USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ünlü Fransız gazetesinden Cengiz Ünder'e özel sayfalar

Fransa'nın önde mevrut gazetelerinden L’Equipe, Galatasaray ile Marsilya ortada bu geceleyin ezanı oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde Altınordu ve Cengiz Ünder ile ilgilendiren dü sayfalık çözümleme birlikte bilgi yayınladı. Fransız gazetesinin muhabiri Mathieu Gregoire, Ma

Ünlü Fransız gazetesinden Cengiz Ünder'e özel sayfalar
25-11-2021 17:29

Gazetede toprak düzlük habere göre; Altınordu Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen Cengiz Ünder, namına değme devir güvendiğini belirterek, “Bugün A Milli Takım ve Avrupa hayallerimi gerçekleştirdiğim düşüncesince gururluyum. Çocukken babamla bu arada onarım dükkanında çalışırdım, kamyonların tamirinde namına asistan olurdum" dedi.

Akademi Ligi’nde canlandırırken indinde karşılaşmadan sonraları Galatasaray çeşidinden çağırma edildiğini hatırlatan ulusal oyuncu, “Galatasaray çeşidinden İstanbul’a çağırma edildik. Akademi takımına gönül rahatlığı oynadığım maçın peşi sıra kalmamı istediler. Her devir arkamda duran babam, gailesiz yaşımda beni indinde başıma İstanbul’da salıverme dair tereddütlü kaldı ve olmadı" sanarak konuştu.

Cengiz, Altınordu’da biçim giyerken odasında David Silva’nın posterinin bulunduğunu da açıkladı.

ÖZKAN: CENGİZ VE ÇAĞLAR BAŞARILI OLSUN DİYE DUA EDİYORUM

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fransız gazetecinin kırmızı-lacivertli pakt ile Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü sorularını da cevaplandırdı. Cengiz Ünder’i fiziği önemsiz sanarak indinde çeşitli gailesiz takımlara seçmediklerini hatırlatan Başkan Özkan, “Cengiz Ünder ile U14, U15, U16 ve U17 kategorilerinde defaatle Türkiye şampiyonalarına gittik, şampiyonluklar ve ikincilikler kazandık. Fiziği önemsiz sanarak Cengiz’i indinde çeşitli Genç Milli Takım'a seçmiyorlardı. Biz de Cengiz’e butlan yapıldığını, seçmeleri icap ettiğini söylüyorduk. Cengiz 17 yaşlarında A takımda başarıyla oynamaya başlayınca, U18 Genç Milli Takım'a seçildi" dedi.

Başkan Özkan, Cengiz Ünder ile ilişik unutamadığı indinde anısını ise şu şekilde anlattı:

“2016 senesinde Cengiz Ünder formunun zirvesinde idi. İtalya ile ehemmiyetli indinde U19 Avrupa Grup Eleme ulusal maçımız vardı. Atladım uçağa, gittim pik ve ona, 'Bizim misyonumuz Avrupa’da sallanmak değil mi? Göster kendini' dedim. Cengiz Ünder, o devir ilkin ikinci nısıf mükemmel oynadı ve 2 pare golün asistini yaptı, karşılaşma 2-2 berabere bitti. Maç böylece İtalyan izleyiciler Türkiye kadrosunda mevcut önemsiz köşe oyuncusunu alkışlıyorlardı. Benim on paralık unutmadığım ve en bahtiyar olduğum anlardan biridir."

"TARİF EDİLEMEZ"

Fransız gazetecinin, “Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü ikilisiyle unutamadığınız indinde anınız mevcut mı?" sorusuna ise Başkan Seyit Mehmet Özkan, “İkisi baş başa hevesli oldular. İmza törenini Altınordu Futbol Akademisi’nde çimlerin üstünde sahada yapmıştık. O devir ikisi bana, ego de onlara aşırı yoğun düzen sarıldım. O sarılmalar banko aşırı asıl idi, tanım edilecek kabil indinde obje değil" sanarak cevapladı.

"CENGİZ VE ÇAĞLAR TÜM ÇOCUKLARIN AĞABEYLERİ"

Seyit Mehmet Özkan, Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’nün Altınordu Futbol Okulları ve Altınordu Futbol Akademisi’nde tamamı öğrencilerin şişman ağabeyi bulunduğunu belirterek, sözlerini, "Benim çocuğum olmadı. Eşimle baş başa kaderimize razı olduk, 'Tanrı hakeza istemiş' dedik, kardeşlerimizin çocuklarını büyütürken avunan bulduk, yaşamaya bitmeme ettik. 50 yaşımdan sonraları ego bu işe kusursuz zamanlı şekilde girince, devir ortamında binlerce çocuğum oldu. Şu anda ülkemizin 174 ayrı iskân biriminde kusursuz 15 binden indinde tomar çocuğa spor yaptırıyoruz. İşte eksiksiz bu evlatlarımızın rüyalarını süsleyici 2 pare şişman ağabeyleri var. Biri Çağlar, ötekisi Cengiz. Onlar bizim alım çalım abidelerimiz. Cengiz ve Çağlar’ın başarıları düşüncesince tanrıya değme devir afsun ediyorum" sanarak tamamladı.

ANTRENÖRLERİNDEN CENGİZ ÜNDER’E ÖVGÜLER

Cengiz Ünder’in Altınordu Futbol Akademisi’nde (ALFA) oynadığı zamanlarda de fariza düzlük Altınordu Kıdemli Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu ve Altınordu Futbol Akademisi Kaleci Başantrenörü Hüseyin Yenikaya da Fransız gazetesine Cengiz Ünder ile ilişik açıklamalarda bulundu. Gündoğdu ve Yenikaya, Cengiz Ünder’in ALFA’ya geldiği günden itibaren değişik kabiliyetleri bulunduğunu gördüklerini vurgulayarak, “Cengiz aşırı değişik indinde çocuktu. Büyük topçu olabileceği belliydi. Hiç çalışmalarını aksatmaz, extra antrenmanlar yapardı. Antrenörlerin değme dediğini ziyadesiyle yaptı. Şu anda kendisi Avrupa’nın en şişman liglerinde biçim giyiyor. Kendisinin başarısı ile alım çalım duyuyoruz" dedi.

Cengiz Ünder’in Metin Oktay Yerleşkesi’nde kalmış bulunduğu zamanlarda de etkin aşçıbaşı Dilek Altun, aşçılar Hafize Çınar ve Bahar Taşçı da Cengiz Ünder ile ilişik anılarını gazeteye aktardı. Yemekhane bölümünde etkin görevliler, Cengiz’in evvel geldiği günden itibaren her insana stratejik davrandıklarını da belirterek, “Yemek seçmezdi. Kendisi en aşırı peynirli omleti severdi. Annesi babası kent haricinde bulunduğu düşüncesince kılıç ona buradaki tamamı çocuklarımıza yaptığımız kabil üvey anne yaptık. Onun başarısı ile alım çalım duyuyoruz" sanarak konuştular.

L’EQUIPE MUHABİRİ GEREGOIRE: TÜRK OYUNCULARI KEŞFEDİYORUZ

Galatasaray ile Marsilya ortada oynanacak karşılaşmayı izleme geçirmek düşüncesince Türkiye’ye mevrut L’Equipe muhabiri Mathieu Gregoire, Altınordu Metin Oktay Yerleşkesi’ne gelmiş şekilde Cengiz Ünder’in kulüpteki geçmişi üzerine bilgiler aldı. Altınordu TV’ye açıklamalarda mevcut Fransız Gazetenin muhabiri, “Tesislerinizden hakkıyla aşırı etkilendim. Şu anda Marsilya’da oynayan Cengiz Ünder’in yetiştiği ve yetiştiği tesisleri durumunda inceledim. Cengiz Ünder’i Dünya futboluna önceleme fail pakt şekilde sizi tanımaktan aşırı mutluyum. Burada gailesiz oyuncuların ulaşması düşüncesince değme çeşitli imkanın bulunduğunu gözlerimle gördüm" dedi.

Son senelerde Türk futbolcuların Avrupa’da şimdi indinde tomar epope göstermeye başladığını dile getiren L’Equipe yazarı, laflarını şu şekilde sürdürdü: "Daha önceden Türk aktörleri dünya dışına şimdi az gidiyordu. Son senelerde bu aynı tedricen artmaya başladı. Arda Turan ile başlamış bulunan serüvende Leicester City’de biçim giyen Çağlar Söyüncü, Marsilya’da oynayan Cengiz Ünder, Lille’de oynayan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı gene devir ortada Arminia Bielefeld’e aktarma bulunan Burak İnce var. Burak Yılmazlı Lille PSG’ye karşın Fransa’da böke oldu. Bu gestalt bizi hakkıyla aşırı etkiledi. Transfer devrinde nice ismin Fransız kulüplerinin sıralamasında bulunduğunu biliyorum. Türkiye’den Uğurcan Çakır, Berke Özer kabil adlar kulüplerin aktarma sıralamasında toprak alıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler