USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'nin hamsi ihracatında şef Belçika

Türkiye'den senenin ocak-şubat çağında Belçika ilkin peyda etmek gibi 15 ülkeye hamsi ihraç edildi.

Türkiye'nin hamsi ihracatında şef Belçika
15-03-2022 11:42
Trabzon

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye'den senenin 2 maaş devrinde 337 ton hamsi ihraç edildiğini söyledi.

Söz konusu ihracattan 1 milyon 663 bin 26 dolar dirimsel sağlandığını aktaran Gürdoğan, en bir tomar aut satımın Belçika'ya gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gürdoğan, bu zamanda 566 bin 872 dolarlık hamsi satılan Belçika'yı, Fransa ve ABD'nin izlem ettiğini belirtti.

Söz konusu çağda İspanya'nın, ihracatını en bir tomar çoğaltan dünya olduğuna ayraç fail Gürdoğan, senenin dü ayında güzeşte senenin ayrımsız döneminden ayrımlı yerine İtalya, Kenya ve Suriye'ye de hamsi satıldığını bildirdi.

Gürdoğan, 2021-2022 su ürünleri avlanma sezonunda hamsi rekoltesinin azlığı ve zaman başlangıcında fiyatların efdal olması zımnında ihracatın bağan kaldığını tabir ederek, buna karşın rastgele sene bulunduğu kadar hamsinin hâlâ baş döndürücü Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini vurguladı.

Son senelerde dünya çeşitliliğinin de artmaya başladığına dikkati çekici Gürdoğan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Hamsinin hâlâ encam kurda meful verim durumuna getirilmesi ile dünya çeşitliliği de arttı. Bu boyut dikkate alınarak önümüzdeki sezonlarda hamsinin rastgele dünya damak beğenisine mucibince meful verim durumuna getirilerek inovatif ekleme kıymetli verim üretilmesi ve 12 ay tüketilebilecek biçimde raflarda toprak almasıyla alakanın hâlâ baş döndürücü artacağına inanıyoruz. Bu halde da ihracat meydana gelen dünya sayısı da artacaktır."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler