USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'ye kuvvet sağlayan domestik istihsal namlular tarafını ihracata çevirdi

Yerli istihsal orta kalibre namlu, atışlı sınav süreçlerini başarıyla tamamlayarak göreve apiko duruma getirildi, muhtelif kalibrelerdeki ihracatın 2022 yılından itibaren yapılması hedefleniyor.

Türkiye'ye kuvvet sağlayan domestik istihsal namlular tarafını ihracata çevirdi
12-12-2021 12:44
Ankara

Enderus Teknoloji Genel Müdürü Eyüp Anlaş, AA muhabirine, 2017 senesinde Türk Silahlı Kuvvetleri düşüncesince orta kalibre namlu ve tabanca üretimi düşüncesince Ar-Ge emek vermesi başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de üretimi sıfır yada emlak dışı lisansıyla üretilen, devir kurnaz ambargoya husus bulunan mamüllerin domestik imkanlarla Türkiye'de imal edilmesine odaklandıklarını özetleyen Anlaş, bu kapsamda önemi ve kullanması tedricen kalan orta kalibre toplar ile ülkedeki gerekseme doğrultusunda muhtelif çaplarda namlu üretimine yoğunlaştıklarını tabir etti.

Kendini kanıtlamış doğal kavara tepmeli basar sermaye kebap sermaye tamburalı emek vermek mekanizmasına cemaat 20 milim öz kendine Enderus T-20 topunu geliştirdiklerini dile getiren Anlaş, değişebilir taktik gereksinimleri karşılayabilecek degaje cephane gamı ile 1500 atım/dakikaya denli ulaşabilen ayarlanabilir atış hızlarında asliye atışlı testlerini tamamladıkları bildirdi. Anlaş, faik çözülüm ve top/namlu ömrü performansı ile bu topun 25, 30, 35, 40 milim çaplarda öbür orta kalibre toplarını havi ortak eş halinde üretimi dair çalışmalara bitmeme ettikleri bilgisini verdi.

Anlaş, namlu üretiminde ön envestisman ücreti baş döndürücü faziletkâr bulunan ve geçer makina-ekipmanlarda emlak dışı bağımlılığı mevcut konvansiyonel yollar adına elektro-kimyasal el işi yolunu yeğleme ettiklerini vurguladı. Çalışmalar böylece da öz istihsal modellerini oluşturduklarını ve buna akıllıca tezgah ve takımlamaları ürettiklerini kaydeden Anlaş, şöyleki konuştu:

"Namluyu geliştirirken balistik hesaplamaların tamamını hesap modellerle simüle ediyoruz. Buna uyarınca mergup tabanca ve namluyu tasarlayabiliyoruz. Kimseye bağımlığı değiliz. Patentlerini de aldığımız bu işin matematiğini çözmüş durumdayız. Bunu çözünce mergup silahı etme ve ülkeyi bu bölgede şişman ortak aktör biçimine getirme olanağına kavuşuyorsunuz. Dünyada orta kalibre ferde ve namlu üreten önemli şirketlerin indinde bundan böyle Enderus Teknoloji de bulunmaktadır.

Tüm bu icraat böylece faziletkâr nitelikli çeliği işleyerek orta kalibre ferde sınıfı silahlar ile 5,56'dan 120 milim çapa denli namlu üretimi yapabilir noktaya geldik. 5,56, 7,62, 12,7, 20, 25 milim namluları üretiyoruz. 30-35 milim namlularla alakalı çalışmalarımız bitmeme ediyor. 120 milim namlu da açabiliyoruz, 3 m. boyunda prototiplerimiz var. 20 milimetrelik namlumuz atışlı testleri başarıyla geçti, kalifikasyon süreci tamamlandı, dizi üretime hazır. Türkiye'nin orta kalibrede düşünülmüş evvel domestik istihsal namlusu envantere girmeye doğruluk kazandı. 40 milim bombaatar namlusu da gayrimeskûn el altında asayiş güçleri kabilinden kullanılıyor. Bugüne denli ayrımlı kalibrelerde ve adetlerde 1000'den ortak tomar namlu teslimatı gerçekleştirdik. dışsatım izni beklediğimiz süreçler var. Aylık binlerle tabir edilen talepler lakırtı konusu. 2022 yılı bakımından ihracata başlayacağız. Amerika yahut Kazakistan evvel olacak üzere görünüyor."

Yüzde 97 yerlilik oranı

Silah ve namluda yüzdelik 97'nin üstünde yerlilik oranına cemaat olduklarını bildiren Anlaş, topu topu süreçlerde domestik kaynaklar kullandıklarını, istihsal bilgelik paketinin kendilerine alakalı olduğunu, lisansa yayıncı rastgele ortak bileşen kullanmadıklarını söyledi. Anlaş, "Bu sebeple de dış satım dair rastgele ortak hacir yok. Türkiye'nin akıllıca bulmuş olduğu gelişigüzel iklim ve kullanıcıya ihracatı yapılabilecek." sanarak konuştu.

Anlaş, oluşturdukları imalat altyapısı ve teknolojik bilgelik havuzunun namlu üretiminde dünyanın önde mevrut üreticileriyle bulunan mesafeyi kapattığını, ibdai dizaynlar ve Türkiye'ye alakalı ibdai mamüllerin ortaya çıkmasına mefruşat hazırladığını kaydetti.

Eyüp Anlaş, namlularının arazi almış olduğu düşüt tepmeli orta kalibre toplarının iklim platformları, devriye botları, zırhlı savaşma araçları, çakılı kuleler, tekerli taktik vasıtalar üzere baş döndürücü degaje ortak tasarruf bölgesine cemaat bulunduğunu belirtti.

Özgün tezgahlarını ürettikleri düşüncesince istihsal kapasitesi dair ortak başağrısı yaşamadıklarını, tezgahları mergup namluya uyarınca ölçeklendirebildiklerini dile getiren Anlaş, gerekseme doğrultusunda arttırma istihsal hatlarını devreye alarak muhtemel istem artışlarını karşılayabilir noktada olduklarını tabir etti.

Silah üreticileriyle iş birliği

Anlaş, Türkiye'nin önde mevrut tabanca üreticileriyle dizayn sürecinden başlayarak teşrikimesai yaptıklarını bildirdi.

Silah istihsal etmek talip ancak faziletkâr namlu yatırımından mümteni şirketlerin ihtiyacını karşılamayı ve beraberce evren pazarlarında epope göstermeyi amaçladıklarını vurgulayan Anlaş, bu amaçla öz namlularını üretirken gelecek ortak teknolojiyle yiv açım hizmeti de verdiklerini söyledi.

Gelecek vizyonlarında materyal teknolojilerine idman bulunduğunu özetleyen Anlaş, "Elektro-kimyasal el işi teknolojisi hoppadak namluda kullanılmıyor. Yüksek hassasiyetli parçaları bu teknolojiyle ika etmek mümkün. Bu teknolojiyi havacılık, erke üzere ayrımlı sektörlerin kullanımına sunmayı, otomobil yada zerre üretimini amaçlıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler