USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: Hak ettiğimiz bir galibiyetti

Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 yenik ettiği Süper Lig'in 13'üncü hafta müsabakasının arkası sıra Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira: Hak ettiğimiz bir galibiyetti
21-11-2021 23:13

İyi bir karşılaşma oynadıklarını kail Pereira, "Bu karşılaşma düşüncesince baş döndürücü çalıştık. Taraftarımızın ruhunu sahaya yansıttık. Aile edinmek budur. Bugün takımım baş döndürücü savaştı, baş döndürücü çalıştı. 10 isim kalmamıza karşın maçı çevirdik. Sahaya cibilliyet ve nitelik koyduk, emanet koyduk. Yönetimimiz için, başkanımız için, taraftarımız için, oyuncularımız düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Bu biçimde elleme etkin bir takımın şansı kesinlikle bir yerde dönecekti. Bugün kadro ruhunu sahaya baş döndürücü elleme yansıttık. Hak ettiğimiz bir galibiyetti, oyuncularımla alım çalım duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"BURAYA ŞAMPİYON OLMAYA GELDİM"

"Buraya esbabımucibe arz geçirmek düşüncesince değil, böke edinmek düşüncesince geldim" diyen uzman fen adam, "İşlerin elleme gitmediğini düşündüğümde farklılık yaparım. 4'lü müdafaa oynadık, maçı 3'lüyle tamamladık. Bugün elleme bir başarım sergiledik. Eğer oyuncularım inanırsa ve bütünlük olursa, sahada en elleme biçimde başarım sergilerler. Ailelerimiz de hepimiz ateş çektiğimizde ateş çekiyorlar. Taraftarlarımız bizimle beraberce sevinip üzülüyorlar. Ama bizim mütekait senelerde bütünlük olmayı bilmemiz lazım. Açıkçası ego buraya art dönerken bunu hissettiğim düşüncesince art döndüm. Takımla bir fasile olabileceğimizi hissettiğim düşüncesince buraya döndüm. Önümüzde baş döndürücü bir tomar karşılaşma var. Biz beraberce bir fasile adına çıpa biçimde durabilirsek, böke olabiliriz. Ben buraya 2'nci, 3'üncü, 4'üncü olmaya gelmedim, böke olmaya geldim. Ancak beraberce olursak etraflıca zamandır beklediğimiz şampiyonluğa ulaşabiliriz" dedi.

"BİRDEN FAZLA SİSTEMDE OYNAYABİLİYOR OLMANIZ GEREKİYOR"

"4'lü savunmayı görmeye bitmeme edecek miyiz" sorusuna Pereira, şu cevabı verdi: "Benim düşüncesince sistemden çoğalma tavırlar önemlidir. Birden bir tomar sistemde oynayabiliyor olmanız gerekiyor. Modern futbolda iri takımların çabucak bir tomar düzene uyarlanmış olması gerekiyor. Benim kariyerimdeki deneyimin bana öğrettiği bilinçlilik bu."

"ŞAMPİYON LİGİN SONUNDA BELLİ OLUYOR"

Başkan Ali Koç'un desteğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, "Ben ve ekibim böke olduğumuz takımlarda başkanın desteğinin ne denli ehemmiyetli bulunduğunu biliyoruz. Taraftarımız baş döndürücü tutkulu. Kimin baş döndürücü çalıştığını kullanmak gerekiyor. Bizimki denli bir başkanımız olduğunda baş döndürücü güçlüyüz. Kimse sezonun bu bölümünde şampiyonluğu kaybetmiyor. Çoğu isim Trabzonspor'un böke bulunduğunu düşünüyor. Hala baş döndürücü karşılaşma var. Biz Avrupa'da da oynuyoruz, Trabzonspor haftada bir karşılaşma oynuyor. Şampiyonlar, ligin böylecene muhtemelen oluyor. Kim şimdi istikrarlı, kaliteli, karakterliyse böke oluyor. Biz de sonuna denli savaşacağız" niteleyerek konuştu.

"HER MAÇI AYNI DEĞERLENDİRMEMEK GEREKİYOR"

"Her takımın biçimsiz dönemleri olabilir" diyen uzman fen adam, şu biçimde konuştu: "Trabzon'da oynadığımız maçta bir isim kalık kaldık ve akıbet dakikalarda penaltıdan yediğimiz golle yenildik. Sonrasında hafta süresince öldürücü bir Avrupa maçı oynadık. Alanya maçında mükemmel oynadık, 2 hatadan 2 gol yedik ve baş döndürücü kaçırdık. Sonrasındaki Konya maçında er bir gol yedik ve geriye düştük. Böyle hallerde aksülamel ifşa geçirmek havadan değil. Dünyanın tek takımında havadan değil. Konya'daki pik bakarken Gustavo ve Enner'i kaybettik. Her maçı bire bir değerlendirmemek gerekiyor. Bu tür vaziyetlere girdiğinizde çalışmaya sürdürmek gerekiyor. Sonrasında Antwerp müsabakasını kazandık. Kayseri müsabakasını kazanamamak bizi üzdü fakat bugün kazandık. Mental ve romanesk adına girdiğimiz bu çevrim bizim düşüncesince ciddi bir çarpış oldu. Biz değme devir bütünlük adına kalmaya bitmeme ettik ve bu pakt düşüncesince değme devir en iyisini istedik. İleriye bakmanız gerekiyor. Biz de bunu yaptık. Bugün sahada bir karşılık verdiğimizi düşünüyorum. Ferdi hakkıyla baş döndürücü cin fikirli bir oyuncu. Atak acilen ve müdafaa acilen ekipler değişik sistemlere dönüşebilirler. O sebepten oyuncuların çabucak bir tomar pozisyonda oynaması gerekiyor. Ferdi geleceği olan, cin fikirli ve birinci sınıf bir futbolcu. Modern futbolun da bunu gerektirdiğini düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler