USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

VavaCars Fatih Karagümrük - Beşiktaş maçının ardından

Spor Toto Süper Lig’in 22’nci haftasında Beşiktaş, deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’ü 1-0 yenik etti. Mücadelenin ardından planlı matbuat toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü lider Karaveli ve VavaCars Fatih Karagümrük Yardımcı Antrenörü Gökhan Kağıtçıoğlu a

VavaCars Fatih Karagümrük - Beşiktaş maçının ardından
19-01-2022 00:20

Beşiktaş Teknik Direktörü lider Karaveli, maç sonrası icra ettiği açıklamada, “Maçı düzeltmek güzel. Gol yemeden aktarmak güzel. İstanbul’da da olsak müşterek deplasman galibiyeti kabul buyurmak güzel. Uzun müşterek ara olmuştu. Rakibimizin çalıştırıcı değişikliğinden sonradan çoğu kez 4-2-3-1 yeğleme ettiğini biliyorduk. Kenar aktörleri serbest oynuyordu. Buradaki Rizespor maçını deli dolu izledik. Kendi oyunumuzda 3-4-1-2 düşünüyorduk lakin köşe oyuncularının genişliğinden dolayı, 1 isim müşterek tomar olalım niteleyerek 4-3-3’ü yeğleme ettik. Topa erbap olmamızı sağlayacak Pjanic, Oğuzhan ve Josef vardı. İlk yarıda planladığımız nice nesne gerçekleşti. Topa erbap olduk, çabuk geçişleri yaptık. Ama neticelendirme kısmında ara esna yeğleme hatalar, ara esna fen hatalarla, aşırı elan müşterek tomar gol konumu bulacağımız geçmiş yarıdan ceza atışı golüyle ayrıldık. Rakibin de konumu yoktu. Devre ortada oyunculara pasın hızını artırmalarını istedik. 45-60 arası da planladığımız biçimde geçti. 3-4 kesin konum yakaladık lakin akla yatkın vuruşlar olmadı. 60’tan sonradan bambaşka müşterek senaryoyla karşılaştık. Rakibin üstümüze gelmesine sebebiyet verdik. Savunma oyuncularının yanında Pjanic ve Josef aşırı yoruldu. Kalemizde müşterek tomar konum bulamayan rakibimiz üstümüze gelmeye başladı. Sevindirici bulunan nesne halis muhlis bunlara rağmak defans oyuncularımızın dikkati ve kol birlikteliğiyle gol yemeden bitirdik” niteleyerek konuştu.

“BUGÜN İYİ OYNAMADIK DİYEMEM”

Karaveli, “Rize’deki oyunda çabucak dijital yarar bizlere ilişkin müşterek gestalt değildi” niteleyerek laflarını şöyleki sürdürdü:

“Rizespor’un da ne denli huzur koyabilmesiyle de ilgiliydi bu durum. Daha savunmalı oyuncularla sahada olmamıza rağmak elan aşırı konum bulduk. Bugün güzel oynamadık diyemem lakin geçmiş 60 dakikayla sonrasının ayrımlı bulunduğunu söyleyebilirim. Tabii ki fiziki yıpranma, kırıklık sahadaki kararları da etkiler. Biz fiziki şekilde takımımızı yukarıya çekebilmek düşüncesince arayı bekliyoruz. O emek harcamaları şu anda yapamıyoruz, aktörleri destek olmak düşüncesince yapmamamız da gerekiyor. Sağlıklı biçimde aktörleri bu araya sokmamız gerekiyor. Sadece Atiba ve Larin ulusal takıma gidecek. Hazırlanma hesabına o devre değerli olacaktır.”

“DOĞRU YERE VURMA KONUSUNDA BİRAZ SIKINTI OLDUĞU AŞİKAR”

Batshuayi’nin mutlak gol alaşağı buyurmak düşüncesince sahada olmadığını tamlayan Karaveli, “Gol atamadığında hayattaki halis muhlis oyuncular üzülür. Batshuayi de bizlerin beklentisini biliyor” diyerek, “Ama çabucak gol alaşağı buyurmak düşüncesince sahada değil. Penaltı golüyle tamamlamış oldu maçı lakin penaltının atılamadığı bağlam da oluyor. Geçen maçı da onun golüyle kazandık. Penaltı golünü de aşırı güzel attı. Üzülüyorduk, bu gestalt onu aşağıya çekebilir. Ama alaşağı buyurmak düşüncesince çabasını görüyoruz. Santrforlar çabucak alevli çarpış yapmaz. Onun çarpış şiddetinde dava namevcut lakin akla yatkın yere çarpma dair az buçuk başağrısı bulunduğu aşikar. Ama bunu da düzeltecektir. Bugün Larin’in de Ghezzal’ın da vuruşlarında isabetsizlik oldu. Tekrarlarımızı yaparak bunları da aşacağız. Batshuayi’yi çabucak gol atsın niteleyerek sahaya çıkarmıyoruz. Santrfor pozisyonunda oynuyor. Hem rakip atağında defans görevleri mevcut bununla birlikte hücuma asistan olma rolü var. Sadece gol atıp gayrı görevlerini hesabına getirmezse kılıç kıvançlı olmayız. Bugün de gayrı yapması gerekenleri aşırı güzel yaptı. Savunma yaparken aşırı iştahlı, elan da müşterek tomar edisyon ihdas kılmak istiyor lakin kılıç izin etmiyoruz, kol bütünlüğü bozulmaması düşüncesince buna izin etmiyoruz. Milli arayı da zat tesislerimizde değerlendirmeyi planlıyoruz. Uzun kamplar oyuncular kabilinden aşırı yeğleme edilen bağlam değil. Aileleriyle bulunan bağları da önemli. Biz bu arayı aşırı akla yatkın biçimde kullanıp, takımın fiziki seviyesini elan güzel noktaya taşıyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“2 MAÇTIR GOL YEMEDEN TAMAMLAMAK ÖNEMLİ”

Önder Karaveli, “Gol konumu sayısı, müşterek maçta yakalanması müstelzim ortalamayı karşılayacak şekildeydi bugün” diyerek, “Mukayeseyi kopya farkı üstünden yaparsak az pozisyonumuz yoktu bugün. Gaziantep maçından elan kesin pozisyonlarımız vardı. Bu maçta gol evveliyat konum sayımız fazlaydı. Rizespor maçında kopya ihtimal az buçuk dolgunca yukarıya çıktı. Ama beklentiyi averajdan belirlersek zaman de az değildi konum sayısı. 2 maçtır gol yemeden bitiriyoruz maçları. Bu gestalt da aşırı kıymetliydi” ifadelerini kullandı.

Karaveli, sakatlığı mevcut oyuncularla ilişik ise “Her oyuncuya gerekseme duyuyoruz. Üst caba maçlar oynadığımız çağda bu gestalt önemli. Umut cuma namazı haset olmayacak. Bize söylenen süreden elan evvela dönecek denli duruyor. Antalyaspor maçına akla yatkın fakat dönecektir bana göre. Welinton maçta müşterek maslahat yaşadı. Çok gerekseme duysaydık ihtimal zaman oynayabilirdi lakin oynasaydı parçalanmış derecesi yükselebilirdi. Stoper sayımızda sıkıntımız bulunmadığı düşüncesince kendisini dinlendirme lüksüne sahiptik. Emirhan’ı dinlendirdik ve ağız ağıza iyileşmesini istedik. Cuma haset oynayacak bir hale gelecektir. Kerem, Atiba ve Hasic de zaman hususi çalışmak yaptı. Atiba da Cuma haset biçim giyebilecektir” dedi.

GÖKHAN KAĞITÇIOĞLU: İLK YARI İYİ GEÇMEDİ VE ÇOK POZİSYON VERDİK

VavaCars Fatih Karagümrük Yardımcı Antrenörü Gökhan Kağıtçıoğlu ise geçmiş yarıda güzel müşterek hile ortaya koyamadıklarını belirterek, “Maça aşırı endamsız müddet bulunmasına rağmak güzel hazırlandık. İlk nısıf güzel geçmedi ve aşırı konum verdik. 70’inci dakikadan sonradan bazısı riskler aldık, önde basmaya çalıştık. Daha müşterek tomar hücüm hazırlamaya çalıştık ve rakibimizi edisyon dibine aldık. Pozisyonlar da bulduk, yakaladığımızı atsaydık 1 benek alabilirdik. Beşiktaş’ı kutlama kartı ediyorum” niteleyerek konuştu.

Teknik yönetmen Volkan Demirel’in solgun büyük görmüş bulunduğu pozisyonlarla ilişik de mütekellim Kağıtçıoğlu, “Hocam orada çabucak yan atışının bizde bulunduğunu söyledi. Çizgi ihlali icra ettiği düşüncesince geçmiş solgun kartı gördü. 2’nci solgun kartta ise müşterek konuma tepkisi vardı bundan dolayı 2’nci solgun kartı gösterdi. Bu bizi az buçuk üzdü” ifadelerini kullandı.

“PESIC, DÜN ANTRENMAN YAPAMADI”

Beşiktaş karşılaşması evveliyat meydana gelen sonuç antrenmana katılmayan ve zaman karşılaşmaya redif süregelen ligin gol kralı Aleksandar Pesic ile ilişik de açıklamalarda mevcut Kağıtçıoğlu, “Pesic, cemaziyelevvel alıştırma yapamadı. Bir deneyim yaptı. Otelde nısfınnehar saatine denli denedi, riske buyurmak istemiyorduk. Kendi dingildemek arzuladı ve sonuç 15-20 dakika sahaya sürdük. 4 çağ sonradan müşterek Adana Demirspor deplasmanı mevcut ve ağrılarının aşırı bulunduğunu söylüyor. Umarım aramıza en endamsız müddette dönebilir” biçiminde konuştu.

“EMRE’NİN MAÇ VE ANTRENMAN PERFORMANSINDAN MEMNUNUZ”

Emre Mor’un performansıyla ilişik mevrut soruya ise Gökhan Kağıtçıoğlu, “Geldiğimiz geçmiş haftada enflüanza yüzünden bizimle bu arada olmadı. Maç ve alıştırma performansından memnunuz. Yavaş aheste elan güzel bölgelere gelecektir. Mental şekilde aşırı güzel durumda, fiziki şekilde da elan güzel bölgelere gelecektir” biçiminde yanıt verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler