USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programı, yabancı yatırımcıların favorisi

Doğrudan yatırım yoluyla vatandaşlık taleplerindeki artma uyanıklık çekiyor.

Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programı, yabancı yatırımcıların favorisi
11-12-2021 11:08
Yatırım yoluyla vatandaşlık ve seksiyon programları danışmanlığı hizmeti sağlayan Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, 'Yatırım Yoluyla Türkiye Vatandaşlığı Programı'na bulunan talebin, 2022'de artarak bitmeme etmesini beklediklerini söyledi. Demirel, “Sektörün global büyüklüğü kısaca 25 bilyon dolar. Türkiye, bu pastadan iri ortak hisse alıyor. Bu oranın 2022 ve sonra artışa geçeceğini kestirim ediyoruz. Sadece yurt alımı yoluyla değil, mali yatırım ve istihdam oluşturacak yatırımlarla da Türkiye'den vatandaşlık talebi bulunan iş kullanıcılarını var” dedi.

Türkiye de evvel 10'da

Demirel, Türkiye'nin yatırımla vatandaşlık programlarında aldıkları talepler itibarıyla evvel 10 içre bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaşlık programının altı değişik koşulu var. Bunlardan dü tanesi aşırı popüler, yurt satın kabul buyurmak ve yatırım hesabı açmak. Dünyadaki en ensesi kalın iş kullanıcılarını bu aşamada müşavirlik aldığında bizimle emek vermeyi yeğleme ediyor. Dünyanın Londra, Dubai, Toronto, Singapur, Zürih ve Hong Kong kadar para merkezlerinde ofislerimiz var. İstanbul Finans Merkezi'nin kurulumuyla, İstanbul'un da seksiyon ve vatandaşlık planlama endüstrisi düşüncesince lehçe ortak biçim durumuna istikbaline inanıyoruz. Geçtiğimiz senelerde bizim düşüncesince en iri pazarlardan ortak tanesi ABD ve İngiltere'ydi. İngiltere ve ABD kadar vatandaşlıklarının pop bulunduğu bu ülkelerden fark yatırım göçüne bulunan ilgide iri ortak artma oldu. Covid süreci ile baş başa dünyanın en ensesi kalın aileleri düşüncesince seçenek seksiyon ve vatandaşlık planlamak hâlâ da ehemmiyetli duruma geldi” dedi.

Sektör evren çapında genişliyor

Türkiye'nin global vatandaşlık programları sektöründen faziletkâr ortak hacme cemaat bulunduğunu vurgulayan Demirel, “Yatırım yoluyla vatandaşlık elde fail insanoğlu vatandaşlığını aldı gitti kadar düşünmemek gerekiyor. Bu ensesi kalın insanoğlu bire ortak sürede iş insanı. Türkiye'nin mühim pozisyonu ve lehçe biçim olma potansiyelinden ötürü hem iç piyasaya hem de lehçe piyasaya tecim gerçekleştirmek amacıyla vatandaşlık programı haricinde da yatırım yapıyorlar. Vatandaşlık programları arsıulusal iş gerçekleştirmek talip yatırımcıların hâlâ şen ortak halde tecim yapmasına asistan oluyor. Örneğin, Amerika'da ve Latin Amerika'da sayrılarevi zincirleri bulunan ortak iş adamından mevrut ortak vatandaşlık talebi var. Buraya hemen ikametgâh satın alıp vatandaşlık açmak düşüncesince değil, düşündüğü lehçe yatırımların süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Türk vatandaşlığı elde ika talebinde bulunuyor. Dünyadaki gelişigüzel vatandaşlık ve seksiyon programının kendine hususi nüansları var" ifadelerini kullandı.

Demirel, dünyada bilyon dolarlar yönetmen iş insanlarının vatandaşlık programlarını ortak nevi yatırım sepeti yerine nitelendirdiğini belirterek, “İnsanlar nite euro, dolar ve değerli kadar yatırım sepetleri oluşturuyorsa bire ortak halde seksiyon ve vatandaşlıklarının da ortak sepetini yapar haldeler. En akıbet geçişlik endeksi raporumuza gereğince en çelimli geçişlik Japonya'ydı. Pandemi devrinde yasaklarla baş başa Japon vatandaşları 80'den az ülkeye gidebiliyordu. Londra'da işleri bulunan ortak dolar milyarderinin vizesiz yaşamını sürdürmesi ve işlerini geliştirmesi düşüncesince hemen Japon pasaportuna cemaat olması ehliyetli olmadı.

Vatandaşlıklarına Malta, St. Kitts Nevis ve Türkiye'yi katmak istedi. Malta vatandaşlığı ile ABD da engelleme peyda buyurmak az daha 185 ülkeye vizesiz girebiliyorsunuz, Avusturya vatandaşlığı programı ile 188 ülkeye, Antigua ve Barbuda ve St. Lucia kadar Karayip ülkelerinin vatandaşlıkları ile İngiltere ve Schengen sahasına vizesiz girebiliyorsunuz. Portekiz, Malta ve Yunanistan seksiyon programları da Avrupa'da yeğleme edilen en pop seksiyon programları ortada ve bu devletlerin hepsinde ofislerimiz mevcut. Küreselleşen dünyada ekonomik, politik ve salgınlar kadar lehçe ve arsıulusal krizlerden çarpılmak istemeyen insanoğlu düşüncesince yatırım yoluyla seksiyon ve vatandaşlık planlamak bundan sonra ortak ihtiyaç. Bu gerçekliğin sakıncalı ortak boyut kadar algılanmaması gerekiyor. Bu bundan sonra yeni dünyanın ortak parçası ve devletler düşüncesince ek ortak kaynak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler