USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye’de İş Dünyası dergisinden Bahar Korçan'a özel sayfa

Geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden moda tasar çizimci Bahar Korçan Türkiye'de İş Dünyası dergisinde anıldı.

Türkiye’de İş Dünyası dergisinden Bahar Korçan'a özel sayfa
01-12-2021 18:34
İhlas Medya Grubu içinde geçtiğimiz ay neşriyat yaşamına süregelen Türkiye'de İş Dünyası dergisinin ikinci sayısı okuyucularıyla buluştu. Derginin dünkü sayısı geçtiğimiz günlerde dokunmabana zımnında 57 yaşlarında yaşamını kaybeden moda tasarımcısı Bahar Korçan'a adandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) planlı programa TİM Başkanı İsmail Gülle İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılari Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz Türkiye'de İş Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç, Türkiye Gazetesi Ekonomi Haberleri Müdürü Canan Eraslan katıldı.

"Tasarım yarışmaları birincileri bellik kişi oldu"

Programda mütekellim TİM Başkanı İsmail Gülle, Bahar Korçan ile baş başa bu piyasanın gelişigüzel sene planlı dizayn yarışmasında ortak numara bulunan adların bellik olduklarını vurguladı. Gülle, “Bahar Korçan Hanımefendiyi yitirmiş olmanın hüznünü yaşıyoruz. Tasarım kültürünü yaygınlaştırmak şartıyla sektörlerimiz yarışmalara başladılar. 90'lı yılların başlangıcında müheyya giysi sektörümüzün başlattığı geçmiş müsabakada Bahar Hanım ortak numara he ve ondan sonradan planlı gelişigüzel müsabakanın birincileri ahit bellik kişi oldular. Sektörün büyüme göstermesine ve değerinin artmasına, gençlerin bu işe yönelmesine ulama verdiler” dedi.

“İhracatta beklentileri yanıtsız bırakmayacağız”

İhracatta dünkü ortak Cumhuriyet rekorunu belirtmek istediklerini tamlayan Gülle, “90'larda ihracatımız 13-15 bilyon dolarlık müstesna satım ekonomisi vardı bunun yüzdelik 40'ı dokuma ve müheyya giyimdi. O çağda memleketimiz ne verilirse onu dikip müstesna satım yapıyordu. O güneş memleketimiz görülenin yapıldığı ortak ülkeydi, ahit yaptıklarıyla tanıdık ortak iklim biçimine geldi. Ülkemizin ışıntı ışıklarının yöneldiği kasıntı burasıdır. Art arda 20 bilyon doları aşan ihracatlar gerçekleştiriyoruz inşallah ortak Cumhuriyet zamanı rekorunu da belirtmek en iri gururumuz olacak. Beklentileri yanıtsız bırakmayacağız. Hedefimiz aut tecim dahası sağlayan Türkiye hedefine baş döndürücü yaklaştık. Bunu gerçekleştirdikten sonradan gelişigüzel şeyimiz elan manalı ve çelimli olacak” dedi.

“İş dünyasındaki gelişimleri bu dergiden strateji edeceğiz”

İsmail Gülle Türkiye'de İş Dünyası dergisinin sektörde eşme özelliği taşıyacağını söyleyerek “Biz bu dergiye öz dergimiz kabil bakıyoruz içinde kendimizi görüyoruz. İş dünyasındaki gelişimleri bu dergiden strateji edeceğiz” sanarak konuştu.

İHKİB Mustafa Gültepe de Türkiye'de İş Dünyası dergisinin ayrımlı ortak sağ açıklık göstererek etraflı alanı aydınlatacağına inandığını belirtti.

Bahar Korçan'ın ortak numara olmasıyla süregelen yarış serüvenleriyle ilişik mütekellim Gültepe, “Yıl 1992 geçmiş dizayn yarışmasında Bahar Korçan Hanım ortak numara oldu. Sektörde onunla baş başa bu yüz yarışmalar meslek oldu. Amaç burada ayrımlı dizayn düşüncesinde bulunan müşterilerini fiziki şekilde yarıştırarak becerileriyle sektörlere asistan olmalarını sağlamaktır. Bahar eş bizim ve evlatların sabah yeli almış bulunduğu kişiydi. Sektör hesabına baş döndürücü dinç yaşta kaybettik. Allahtan yağmur diliyorum” dedi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ise Bahar Korçan'ı rahmet ve saygıyla andıklarını tabir ederek, “Tasarımın altını yemek lazım. Tasarım olgusu hem dokuma sektöründe minimum müheyya giysi sektöründe bulunduğu denli önemlidir. Tasarımın önemini ilkin gençlerimize ne denli vurgularsak o denli ehemmiyetli ortak iş yapmış oluruz” laflarını kullandı.

“Derginin ikinci sayısını Bahar Korçan'a adadık”

İHA'ya açıklamalarda mevcut derginin umumi neşriyat yönetmeni Celal Toprak, “Dergimizin geçmiş sayısını geçtiğimiz ay yayınlamıştık. Bu ayki sayıda Tuncay Özilhan kap sayfasında arazi alıyor. Bu derginin ortak belgelik dergisi olmasını istek ediyoruz. Bu sayıda ayrımlı ortak bilinçlilik yaptık, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz moda tasar çizimci Bahar Korçan anısına dizayn sayfası düzenledik. Derginin ikinci sayısını Bahar Korçan'a adadık. Korçan tasarımın en önde mevrut isimlerindendi, baş döndürücü er kaybettik. Tasarım eklenmiş bedel demek, tasarımla tekstili birleştirebilirsek dünyada ayrımlı ortak noktaya ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Program TİM Başkanı İsmail Gülle'nin Bahar Korçan'ın kızı Lal Korçan'ın hesabına Osmanbey Tekstil İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı Eda Arpacı'ya onurluk takdimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler