USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı gezgin rezervasyonundaki artma 2022'de yüzdelik 100 doluluğa menfez kırpıyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "2022 yılı hakkıyla iyi geliyor, başta ülke dışından mevrut rezervasyonlarda ağırbaşlı çoğalma var. Ana pazarlarımızın beraberinde Latin devletleri kabilinden seçenek pazarlarda da yükseliş bulunuyor." dedi.

Yabancı gezgin rezervasyonundaki artma 2022'de yüzdelik 100 doluluğa menfez kırpıyor
24-12-2021 11:59
İstanbul

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2022 yılının dobra geldiğini, başta dünya dışı rezervasyonlarında ağır artma bulunduğunu belirterek, "Ana pazarlarımızın yanı esna Latin devletleri üzere seçenek pazarlarda da yükseliş bulunuyor. Yabancı misafirlerin ülkemize merakı dinlence beldelerinde doluluğun yüzdelik 100’leri bulacağını gösteriyor. Yerli gezmen düşüncesince hem akla yatkın fiyata bununla müşterek istedikleri destinasyonda, istedikleri otelde dinlence yapmanın yolunun er ayırtma bulunduğu görülüyor." dedi.

Bağlıkaya, turizm alanının 2021 değerlendirmesi ve 2022 beklentilerine bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bu yılı dü devre biçiminde değerlendirdiklerini, beraberinde numara çağda dölleme çalışmalarının bitmeme ettiğini, ikinci çağda ise iri beraberinde çabucak döllenme oranlarının arttığını anımsattı.

Turizm hareketlerinin yılın ikinci devrinde başladığını, arkası esna Avrupa Birliği ülkelerinin aşılama pasaportu uygulamasını yaşama geçirdiğini tabir fail Bağlıkaya, şimdi sonraları anne pazarların, zerre lime gezinsel seyahatlere açıldığını, yaşanmış bulunan bu hareketliliğin piyasaya beraberinde nebze de olsa dem aldırdığını dile getirdi.

Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı kabilinden açıklayan teşrinievvel kocaoğlan münteha antre istatistiklerine göre, bu yılın ocak-ekim aylarını havi 10 maaş çağda Türkiye'ye mevrut ecnebi ziyaretçi sayısında, 2020 yılının bire beraberinde zamanına uyarınca yüzdelik 88 artma yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yabancı ziyaretçi sayısı, önce 10 maaş çağda 21 milyonu aştı. Sadece teşrinievvel kocaoğlan temel alındığında ecnebi ziyaretçideki artma payı yüzdelik 99 oldu. İlk 9 ay bakımından dünya haricinde canlı Türk vatandaşlarını havi ziyaretçi sayısı yüzdelik 65 artarak 3,9 milyon olurken, bu ziyaretçiler eklendiğine önce 10 maaş ziyaretçi sayısı 25 milyona yaklaşmaktadır. Ocak-ekim devrinde İstanbul’a mevrut ecnebi ziyaretçi sayısı güzeşte yılın bire beraberinde zamanına uyarınca kısaca yüzdelik 68,1, Antalya’ya gelenler ise yüzdelik 168,2 artma gösterdi. 2021 yılına bağlı öngörülerimizi bu yılın başlangıcında açıklamıştık. Turizm hareketlerinin seyri bizim tahminlerimiz çerçevesinde gelişti. Bu durum, bu sektörün önünü görebilmesi ve önümüzdeki yılı planlaması açısından elleme beraberinde evolüsyon oldu. 2021 yılını kısaca 24 milyon ecnebi ziyaretçi ve 20 bilyon doları hayli turizm geliri ile kapatmayı hedefliyoruz."

"2022 yılının önce aylarından itibaren turizm sektöründe çabukluk artacak"

Firuz Bağlıkaya, bu sene en dobra ve en aşırı gezmen ağırladıkları dinlence beldeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Manavgat’ta yaşanmış bulunan yangınların turizmi etkilediğini anımsatarak, başta TÜRSAB’ın "Yeniden Yeşert" kampanyasının tesiri ile beraberce bu sezonun beklenenden şimdi derinliğine geçmesinin müspet bulunduğunu belirtti.

Gelecek mevsim düşüncesince ayrı beraberinde yorum yapılmasının önemine ayraç fail Bağlıkaya, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"İnsanlar tatili, beraberinde arada olmayı aşırı özledi, bu heyecan ülkemizin gezmen sayısı bakımından aşırı ehemmiyetli sayılara ulaşacağını gösteriyor. Rekorlarla kapattığımız 2019 yılındaki gezmen sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu manada geçtiğimiz günlerde Antalya’da birincisini düzenlediğimiz hem hummalı katılımın bulunduğu bununla müşterek iri ahenk getiren turizm kongremizde er ayırtma kampanyası başlatmıştık. Vatandaşlarımızın bu çağrımızı dikkate alması aşırı önemli. Yabancı misafirlerin ülkemize merakı dinlence beldelerinde doluluğun yüzdelik 100’leri bulacağını gösteriyor. Yerli gezmen düşüncesince hem akla yatkın fiyata bununla müşterek istedikleri destinasyonda, istedikleri otelde dinlence yapmanın yolunun er ayırtma bulunduğu görülüyor."

Bağlıkaya, turizmde 2022 yılının, 2019'u soruşturma ihtimalinin bulunduğunu vurgulayarak, bugüne kadarki verilerin de onu gösterdiğini dile getirdi.

"2022 yılı hakkıyla dobra geliyor, başta dünya dışından mevrut rezervasyonlarda ağır artma var" diyen Bağlıkaya, "Ana pazarlarımızın yanı esna Latin devletleri üzere seçenek pazarlarda da yükseliş bulunuyor. Kovid-19 sürecindeki emniyetli turizm dair çapkın adımlar atılması Türk turizmini rakip pazarlara nazaran ön sıraya taşıdı." yorumunu yaptı.

Bağlıkaya, 2022 yılının önce aylarından itibaren turizm sektöründe hareketliliğin artacağına ayraç ederek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Yurt dışından mevrut talepler ince yüksek. 2022 bizim düşüncesince elleme zamanın başlangıcı olacak. Yılbaşında ski ve hars turlarında Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Kapadokya düşüncesince ağır talepler var. Şubat ayından itibaren de dünya dışından turizm hareketi başlayacak. 2022'yi umutla umuyoruz ve aşırı hazırlıklıyız. Güzel beraberinde sene bizi bekliyor. İnşallah 2019'dan ahir en elleme yılımızı yaşayacağız. İspanya, İtalya, Mısır üzere rakipleri ile kıyas edildiğinde Türkiye çapkın akım etti. Türkiye'nin turizm potansiyelinin en ehemmiyetli özelliği, acemi vaziyetlere aşırı acele uzlaşma sağlayabilmesi. Ne genişliğinde çapkın uyarlanmış olunursa o genişliğinde çapkın gezmen almaya başlanıyor."

"Vatandaşlarımız er rezervasyona hummalı dikkat gösteriyor"

Firuz Bağlıkaya, acentelerden önce tahsil edilen bilgilerin, yerel turistlerin er rezervasyona hummalı dikkat gösterdiği anlamında bulunduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımıza önerimiz ellerini acele tutmaları." dedi.

Kartepe ve Sapanca’ya hummalı beraberinde arzu bulunduğunu aktaran Bağlıkaya, salgında evinde sıkılan, doğayla koçuşmak isteyenlerin bu yerlere akış ettiğini, kar yağışı ile beraberce alakanın aşırı çapkın katlanacağını söyledi.

Bağlıkaya, mevrut taleplerden şita sürecini aşırı hummalı geçireceklerini kestirim ettiklerini anlatarak, "Kasımdan itibaren yerli-yabancı 200’e DOĞRU gezi acentesinin alana turlar düzenlemeye başladığını, yaşanmış bulunan sıklık ve beklentiyi düşününce güzeşte çağda külfet canlı turizm alanının şen beraberinde dem alacağını aktardı.

"Alınan tedbirler dünya haricinde Türkiye'nin imajına müspet katkılarda bulundu"

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, müstevli sürecinin, her insanın hayatında aşırı dip izler bıraktığını belirterek, bu sektörün ayakta kalabilmesi düşüncesince insanoğlu üstü beraberinde savaş verdiklerini ve buna bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Turizmde kalınan yerden başlanmayacağını, doğacak çağda bundan böyle görülmemiş kurallar, beklentiler, mahveden davranışları ve deneyimlerin karşılarına çıkacağını özetleyen Bağlıkaya, "Salgın sürecinde, Türkiye genelindeki eksiksiz otellerimiz ‘Güvenli Turizm Belgesi’ne başvurdu. Bu er tahsil edilen tedbirler, dünya haricinde Türkiye'nin imajına akıbet basamak müspet ulama sağladı. Biz de TÜRSAB namına dünya dışından mevrut tur operatörü ve gezi acentelerine İzmir ve Antalya'nın salgına dirlik almış bulunduğu önlemlerle ait tanıtımlarını yaptık. Bu önlemler ile lazım aktarma araçlarındaki lazım de yeme-içme sektöründeki ağır önlemler sebebiyle ecnebi misafirlerimizden aşırı müspet dönüşler aldık." sanarak konuştu.

Bağlıkaya, bu müspet göz ve Türkiye'de dinlence yapmış olup dönenlerin artı düşüncelerinin doğacak günlerde Türkiye'ye bulunan talebi artıracağını vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı ve ait tamamı birimlerin müstevli sürecinde almış bulunduğu can alıcı tedbirlerin aşırı ehemmiyetli olduğunu, bu tedbirlerin de dünya haricinde Türkiye'nin imajına akıbet basamak müspet katkılarda bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler