USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye kamu-özel kesim teşrikimesai övgüsü

Dünya Kamu Özel Sektör İşbirliği Uzmanları Birliği Başkanı Hayek, Türkiye'nin amme hususi teşrikimesai dalında eş bulunduğu tecrübelerle, ehemmiyetli birlikte gösteriş manken bulunduğunu belirterek "Türkiye, nice sektörde hakkıyla mükemmel tecrübelere sahip." dedi.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye kamu-özel kesim teşrikimesai övgüsü
08-12-2021 16:18
Istanbul

İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi'nin (PPPCOE), Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğinde, 6'ncısını düzenlenmiş bulunduğu "İstanbul PPP Haftası" sürüyor.

Hafta kapsamında, kamu-özel teşrikimesai (KÖİ) modeli, KÖİ plan sorumluları, bürokratlar, mal kuruluşu temsilcileri ve arsıulusal yatırımcılara anlatılıyor.

Programda AA muhabirine izah özne PPPCOE Başkanı Eyüp Vural Aydın, KÖİ planlarına bağlı olarak, "Malumunuz Türkiye'de ehemmiyetli yanında birikim var. Biz de bu deneyimleri dünya dışından mevrut yap-işlet devret mevzusundaki yöneticilerle kırışmak kıl payı 6'ncı İstanbul PPP Haftası'nı yapıyoruz. Deneyimlerimizi aktarıyoruz ve iştirakçilerin deneyimlerinden yanında şeyler öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa 30'dan yanında tomar ülkeden mevrut misafirlerin katıldığını tamlayan Aydın, "Bu devletlerin gelişigüzel biri, bu amme hususi dal teşrikimesai tecrübesinde birbirinden ayrımlı seviyedeler. Burada, havalimanı, hastaneleri ve köprüleri konuşuyoruz. Deneyimlerimizi paylaşıyoruz, öğreniyoruz." halinde konuştu.

"Türkiye, KÖİ dalında ehemmiyetli yanında gösteriş model"

Dünya Kamu Özel Sektör İşbirliği Uzmanları Birliği Başkanı Ziyad Alexender Hayek ise zirvenin İstanbul'da gerçekleşmesinden dolayı büyüklük duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu zirve, sektörümüz açısından aşırı ehemmiyetli yanında toplantı. Zirve kapsamında burada bulunan hepsi Türkiye'nin amme hususi dal teşrikimesai mevzusundaki tecrübeleri kendince bilgelik ediniyor. Buna ek kendisine dünyanın ayrımlı ülkelerinden mevrut ve bu mevzuda bilirkişi bulunan adlar tecrübelerini paylaşıyor."

Türkiye'nin KÖİ dalında cemaat bulunduğu tecrübelerle, ehemmiyetli yanında gösteriş manken bulunduğunu tamlayan Hayek, "Türkiye, KÖİ açısından havalimanı, esenlik sistemi kabilinden nice sektörde hakkıyla tam tecrübelere sahip." dedi.

Dünya PPP Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi David Baxter de KÖİ projelerinin Türkiye'de derinliğine ve dikkati çeken yanında zamanı olduğuna aksan yaparak, "Ne devir ayrımlı devletlere gitsem ve PPP projelerinden bahsetsem, gelişigüzel devir Türkiye'de meydana getirilen PPP projelerini ve yapılmış yöntemlerini sağlam kendisine gösteriyorum. Çünkü yürütüm açısından Türkiye dünyada yanında numara sınıf. Gerçekten aşırı şişman yanında bilgelik birikime ve tecrübeye sahip." ifadelerini kullandı.

Eski Dünya Bankası PPP uzmanı Mark Moseley ise şişman planların KÖİ ile yapılmasında hâlâ şişman yanında bedel üretildiğine aksan yaparak, "KÖİ projeleri, hükümetler düşüncesince mantık bulunan seçenek." diyerek konuştu.

Moseley, salgının başlamasıyla baş başa geçmiş ilkin KÖİ projelerinin bu halden ağırbaşlı açıdan negatif etkileneceğinden çekindiklerini belirterek, "Çünkü arasında alengir ve derinliğine dönemli kontratlar vardı. Ancak amme ve hususi dal tarafları yapılması gerekeni yapmış oldu ve kuma yanında halde akıntı etti. Salgınla, pandeminin ortaya çıkardığı durumla kuma uğraş ederek ve anlaşarak başa çıktılar." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbeycan Bakü Hastanesi Başhekimi Dr. Azer İsmailyov da Türkiye'nin KÖİ dalında ağırbaşlı defa kaydettiğini ve deneme kazanılmış bulunduğu belirterek, "Bu planların Türkiye'de derinliğine senelerdir yapıldığını biliyoruz. Biz de buraya kişi deneyimlerimizi çoğaltmak düşüncesince geldik." halinde konuştu.

İcbari Sigorta Strateji Baskanı Araz Nasirov ise Türkiye'nin KÖİ mevzusundaki deneyimlerini yakından izlediklerini belirterek, "Türkiye'nin dünyada bunu en dobra uygulayıcı ülkelerden bir tanesi olmasından dolayı hem alım çalım duyuyoruz karındaş türkiye kendisine aynı zamanda bu deneyimleri kişi devletimizde infaz etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler