncular Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Szymkowiak, Lee Young. Benim kariyerim süresince oynadığım oyuncular ortada en ayrı ayrı olanı Gökdeniz’di. Antrenmanlarda topa ısınmadan vurabilecek ölçüde çelimli dip kasları vardı. Fatih Tekke aşırı hususi ortak oyuncuydu, gelişigüzel çeşitli anlamda gelişigüzel çeşitli golü atabilirdi. Sadece 2 ılımlı isterdi, 1’i güvence goldü. Sen çalımı atarken nerede konumlanacağını, tamamı nereye göndereceğini bilirdi. Sezgileri kuvvetliydi, 2 ayağını da kullanabilirdi. Hava tamamı vardı, uygulayım vardı, çelim vardı. Türkiye Ligi’nde oynadığım en elleme santrfor Fatih Tekke'ydi.

"GALATASARAY'IN GENÇ OYUNCULARI VAR, GİT GİDE DAHA İYİYE GİDİYORLAR"

"Trabzonspor dışında şampiyona önünde Galatasaray’ı avantajlı şekilde görüyorum. Hem dinç aktörleri var, hem de git gide hâlâ iyiye gidiyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler