USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin geçmiş gündüz oturumları tamamlandı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde planlı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin (UEZ) önceki haset sona erdi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin geçmiş gündüz oturumları tamamlandı
08-10-2022 02:01
Sakarya

P&G'nin anne sponsorluğunda Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri kabilinden ilçedeki otelde planlı etkinliğin önce günkü sonuç etkinliğinde, Doğan Dış Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Işık moderatörlüğünde "Mobilitenin Yarını" konuşuldu.

Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, doğacak 10 senede dünyada 25 araba üreticisinin yarıya düşmesinin beklendiğini söyledi.

"Müşterilerimiz azalıyor, toy alıcılarımız ki olacak?" sanarak düşünmeye başladıklarını aktaran Serter, "Her nesne akıllıcasına istifham sormakla başlıyor. Biraz envestisman deneyelim ve az buçuk da evren ne yapıyor görelim diyoruz. Geleceği aramayı şen bıraktık ve değişkin nispetsiz şeyler denedik. Hepimiz ayrımsız şeyleri, doğrusu yatırımları konuşuyoruz esasen lakin birtakımı şeyleri baş başa yapmak, bizi iyileştirecek ortak faktör. Herkesi kapsamak, baş başa iyileşmenin ehemmiyetli ortak adımı." dedi.

"İspark'ı dijitalleştirmemiz ve otomasyona geçmemiz gerekiyor"

Renault Grup Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, toy mobilite araçlarının bundan böyle 4 teker takılı el telefonu bulunduğunu dile getirdi.

Otomotiv sektöründe sonuç senelerde nice değiş yaşandığını özetleyen Doğu, "İçten yanmalı melez motorlar ve elektrikli vesait kendisine transformasyon gır konusu. Bunun elan ilerisinde müvellidülma yakıtlı araçlara geçeceğiz. Bunda amaç, karbon salınımını azaltmak. Karbon salımını düşürmezsek, dünyanın başına doğacak felaketler malum. Sonuçta elektrikten devir bulunmayan denli gözüküyor. Bu uygulayım bilimi ile maddesel hasarlı ve fâni kazalarda eksilme olacak. Yazılım olmasaydı kılıç bunu yapamazdık. Otonom vesait bundan böyle ortak hayalet değil gerçek. Önümüzdeki senelerde alışılmış teknolojiler kalırken görülmemiş teknolojilerin aşırı ortak tomar ayrıştığını göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İspark Genel Müdürü Hakan Orhun da İstanbul düşüncesince çözülmesi müstelzim en ehemmiyetli problemin gidiş geliş bulunduğunu vurguladı.

Bu süreci planlamanın önemine ayraç fail Orhun, "Bizde halis muhlis datalar var. Bu mobilite datasından yola çıkarak kılıç İstanbul’u gritlere ayırarak ne vaziyette olduğumuzu planladık. Artık İstanbul’un en azından ilmî gereksinimi kemiksiz kendisine tanımlandı. O nedenden oradaki planlamayı da ilmî kendisine götürüyoruz. İşletme kabilinden bakılınca bundan böyle İspark’ı dijitalleştirmemiz ve otomasyonla yönetmeye geçmemiz gerekiyor." sanarak konuştu.

"Elektrikli ve melez araçlarda iş potansiyeli fazla"

Doğan Holding Otomotiv Grubu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin, Türkiye ve dünyada rekabetin iyice güzergâh safhada bulunduğunu anımsattı.

Şu anda aşırı elan çabuk ve değiştirici dönüşümü uygulayım bilimi yardımıyla yaşadığımızı dile getiren Dağtekin, "Mobilite dediğimizde ahit kıtalararası gezi karşılayıcı gemilerden, uçaklardan, kentlerde tercih ettiğimiz arabalara ve scooterlara denli aşırı açık ortak alandan bahsediyoruz ve yaşadıkça kelimeler kişi anlamını buluyor. Bugün mobilite deyince kent içerisindeki hayatımızı etkileyen toy erişim çeşitliliğinden bahsediyoruz." ifadesini kullandı.

Wallbox Satıştan Sorumlu Başkan Moises Barea, Türkiye pazarında sonuç altı aydır satışların yüzdelik 1'ini elektrikli yahut melez vasıtaların oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye'de bu bölgede aşırı ortak tomar iş potansiyelinin bulunduğunu aktaran Barea, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Her pazarın ayrı ayrı hızı mevcut ve bu çaba da 3 anne mevzuya dayanıyor. Otomotiv endüstrisi, enfrastrüktür ve hükümetler. Otomobil üreticilerine bakarsak eskiden olanla ahit arasındaki fark, kilometre mesafeleri kısaydı ve ölçün yoktu. Bugünlerde herhangi ortak birlik araba üreticisinin planı var. Çoğu elektrikli taşıt modelleri üretmeyi planlıyorlar. Bunu gerçekleştirmek istediklerinden değil, hükümetlerin yönetmelikler çıkarması ve birtakımı cezalar getirmesi nedeniyle."

Zirve erte düzenlenecek oturumların peşi sıra sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler