USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi sona erdi

Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri çeşidinden 2012 yılından buyana planlı Türkiye’nin ve Avrasya Bölgesi’nin en ehemmiyetli iş ve tutum dünyası etkinliklerinden ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’, Vodafone Business anne sponsorluğunda 24-25 Kasım’da melez adına gerçekleşti. Zirv

Uludağ Ekonomi Zirvesi sona erdi
25-11-2021 22:38

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin anne teması “Sürdürülebilirlik ve Gelecek” oldu. 11. eş planlı Zirve’de sanayiden ticarete, üretimden perakendeye, finanstan teknolojiye, sayısal dönüşümden sürdürülebilirliğe derece katı aşırı bu sahanın nabzı tutuldu.

Zirve’nin açım konuşmaları Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük ve Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy çeşidinden yapıldı. Sedef Seçkin Büyük açım konuşmasında “Zirve’mizin pandemi sonrası hayattaki dünkü düzene, toparlanma ve yükseliş sürecine bağlı öngörülerin ve mesajların paylaşılacağı çelimli ortak düşünüm platformu yerine 2022’ye ve sonrasına kudret tutacağına inanıyoruz.” halinde konuştu. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise açım konuşmasında şu şekilde dedi: “Vodafone olarak, sürdürülebilirliğin önemini er kavramış ve bu yönde tehirsiz harekete önceki firmalar ortada huzur sıralarda toprak alıyoruz. Tüm şirketlere elan dobra ortak doğacak düşüncesince doğrudan deminden harekete mürur ve el birliğiyle hem ülkemizi bununla beraber dünyamızı elan dobra yarınlara transfer çağrısında bulunuyoruz.”

Açılış konuşmalarının peşi sıra videoteyp eliyle zirveye dahil bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise son 20 yılda Türkiye’nin ekonomik, ticari ve türel bölgede bitirdikleri atılımlardan bahsetti. Zirve’nin huzur oturumunda 2022 maksat ve stratejileri konuşuldu. Vodafone Business sponsorluğunda gerçekleşen “2022 Hedef ve Stratejileri” oturumunda Türkiye’nin şişman gruplarını başöğretmen liderler pandemi sonrası maksat ve stratejilerini açıkladılar. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu moderatörlüğündeki panele Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane ve Akfen Holding CEO’su Selim Akın katıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Coca-Cola Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen “Sürdürülebilirlik” oturumunda çevre, maşer ve ekonomide sürdürülebilirlik konusu Türkiye’de değişik sektörlerde çalışkanlık yayınlayan kuruluşların yukarı dozaj yöneticileri çeşidinden ele alındı. Capital, Ekonomist, Start Up Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük’ün moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran katıldı.

DİJİTALLEŞMENİN GETİRECEĞİ YENİLİKLER

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde huzur gündüz tarih ortası vakti arasından sonradan huzur konuşmayı, Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Jeffrey Sachs yaptı. Konuşmanın peşi sıra Aytemiz sponsorluğunda gerçekleşen “Dijitalleşmenin Getireceği Yenilikler” oturumunda da dönüşümün kurumsal kültüre tesiri konuşuldu. Yatırımcı ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Serdar moderatörlüğündeki panele Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, BSH Türkiye CEO'su Gökhan Sığın ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek katıldı. TIME Dergisi çeşidinden Dünyanın En Etkili Kişileri listesine ansızın aşırı el giren biricik öğretim üyesi bulunan Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Jeffrey Sachs ise Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması düşüncesince izlemesi müstelzim yolu aktardı.

DİJİTAL ÇAĞDA CEO’NUN DEĞİŞEN ROLÜ

GlassHouse sponsorluğunda gerçekleşen “Dijital Çağda CEO’nun mütebeddil rolü” oturumunda, dijitalleşmeyle baş başa CEO’ların üzerinde sakıt görevlerdeki dönüşüm, Türkiye’de değişik sektörlerde çalışkanlık yayınlayan kuruluşların yukarı dozaj yöneticileri çeşidinden ele alındı. Glasshouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Estee Lauder Grup Türkiye Genel Müdürü İpek Ersavaş, Yaşar Holding CEO & İcra Başkanı Mehmet Aktaş ve Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo katıldı.

GELECEĞİ DÖNÜŞTÜREN TEKNOLOJİLER

BSH sponsorluğunda gerçekleşen “Geleceği Dönüştüren Teknolojiler” oturumunda dünkü teknolojilerin anadan görme sektörleri kesinlikle dönüştüreceğini, dünkü dünyanın dünkü evlat şirketlerini başöğretmen liderler anlattı. Eski Büyükelçi ve TSKB Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Rende’nin moderatörlüğündeki panele Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, Dell Technologies Genel Müdürü Işıl Hasdemir, Furhat Robotics Kurucu Ortağı & WIR Grup Teknoloji Yatırımcısı Preben Wik ve Uipath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen katıldı.

AMAÇ ODAKLILIK: ÖZGÜVENLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK

Orkid sponsorluğunda gerçekleşen “Amaç Odaklılık: Özgüvenli Nesiller Yetiştirmek” oturumunda, pandemi ve dijitalleşme koşullarında gençlerin geleceği konusu, Türkiye’de değişik gurur ve kuruluşların yukarı dozaj yöneticileri çeşidinden ele alındı. TBWA/Group İstanbul CEO’su Burcu Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen panele, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı M. Akif Üstündağ, TEGV Başkanı Oktay Özinci ve P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu katıldı.

Zirve’nin huzur gündüz kapanış konuşmasını T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin huzur gündüz kapanış konuşmasını meydana getiren T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şunları söyledi: “Turizm, 20’nci asrın ikinci yarısından itibaren evren ekonomilerinin ehemmiyetli aktörlerinden bir tanesi oldu. Dünya Bankası verilerine gereğince Covid-19 önceleri devirde arsıulusal gezgin varışları 2,3 bilyon isim seviyesine gelmiş, gezim gelirleriyse az elan 1,9 trilyon dolara ulaşmıştı. Ekonomi ve gezim iç içe önceki kavramlar ve gezim vatanımızda ehemmiyetli ortak paya sahip. 2021 yılı hedeflerimizi 22 bilyon dolar yerine güncelledik. Bunda hiçbir elbet dünyanın en çarpıcı ve şümullü lansman atağımızın görevi büyük. Go Türkiye platformumuz hayattaki en dobra dayanıklı oldu. Türkiye dünkü zamanın en ehemmiyetli aktörü olacak ve bakma yerine üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz.”

Zirve’nin ikinci haset T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin konuşmasıyla başladı. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ikinci gününün açım konuşmasını özne Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “Tarımsal hasılamız son üç yılda yüzdelik 78 artışla 2020 senesinde 337 bilyon TL’ye ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştır” diyerek konuştu. Tarımsal hasılamızın Avrupa’da lider, dünyada ise huzur on ortada bulunduğunu tamlayan Pakdemirli, tarımda 15,4 bilyon dolar aut tecim ilavesi verdiklerini belirtti.

ZİRVE’DE İKİNCİ GÜNÜNÜN İLK OTURUMU: “BANKACILIĞIN GELECEĞİ”

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde gerçekleşen “Bankacılığın Geleceği” oturumunda müstevli döneminden başarıyla çıkan bankacılık sektörünü gelecekte nelerin beklediği konuşuldu. Capital Dergisi Finans Editörü Elçin Cirik’in moderatörlüğündeki panele TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Citibank Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Emre Karter, Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil, Garanti BBVA Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Recep Baştuğ ile TEB Genel Müdürü umut Leblebici katıldı.

GLOBALDE BÜYÜYENLER

Doğanlar Holding sponsorluğunda gerçekleşen “Globalde Büyüyenler” oturumunda, müstahsil ve mahveden fiyatlarında evren genelinde artışlar sürerken, dünkü para şişkinliği çağlarında oluşan riskler ve fırsatlar, Türkiye’de değişik kuruluşların yukarı dozaj yöneticileri çeşidinden ele alındı. Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürü Berna Akyüz Öğüt, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ve Abdi İbrahim CEO’su Süha Taşpolatoğlu katıldı.

İŞTE DAHA FAZLA KADIN VE EŞİTLİK

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ikinci gündüz tarih ortası vakti arasından sonradan huzur konuşmayı özne Columbia Üniversitesi Ekonomi Profesörü Prof. Dr. Xavier Sala-i Martin, “Önümüzdeki devirde en ehemmiyetli gündemimiz para şişkinliği ve hala kâffesi dünyada artarak bitmeme ediyor. Artık görüyoruz ki ilkin Amerika ve Avrupalı firmalar istihsal süreçlerini batıya taşımaya çalışıyorlar. Bu ise Türkiye düşüncesince şişman ortak vesile anlamına geliyor. Eğer Türkiye ödevini dobra yapar ve batının ümit içinde bulunduğu strüktürel dönüşümleri gerçekleştirirse, arsıulusal yatırımcıları elan hazırlop çekerek şişman muvaffakiyet elde edilebilir. Türkiye, iş dünyası çeşidinden cankulağı izleniyor ve çekicilik merkezi durumuna getirilmeli” dedi. Martin’in konuşmasının peşi sıra Dell’in sponsorluğunda gerçekleşen “İşte Daha Fazla Kadın ve Eşitlik” oturumunda ise hanımefendilerin iş gücü endüstrisine elan ortak tomar iştirakı konuşuldu. Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Başkanı Hande Yaşargil’in moderatörlüğündeki panele, Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü ve Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, Kagider Başkanı Emine Erdem, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ve Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç katıldı.

“DÖNGÜSEL EKONOMİ: GELECEĞİ BOŞA HARCAMA”

Fairy sponsorluğunda gerçekleşen “Döngüsel Ekonomi: Geleceği Boşa Harcama” oturumunda inovasyon ve sürdürülebilirliği öne çıkaran dünkü istihsal ve iş modelleri ele alındı. Doğan Burda CEO’su Cem Başar’ın moderatörlüğündeki panele Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge, Ellen MacArtur Vakfı Eski CEO’su Jamie Butterworth, BM Gıda Programı Türkiye Direktörü Nils Grede ve P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak katıldı.

GLOBAL EKONOMİ: DAHA İYİ BİR GELECEK MÜMKÜN MÜ?”

Doğan Yatırım Bankası sponsorluğunda gerçekleşen “Global Ekonomi: Daha İyi Bir Gelecek Mümkün mü?” oturumunda kâffesi dünyada yaşanmış bulunan son konjonktürel gelişmelerin ekonomideki paydaşlar düşüncesince izlem belirlemeyi elan da zorlaştırmasıyla belgisiz geleceğe değgin stratejilerin neler olması gerektiği konuşuldu. Uluslararası Finans Enstitüsü CEEMEA Araştırmaları Başkanı Uğraş Ülkü’nün moderatörlüğündeki panele TEPAV Kurucu Direktörü Dr. Güven Sak, Oxford Üniversitesi Küreselleşme ve Kalkınma Profesörü Ian Goldin ve London Business School Ekonomi Profesörü Linda Yueh katıldı.

GELECEĞİN UNİCORN’LARINI YARATMAK

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde son oturum, Papara sponsorluğunda gerçekleşen “Geleceğin Unicorn’larını Yaratmak” oldu. Oturumda startup’ların ortak bilyon dolara idrak yolculuğu ele alındı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp’ın moderatörlüğündeki panele Papara CEO’su Ahmed F. Karslı, Hummingbird Ventures Yönetici Ortağı Fırat İleri, Ace Games Kurucusu ve CEO’su Hakan Baş ve DCP Yönetici Ortağı Haluk Zontul katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler