USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye hevesi pozitif

Doğan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Çağlar Göğüş, Almanya'da şişman grupların yukarı düzem yöneticilerini ortak araya getiren toplantıya katıldığını belirterek, "Türkiye'ye özen baş döndürücü yüksek, onu hala görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye hevesi pozitif
13-10-2021 15:48
İstanbul

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ çeşidinden 200 milyon TL giriş sermayesi ile kurulan Doğan Yatırım Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) lazım izinleri alarak faaliyetlerine başladı.

Doğan Holding Üst Yöneticisi Çağlar Göğüş ve Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, devir içi planlı görüşmede matbuat mensuplarıyla müşterek araya geldi.

Göğüş, icra ettiği konuşmada, 62 sene süresince Türkiye’den kazandığını gine Türkiye düşüncesince yatırıma muhavvil Doğan Grubu olarak, güzeşte sene da müstevli şartlarına karşın Türkiye'ye bedel katmaya bitmeme ettiklerini, "Türkiye dobra ise, kılıç de dobra oluruz" inancıyla 2020 senesinde da faaliyetlerini uzun uzadıya 1,5 bilyon TL’lik acemi envestisman yaptıklarını söyledi.

Türkiye’ye kazandırdıkları alanlardan birinin de enikonu deneme ve deneme sahibi oldukları bankacılık sektöründe faaliyetlerine süregelen Doğan Yatırım Bankası bulunduğunu tamlayan Göğüş, şunları kaydetti:

"Salgın şartlarının müşterek taraftan hesaplı teessürat yarattığı müşterek taraftan da dönüşüme zorladığı acemi devirde işletmelerin anadan görme finansman şekillerinin yanında baş döndürücü daha müşterek tomar seçenek seçeneklere gereksinimi bulunduğunu gördük. Bu noktada hemen salık mektubu vermekle kalmayıp elimizi taşın dibine sokmaya kararlıyız.

Yatırım bankacılığı dalında grubumuzun deneyim, deneme ve global bağlantılarının sağlayacağı avantajlar, özlük yapacağımız fonlamalar ve bankacılık dalında en iyilerden oluşan ekibimizle Türkiye’de ayırt yaratacağımızı düşünüyoruz. Ülkemizde ölçeğinden bağımsız, hariç satım potansiyeli efdal ve ekleme altın ürünleri bulunan firmalara hem finansman hem de fariza çözümleri götürmeyi planlıyoruz. Son devirde devletimizde çabucak gelişen girişimcilik sermayesine müteveccih mali vasıtalar oluşturma konusu daha emekleme aşamasında, bu madde da gündemimizde olacak."

"Müşterilerin aklına evvel mevrut envestisman bankası olacağız"

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, Doğan Yatırım Bankası namına kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine, yapılandırılmış finansman, envestisman bankacılığı, hazine, akça yönetimi, aut tecim finansmanı yanında sayısal finansman ve gayrı bankacılık çözümleri denli verim ve hizmetler sunacaklarını söyledi.

Doğan Holding’in esaslı geçmişinin, bedel oluşturma kültürünün ve sektördeki deneyimlerinin sağlamış olduğu avantajların yanında çelimli ve alanlarının en olgun ekibiyle kuruluşların gereksinimlerine özel, ekleme altın verim ve hizmetleri müşterek arada sunarak "tek banka" yaklaşımıyla sektörde ayırt yaratmayı amaçladıklarını anlatım fail Horozoğlu, evren genelinde envestisman bankacılığına müteveccih alakanın artmasına benzeşim halde Türkiye'de de envestisman bankacılığının ağırbaşlı faiz oranlarına ulaştığını belirtti.

Horozoğlu, Türkiye'de envestisman bankacılığı faaliyetlerinin, kapital piyasalarının da gelişimine koşut yükseliş trendi arasında olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bankamızın rüçhan stratejisi, kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine gereksinimlerine hususi namına mutasavver envestisman bankacılığı ve yapılandırılmış finansman verim ve hizmetlerinin yanında muamele bankacılığı ve kaynak çözümleri de ifham etmek olacak. Yatırım bankacılığı dalında amacımız, müşterilerimizin önemli hedeflerine intikal etmeleri düşüncesince gerekseme duyacakları şeriklik satın kabul etme ve toplaşma danışmanlığı, çecik arzlar ile kapital irtibatlı ekleme altın verim ve hizmetleri sunmaktır. Yapılandırılmış finansman dalında ise, maksadımız dosdoğru ve sürdürülebilir büyümeyi esasi almış firmalar düşüncesince ölçün emniyet ile fonlanabilir gereksinimler dışındaki hepsi yapılandırılmış finansman gereksinimlerine hal gelmek olacaktır.

Bu noktada, önümüzdeki devirde yapılandırılmış finansman verim ve fariza yelpazesinde; mali danışmanlık, hususi plasman kredileri, pakt ve sendikasyon kredileri, sürdürülebilir fonlama kaynakları, akça akışına ait plan finansmanı, İslami finansman ürünleri, diyar kredileri, dernekevi meydan istikraz araçları ve baş döndürücü uluslu kalkınma bankalarından sağlanacak kaynakların toprak almasını hedefliyoruz. Vizyonumuz, envestisman bankacılığı ve yapılandırılmış finansman alanlarında, en dobra uygulamaları esasi edinmiş, etkin, olgun ve deneyimli ekibimizle müşterilerimizin aklına evvel mevrut envestisman bankası olmaktır."

Hulusi Horozoğlu, Doğan Yatırım Bankası olarak, Doğan Grubu’nun e-ticaret ve sayısal deneyiminden faydalanarak, sayısal teknolojilerle donatılan müşterek yapıyla, e-ticaret şirketlerinin tedarikçisi bulunan KOBİ’lerin de finansman ihtiyacına hal olacak ve bileşimli zekaya ilgilendiren değişmeyen dayanak noktası modelleri bazlı sayısal platformlar oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

"2022 senesinde planladığımız çecik sunma yok"

Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş ve Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, toplantının arkası esna matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Göğüş, bankanın kapital artırımına bağlı istifham üstünde "Grubumuz, kapital artırılması noktasında sermayeyi artıracaktır. Bunda tereddüdümüz yok. Aynı sürede kapital sektörü araçlarını kullanacağız. Alternatif kaynakları da Türkiye'ye gelmek ve taşınmazlar zarfında bu kaynakları görüntülemek düşüncesince derin çapa sarfiyat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye müteveccih gözlemleri nasıl?" sorusuna Göğüş, "2-3 hafta evvela Almanya'da iri grupların fevk dozaj yöneticilerini müşterek araya getiren toplantıya katıldım. Orada da Türkiye'ye nazarıitibar baş döndürücü yüksek, onu hala görüyoruz. Kurdaki hareketlenme bazı bazı ecnebi yatırımcıyı ürkütmekle beraber, Çin oluşan riskten ötürü tedbir zincirlerinin müşterek kısmının Avrupa'ya yaklaşma zarureti Türkiye'ye ağırbaşlı müşterek okazyon yaratıyor. Açıkçası orada baş döndürücü zait müşterek alakanın bitmeme ettiğini gördüm." biçiminde yanıt verdi.

Göğüş, çelimsiz devirde 2022 yılı zarfında planladıkları müşterek çecik sunma olmadığını laflarına ekledi.

"Orta vadede arsıulusal kapital piyasalarında eurobond ihracı etme planımız var"

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, "Önümüzdeki devirde kapital artırımı yapmayı planlıyor musunuz?" sorusunu, "Amacımız, envestisman bankacılığına önderlik etmek. Bu manada Türkiye'de tamamlanması müstelzim verim gamının da bulunduğunu düşünüyoruz. Kredi ve finansman tarafında bilançomuzu ölçeklendirirken ve büyütürken, sermayemizin bu evreden daha değişik müşterek etaba gelmesi düşünülebilir. Sermaye piyasalarının danışmanlıkla müşterek araya geldiği, arsıulusal yatırımcıları da Türkiye'ye daha müşterek tomar getirdiğimiz müşterek izleme kurguluyoruz. İlk evrede bu stratejimizi yaşama geçirecek halde yola çıkıyoruz. Doğan Holding denli çelimli müşterek grubun yardımı ile yola çıktığımız düşüncesince ölçeğimiz büyüdükçe kapital artırımı gerektikçe o yokluk sağlanacaktır." biçiminde yanıtladı.

Bankanın ek fonlama gereksinimi ve borçlanmasında kere haritasının nite olacağına müteveccih istifham üstünde Horozoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki aydır müşterilerimize emniyet kullandırıyoruz. Öncelikli fonlama alternatifimiz dü tane. Birincisi, Türk bankalarından ve taşınmazlar dışındaki bankalardan çıkaracağımız emniyet limitleri. İkincisi, asliye maksadımız yerli piyasada fonlama sağlamak, Türk lirası tağyir piyasasında emre muharrer senet ihracı yapmak. Bunun düşüncesince SPK'dan lazım izinleri aldıktan sonradan evvel evrede bütün kapital tutarımız derece tağyir ihracı yapmayı planlıyoruz. Daha sonradan ölçeğimiz ve bilançomuzun büyümesiyle akıllıca oranlı namına bu piyasada hariç satımcı olmayı planlıyoruz.

Sendikasyon tarafında kendimize 3-5 sene bandında müşterek gaye koyduk. İlk evrede yerli piyasada tağyir ve emre muharrer senet ihraçları yapmak. Ulusal ve arsıulusal bankalarla uygun limitler üstünde çalışmak. Uluslararası kalkınma bankaları ile sınır üstünden çalışmak. Banka anlaşılan müşterek ölçeğe geldikten sonradan evvela pakt kredisi, sonradan sendikasyon kredisiyle arsıulusal piyasalara açılmasını, arkası esna da arsıulusal kapital piyasalarında müşterek eurobond ihracı yapacağı halde müşterek stratejimiz var. Kısa vadeli değil, mutedil vadeli müşterek plan."

Horozoğlu, faiz hedeflerini yaşama geçirdiklerinde 10 bilyon teklik bandında müşterek canlı büyüklüğe ulaşabileceklerini ve hedeflerinin de bu yönde bulunduğunu söyledi.

"Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye müteveccih gözlemleri nasıl?" sorusu üstünde Horozoğlu, "Faaliyet geçtiğimiz günden beri 100'ün üstünde arsıulusal yatırımcı ile baş döndürücü DOĞRU temastayız. Türkiye'ye hepsinin hevesi pozitif. Burada hemen bankamızın fonlaması açısından müşterek müzakere yapmıyoruz. Aynı sürede Türk şirketlerinin hemen burada değil ayrımsız sürede taşınmazlar haricinde yapacağı değişik yatırımları da beslemek düşüncesince görüşüyoruz. Her ecnebi yatırımcı ile dü üç bacaklı izleme görüşmesi yapıyoruz. Uluslararası müşterek fonla müşterek geçim evresine geldik. KOBİ finansmanında evleviyet iktisap etmek kıl payı sayısal kredilendirme projemiz giriş iktisap etmek kaydıyla müşterek teşrikimesai anlaşmasına gidiyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler