USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: Dünyadaki gelişigüzel dönüşümde feza asliye parametre

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, feza teknolojilerindeki gelişmenin önemine uyanıklık çekerek, "Uzaydaki sistemler dünyayı artık şimdi aşırı etkileyecek ve gündemden tek düşmeyecek. Uzayda izi olmayanın dünyada lafı olmaz." dedi.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: Dünyadaki gelişigüzel dönüşümde feza asliye parametre
22-12-2021 16:29
İstanbul

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı bulunduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (MÜSİAD) “Fark et” temasıyla planlı Vizyoner’21 zirvesinde "Dönüşümü Fark Et" panelinde konuştu.

Dönüşümü ve gelişimleri ayırt etmenin önemine yer veren Yıldırım, "Değişimin içindeyseniz ayırt kılmak az buçuk zordur. 20 yıl arayla mevrut biri şehirdeki değişim yapmak içindekilerden elan dobra ayırt eder. Tüm hayattaki dönüşümde uzayın baş döndürücü ehemmiyetli müşterek noktayı var. İsviçre'de müşterek uygulayım bilimi firmasını ziyaretimde 7 yıl geçmiş bana makinelerin kişi ortada konuşacaklarını söylemişlerdi. Uzaydaki sistemlere gerekseme var, bu elan er de olabilirdi. 75 bilyon makinenin birbiriyle konuşacağı öngörülüyor. İnsan faktörü olmadan, evinizdeki soğutucu da araba de buna dahil." sanarak konuştu.

Yıldırım, hayattaki dönüşümlerin temelinde mekân teknolojilerinin olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"'Game changer' denilen bu gelişmeler anbean olur ancak bu mekân sistemlerinin büyüme göstermesine bağlıdır. Sadece uygulayım müşkülat değil ehemmiyetli olan. Bunu berri sistemlerle gerçekleştirmek dilerseniz enfrastrüktür gerekir. Türkiye'de bilmiyorum birçok fidan gerekmektedir boydak uzaydan yapılırsa buna lazım kalmaz. Uzaydaki sistemler dünyayı bundan sonradan elan baş döndürücü etkileyecek ve gündemden on paralık düşmeyecek. Uzayda izi olmayanın dünyada lafı olmaz. Hakikaten uzayda izimiz olması lazım. Bütün değişimler bundan sonradan uzayla ilgili. Üretim ve madencilik olacak, turizm, hukuk, tababet kabil sektörler gine gelişiyor. Bu gelişmeler ve âlem cisimlerinde kolonileşme başlıyor. Bunun ön emek vermesi bitmeme ediyor. Dünyadaki rastgele cins değişim yapmak engelleyebilecek dönüşümleri görürken, ülkemizin buna bigane kalması beklenir değil. Var gücümüzle çalışıyoruz. Uzay geride olduğumuz müşterek ortalık boydak çabucak yayan bunu durdurmak arzusundayız. Dünyadaki rastgele dönüşümde mekân asliye parametredir."

"2022 turizmde üstün dereceli yılı olacak"

Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Tevfik Nane ise, "2016'da Türkiye'ye mevrut gezgin sayısında yüzdelik 35 eksilme ha boydak Türkiye'nin anca müşterek iri dinamiği mevcut ki devrisi yıl üstün dereceli kırdık, ahir yıl onu da geçtik ve elan ileriye götürdük. Bu potansiyeli ortaya boşaltmak düşüncesince idman gerekiyor." dedi.

Nane, çetin dönemdeki önlemlerine değinerek, "Biz şeriklik yerine 3 şeye ehemmiyet verdik. Birincisi maliyetimizi meydana getiren takdir sistemi. İki nakite ehemmiyet verelim, üçüncüsü de kapasiteye filoya ehemmiyet verelim dedik. Filonun rastgele devir yatması size maliyet demektir. Salgında kılıç bunu dobra gördük. Yabancılara icar ödedik ve on paralık insaf da etmediler o dönemde. Biz bunu o devirde dobra uyguladık geçerli durum de el verdi o fasıl tayyare satışlar yaptık." sanarak konuştu.

Türkiye'ye güvendiklerini vurgulayan Nane, şunları söyledi:

"2020 bu kez küresel krizdi, bunu rastgele zamanki yöntemle çözemezdik. Sistemimize dü yaklaşım elan ekledik biri müşteriydi gayr de atalet. Bu yaklaşımlarla sürecimizi yönettik. Uçak satıyoruz zira uçuramadığımı devir bu bizlere maliyettir. Bunları zeki ve çalışan kullanarak doğurgan idare yaptık. İş yapış şeklimizle minimum zararla bu süreci atlattık. Yurt dışındaki iri şirketlerin zararları büküm be büküm elan fazla. Bunlar geride kaldı. Geleceğe ise bıkmak bulunmayan sanarak bakıyoruz ve hatalardan ibret alarak ileriye gidiyoruz. Havacılık alanı etraflıca vadeli tasar mucip boydak gündeş vaziyetlere gereğince akım mucip müşterek sektör. Ülkemizin dinamiğine güveniyoruz. Yaptığınız işi seviyorsanız, ülkenize güveniyorsanız ve aklınızı kalbinizle muvazeneli kullanıyorsanız muvaffakiyet mübrem oluyor. Ülkemizde önümüzdeki yıl kurların da dengeye geleceğini ve Türkiye'nin bedel açısından baş döndürücü akla yatkın bir duruma geleceğini, turizmde üstün dereceli yılı olacağına içtenlikle inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler