USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye-Malta ilişkileri iş kullanıcılarını düşüncesince değişik bölgelerde fırsatlar sunuyor

Malta Ticaret Odası Başkanı Marisa Xuereb, Türkiye ve Malta arasındaki ticaretin sonuç çağda arttığını, üçüncü devletlerde de Türk ve Maltalı şirketlere müteveccih teşrikimesai potansiyeli gördüklerini belirtti.

Türkiye-Malta ilişkileri iş kullanıcılarını düşüncesince değişik bölgelerde fırsatlar sunuyor
01-10-2021 14:00
Malta

Malta Ticaret Odası Başkanı Xuereb ve Malta-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ezgi Harmancı ilişkileri elleme bulunan Türkiye ile Malta arasındaki ticaret, teşrikimesai ve envestisman yapılabilecek alanları, AA muhabirine değerlendirdi.

Xuereb, iki abuhava ortada kalan ivmeyle gelişen ilişkilere değinerek, "Malta ve Türkiye arasındaki ticaret akıbet zamanlarda ehemmiyetli seviyede artmıştır. Belirli sektörlerde yoğunlaşmıştır: Çoğunlukla denizcilik ve inşaat. Tabii ki bunlar Türkiye'nin, ilkin hâlâ şişman projelerde, katı baş döndürücü beceri bilgelik birikimi getirmiş olduğu serbest şümullü sektörler." dedi.

Malta ve Türkiye ortada iş ilişkisini kolaylaştıran birtakım kültürel benzerlikler olduğu için uydurma fail Xuereb, "Malta'ya mevrut Türk yatırımcılar, Maltalılarla çalışabileceklerini görüyorlar. Maltalı yatırımcıların da bundan böyle Türkiye sanayisine yaklaşmaya çalışacaklarını, orada envestisman hazırlamaya başlayacaklarını ve benzeşim müspet deneyimler yaşayacaklarını umuyoruz." diyerek konuştu.

Xuereb, Malta'nın, herhangi müşterek ülkenin beraberce iş gerçekleştirmek dair kendini şen hissettiği müşterek abuhava bulunduğunu anlatım ederek, "Üçüncü devletlerde Türk ve Maltalı firmalar ortada baş döndürücü müşterek tomar teşrikimesai potansiyeli görüyoruz. Çünkü Malta'nın müşterek 'hub' olma ve kullanıcılarını müşterek araya getirme geleneği var. Buraya mevrut hacısı hocası müşterek şeylerde kimliğinin müşterek parçasını bulur. Yani her insanın kendini evinde tadabileceği müşterek yer." ifadelerini kullandı.

Malta'nın kuzeyinde Avrupa, güneyinde Afrika olduğunu, kültürel ve zamanı linkler ile anahtar ve coğrafi özellik dolayısıyla Afrika ile katı baş döndürücü benzeşim noktaları bulunduğunu dile getiren Xuereb, "Türkiye'nin de Kuzey Afrika'ya baş döndürücü dikkat duyduğunu biliyoruz. Yani, orada baş döndürücü müşterek tomar gizil bulunduğunu düşünüyorum." diyerek konuştu.

İki abuhava düşüncesince üçüncü devletlerde ticaret imkanı

Marisa Xuereb, iki ülkenin beraberce üçüncü devletlerde ticaret yapmasıyla ilgilendiren olarak, "Kesinlikle. Bu gidilmesi müstelzim yol. Malta, AB düşüncesince müşterek destek noktası ve bu Malta düşüncesince ehemmiyetli müşterek şey. Malta, hem AB üyesi yerine AB ülkeleriyle elleme ilişkilere erbap olmaktan mutlu hem de İngiliz Milletler Topluluğu üyesi. Aslında bu unutulan müşterek durumdu ancak Brexit’ten sonradan ehemmiyetli müşterek bedel biçimine geldi. Malta, akıbet zamanlarda daima tarafsız. Tarafsız olması Malta’yı iş ika dair hâlâ da çeken müşterek bir duruma getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son devirde aut politikada Türkiye, Malta ve Libya ortada üçgen temasların da gözlendiği hatırlatılan ve üçgen müşterek ticaret olup olmayacağı sorulan Xuereb, "Malta, komşusu Libya'nın muvazeneli olmasını herhangi müşterek devir desteklemiştir. Malta ayrımsız sürede seneler sonradan bu ülkeye aracısız pervaz başlatan önceki ülke. Bu ayrımsız zamanda, Türk iş kullanıcılarını düşüncesince de dikkat çeken müşterek gelişme. THY ile Malta'ya gelip buradan Trablus'a geçilebilir. Mesafeler enine boyuna kısa. Maltalı ve Libyalı yetkililer ortada akıbet aşama elleme müşterek teşrikimesai mevcut ki bu da Malta'nın bu aracısız uçuşlara baştan başlamasında anne unsuru oluşum ediyor. Bu ehemmiyetli müşterek değer." cevabını verdi.

THY'nin ülkedeki çelimli varlığına övgü

Malta Ticaret Odası Başkanı Xuereb, ikili ticarette THY etkisine ayraç ederek, "Bir öbür ehemmiyetli benek ise THY'nin Malta'daki çelimli varlığı bulunduğunu söyleyebilirim. Onlar İstanbul'a günde 1'den müşterek tomar aracısız yol yapıyorlar. İstanbul, yolculuk terminolojisinde söylendiği neredeyse dünyaya ferahlamak düşüncesince müşterek hub. Dünyanın herhangi müşterek bölümüne Asya da karışma peyda etmek neredeyse uçabiliyorsunuz. Malta'nın bağlantısı açısından baş döndürücü önemli. Buna erbap olduğumuz düşüncesince akıbet aşama gururluyuz." yorumunu yaptı.

THY'nin arsıulusal namı bulunduğunu anlatım fail Xuereb, şunları kaydetti:

"Harikulade müşterek işlev sunuyorlar elden geçici trafiği itibarıyla değil, ayrımsız sürede ilkin kargo açısından. Kargoda iklim bağlantısı sağlamaktadırlar ki bu müşterek ada açısından baş döndürücü müşterek tomar önemli. THY'nin varlığı, iki abuhava ortada hâlâ baş döndürücü iş ve hâlâ baş döndürücü turizmi promosyon edecektir. Bunlar düşüncesince baş döndürücü müşterek tomar gizil mevcut ilkin de anahtar okulu turizmi için. Malta’nın İngilizce anahtar eğitimi dair ehemmiyetli müşterek deneyimi var. Tarih ve kültürel gezim açısından iki abuhava de bu açıdan, medeniyetlerin gelişmesinde merkezi konumda olmaları dolayısıyla akıbet aşama zengin. Birbirimizden öğreneceğimiz, paylaşacağımız ve yapacağımız baş döndürücü bilinçlilik var."

Harmancı: "Birçok sektörde Türkler baş döndürücü çelimli durumda"

Malta-Türkiye İş Konseyi Başkanı Harmancı da Malta ile Türkiye'nin çelimli müşterek birlikteliği olduğuna dikkati çekerek, "Hiçbir siyasal problemimiz bulunmadığı düşüncesince büyükelçilik, iş konseyi, hususi dal kabilinden herhangi müşterek kanaldan dört başı mamur enerjimizi ticaret ve kazançlı ilişkilere verdik diyebilirim." dedi.

Malta'da, Türklerin yatırımlarının anadan görme sektörlerde başladığını özetleyen Harmancı, "Denizcilik, inşaat, prodüksiyon, ticaret, ithalat, ihracat, aklınıza gelebilecek nice sektörde Türkler baş döndürücü çelimli halde şu anda." diyerek konuştu.

Türklerin, Malta'da ilkin yapım sektörünü domine ettiğini aktaran Harmancı, "Büyük ölçekli yapım projeleri, yolları, enfrastrüktür projeleri ağız ağıza Türkler kabilinden yapılmış oldu ve yapılmaya da bitmeme ediyor. Bu mevzuda hem Malta mevki erkanından hem de hususi sektörden enine boyuna dobra art dönüşler alıyoruz. Bu da bizlere güdeleme oluyor." ifadelerini kullandı.

"Malta, Avrupa'nın sayısal 'hub'ı diyebiliriz"

Geleneksel sektörler dışında Malta’nın blockchain, sentetik zeka ve değişen teknolojinin nice alanında, teknolojiye müstenit dünkü sektörlere bağlı icra ettiği türel düzenlemeleriyle doğacak vadettiğini özetleyen Harmancı, şunları kaydetti:

"Regülasyon olmaksızın yatırımların çekilmesi baş döndürücü zor. Avrupa'da Malta, bu mevzuda önderlik etmiş olduğu için, baş döndürücü aceleci biçimde dört başı mamur prosedürleri regüle etti. Sonrasında da devletin sunmuş olduğu enine boyuna avantajlı teşviklerle nice ülkeden evren devlerini, Uzak Doğu'dan, Avrupa'dan, Amerika'dan, Türkiye'den uygulayım bilimi şirketlerini buraya çekmeye başladı. Malta, Avrupa'nın sayısal 'hub'ı diyebiliriz."

Kripto mevcudat dışında medikal, nano, robotik teknolojilerden mali enstrümanların teknolojilerine ve anadan görme sektörlerin dijitalleşmesine genişliğinde katı baş döndürücü meydan olduğuna ayraç fail Harmancı, "Bunların tamamına Malta önderlik ediyor ve Türk şirketleri düşüncesince burada ağırbaşlı müşterek piyasa mevcut diyebiliriz." dedi.

Türk şirketlerinin iş ve envestisman düşüncesince Malta'ya hulul süreçlerine bağlı Harmancı, şu biçimde bitmeme etti:

"Her şirket, bambaşka müşterek ülkede envestisman icra ettiği devir bürokraside ve uygulamada birtakım problemlerle karşılaşabilir. Fakat, şunun gururla altını yemek istiyorum ki; şirketlerimizin hem mevki gözetiminde hem hususi sektörde ikrar edilişi ve desteklenmesi bizi gururlandırıyor. Bürokratik engelleri de bu biçimde hem iş konseyimiz açısından hem de büyükelçiliğimizin desteği ile elimizden geldiğince hızlıca aşmaya çalışıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler