USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Turkcell’in dijitalleşme yatırımları devam edecek'

Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz, şirketin doğacak çevrim planlarını anlattı. Turkcell'in Türkiye'de ve sahasında dijital cerrah kendisine sürdürdüğü çalışmalara yer veren Yılmaz, dijital bölgede nice piyasaya yatırım yapmayı sürdürecekler

'Turkcell’in dijitalleşme yatırımları devam edecek'
21-01-2022 16:45

Turkcell'in Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz, Bloomberg kanalında, sunuculuğunu Manus Cranny ve Yousef Gamal El-Din'in icra ettiği ‘Bloomberg Daybreak' programına mihman oldu. Yılmaz programda, pandemi sonrası toptan ve yerli telekom pazarlarındaki gelişmelere, Turkcell'in hile stratejisine ve dijital operatöre inkılap yolculuğuna değindi.

Operatörün sonuç 5 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla Türkiye'de ve alanında üstlendiği ‘dijital operatör' rolünü yükseltmek düşüncesince çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yılmaz, “Bu kapsamda dijital bölgede yatırım hazırlamaya devam ediyoruz. Medya-Eğlence sektöründe, TV, musiki ve yayımcılık segmentlerinde Türkiye'nin önde mevrut uygulamalarına sahibiz, bu çalışmalar Türkiye'de yayılmış bulunan toptan dijital servis sağlayıcılarla (OTT) rakiplik edecek kalitede mazruf ve kullanıcı bazına ulaşmıştır” sanarak konuştu.

Aynı sürede fintech bölgesine da yatırım yapmayı sürdürdüklerini kaydeden Yılmaz, “Dijital mali hizmetler çoğalma stratejimizin ehemmiyetli ortak ayağı. Sunduğumuz servislerle Türkiye'nin önde mevrut ifa hizmetleri ve finansman şirketleri ortada arazi alıyoruz. Paycell hizmetimizi ‘Şimdi Al Sonra Öde' ve yatırım hizmetleri kabil ayrımlı bölgelerde geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yılmaz, 5G teknolojisine intikal dair fen ve ticari şartların hâlâ olgunlaşmadığını düşündüklerini belirterek, “5G ihalesinin bu sene gerçekleşmesini beklemiyoruz. İhale önümüzdeki sene olabilir; fakat 2015'teki LTE ihalesi kabil şişman istidatlı olmasını beklemiyoruz” sanarak konuştu.

Operatörün finansman kaynaklarına da yer veren Yılmaz, firmanın 2017 yılından buyana yeşil finansmana yöneldiğini kaydetti. Sürdürülebilirliğin finansman karışma iktisap etmek az daha operatördeki gelişigüzel işin merkezinde bulunduğunun altını çizen Yılmaz, 5G'ye intikal sürecinde de yeşil finansmandan yararlanacaklarını laflarına ekledi.

Son olarak, yaklaşan çağda medyada da arazi bulan firmanın Rus ortağı LetterOne firmasının Turkcell'in hile oturmuş yapısına müteveccih getirmiş olduğu eleştirilere müteveccih namına Yılmaz, mevzunun firmanın yönetimine ve operasyonlarına ortak tesirinin olmadığını ve hissedarlar ortada değerlendirilmesinin hâlâ akla yatkın olacağını anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler