USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: “Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede değil“

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede olmadıklarını anlatım ederken, ehemmiyetli olanın şampiyonlukları kovalarken baş başa edinmek bulunduğunu anlatım etti.

Vitor Pereira: “Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede değil“
22-10-2021 01:53

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. maçında Fenerbahçe evinde Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan sonradan matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımın ruhu bulunduğunu ve dobra ortak ekipman olduklarını tabir ederek, “Bazen dobra oynadığımız bölümler oluyor, bazı bazı düzeltmemiz müstelzim şeyler oluyor. Bana kimesne şurası ortak ad fark diyemez ki bu ekipman koşmadı, denemedi. Bunu ortak ad fark sorgulayamaz. Biz acemi ortak ekipman nesir etmeye çalışıyoruz. 3 aydır buradayız ve tecrübeye ihtiyacımız var. Olympiakos sonuç 10 yılda buralarda, tecrübeleri var. Frankfurt'a baktığımızda Bundesliga'da oynuyor ve bu turnuva seviyesinde takımlarla oynuyor. Taktiksel açıdan Süper Lig, Avrupa ligleriyle bire ortak değil. Yeni ortak ekipman nesir ettiğiniz devir yanlışlar yaparsınız. Bu hataları düzeltmemiz gerekiyor. Bugünkü pik baktığımız devir baskıyı kompakt ortak biçimde yapamadık, maçta sonsuz kontrataklar oldu. Hatlar arasındaki boşluğu açtık. Hep aceleci korkmak istedik, evvel dakikada gol yedik. Bunu bana sorabilirsiniz, karşılaşma buydu. İkinci yarıda henüz kompakt oynadık evvel yarıya mucibince ancak elbette ki evvel yarıda istediğimiz baskıyı sergileyemedik. Fakat rakibimiz 2-2'yi buldu. Ben takımdaki istediğim görüntüyü 2-2‘den sonradan gördüm. Bu kulüpte rastgele birinin Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede bulunduğunu düşünüyorsa bire ortak fikirde değilim. Bu turnuvada karşılaşma yöneltmek düşüncesince elimizden geleni yapmalıyız ancak bu turnuva düşüncesince tecrübemiz yok. Szalai'ye istifham sordunuz, 2 maçta 5 gol yediniz diye. Ama Trabzonspor'a dirlik 70 dakika 10 ad oynadık, aşırı koştuk ve aşırı çalıştık“ dedi.

“Şampiyonlukları kovalamanın en ehemmiyetli unsuru beraberce olmak“

Sosa, Mesut ve Gustavo'nun aşırı görmüş geçirmiş ortak aktör bulunduğunu kail Pereira, “Futbol 11'e 11 oynanan oyundur. Bazen Trabzon'da bulunduğu kadar 11'e 10'da oynanır. Sahadaki 11 oyuncunun etraflı oyunu aşırı dobra anlaması gerekiyor. Benim de yapmam müstelzim bu. Oyunculara bunu aşılamam gerek. Biz bası yaptığımız devir elbette bası yapmalıyız, elbette kontratağa çıkmalıyız, hepsi elbette tutmalıyız ve tempoyu elbette belirlemeliyiz niteleyerek sahadaki 11 aktör ve başka oyunculara anlatmam gerekiyor. İlk günden buyana bunun düşüncesince çalışıyoruz. Bazen bunu yapmış olup bazı bazı yapamıyoruz. Bugün sahada baktığımızda aşırı ortak tomar dubara temposu vardı. Çok koştuk bugün ancak dobra açıdan değildi. Bütün takıma bakmamız gerekiyor. Bütün ekipman yüzünden bu oldu. Trabzon sonrası benim yapmam müstelzim bu ekipman ruhunu henüz efdal seviyede tutmalıydım. Hep beraberce çalışıyoruz ancak takımla bunu çözümleme etmem gerekiyor. Bir anda ihtimal aşırı aceleci oynamaya çalışıyoruz ancak bunu dobra yapmıyoruz. Gol atmalıyız niteleyerek aşırı aceleci rollendirirken bu biçimde oyunu arama edemiyoruz. Rakibe baktığımız devir takımın hesabına bakarız. Antwerp dobra ortak takım. Bu grupta hep beraberce çekişebilecek takım. Bize benzeşim seviyede ortak takım. Bugün kazanmayı aşırı isterdim. Biz erte bu hali çözümleme edeceğiz düzeyimizi fevk çıkacağız ve en önemlisi beraberce olmaya bitmeme edeceğiz. Şampiyonluklar kovalamanın en ehemmiyetli unsuru bu“ biçiminde konuştu.

“Oyuncular en dobra günlerinde değildi ancak uğraş gösterdiler“

Valencia'nın kaçırılmış bulunduğu ceza atışı konumuna yer veren Portekizli fen adam, “Penaltıyı elbette ki özlük aramızda konuşuruz. Penaltı atacak dü ad belirleriz. Birinci seçenek Valencia, ikincisi Sosa. İlk penaltıyı o attı. O an ne düşündüğünü bilmem ancak en dobra şeklin o an o bulunduğunu düşündü. İkinci penaltıyı değişik attı. Ben sahada olsaydım kendime mucibince akıllıca bulunan sonucu verirdim. Futbol bu. Gülmedim, üzüldüm ve yöneltmek istiyordum. Gol atmamız gerekiyordu. Bunu erte özlük aramızda konuşacağız. Ben burada oyuncularıma gidip onlara bağırarak ortak bilinçlilik göstermem, oyuncularımı kötülemem. En dobra günlerinde değillerdi ancak uğraş gösterdiler“ ifadelerini kullandı.

Attila Szalai: “Takımımız savaştı“

Fenerbahçe'nin güre savunmacısı Attila Szalai, Antwerp maçıyla ilgili, “Bugünkü neticeden çevre manzara kırıklığı yaşıyoruz. 3 benek kabul etmek isterdik ancak doğruluk ettiğimizi alamadık. Topla kusursuz istediklerimizi yapamadık ancak dobra ortak karşılaşma ortaya çıkardık. Takımımız savaştı. Pazar güneş ki pik odaklanmamız gerekiyor. Savunmada iş bulunduğunu düşünmüyorum. Bazen çetin maçlar oynuyoruz. Son oynadığımız 2 maçta da yanlışlar yaptık ve fevk seviye maçlardaki yanlışlar golle sonuçlanıyor. Düzeltmemiz müstelzim şeyler var. İleriye bakıyoruz“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler