USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk ürünlerine Dubai’de yoğun ilgi

Dubai'de planlı şekerleme, tatlı, aperitif mahsulat fuarı Yummex Middle East 2021'e İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) info sergilik ile iştirak sağladı. Türkiye’den 40 şirketin toprak almış olduğu fuarda, İHBİR Yönetim Ku

Türk ürünlerine Dubai’de yoğun ilgi
08-11-2021 13:43

Dubai’de rastgele sene planlı şekerleme, tatlı, aperitif mahsulat fuarı Yummex Middle East 2021, 40 ülkeden 180’den indinde tomar kuruluşa ev sahipliği yapıyor. Fuara bu sene İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) ile beraberce Türkiye’den 40 şirket katıldı. Afrika, Asya, Avrupa, Çin ve Güney ABD ülkelerinden 20 bin ziyaretçinin alınması muhtemel fuar, 9 Kasım’a derece bitmeme edecek.

TÜRK ÜRÜNLERİNİN TANITILMASI İÇİN İYİ BİR PAZAR YERİ

Fuarın, pandemiden sonradan önceki kere düzenlenmiş bulunduğu düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç, şekerleme fuarında çelimli indinde ortaklık bulunduğunu söyledi.

Türk ürünlerine talebin arttığını gözlemlediğini anlatım fail Kılıç, “Bu fuarlar bölgedeki müstahsil ve alıcıları buluşturması itibarıyla ehemmiyetli indinde gösteriş oynuyor. Bölgeden maksat hoppadak Ortadoğu değil, Afrika ve Asya’yı da buna katmakta yarar var. Hatta Avrupa’nın üstelik geldiğini görüyoruz, Çin’den de çelimli indinde ortaklık oluyor. Bizim ürünlerimizin tanıtılması düşüncesince elleme indinde piyasa yeri. Burada İHBİR üzere kuruluşlarımızın meydana getirdiği çalışmaların şişman indinde önemi var” dedi.

“BU BÖLGEYE İHRACAT YAPAN 5’İNCİ ÜLKEYİZ”

Son 5 senedir fuara dayanak noktası verdiklerini tamlayan İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Soyyiğit, “Burada ürünlerimizi tanıtıyoruz. İHBİR kendisine bin 600 üyemizden burada murahhas bulunan firmalarımız var. Çeşitli şovlarla ürünlerimizin tanıtımını yapmaktayız. Türkiye’deki üreticiler düşüncesince Ortadoğu Bölgesi ehemmiyetli indinde pazar. Çikolata şekerleme grubu, makarna-un grubu ve başka besin ürün grupları ile beraberce kılıç dünyada bu alana dış satım karşıcı 5’inci ülkeyiz, bundan dolayı bizim düşüncesince ehemmiyetli indinde potansiyel. Rakam kendisine yıldan yıla kalan indinde potansiyelimiz var. İnanıyorum ki gelecek yıllarda da bu biçimde bitmeme edecek” ifadelerini kullandı.

FİRMALAR 20 BİN ZİYARETÇİ İLE BULUŞACAK

Fuara Türkiye’den 40 şirketin katıldığını dile getiren Soyyiğit, “Yoğun indinde ilgi var. Katılımcı firmalarımız da bu halden mutlu. Farklı coğrafyalara ürettikleri ürünleri satabilme potansiyelini sağlamış durumdalar. Afrika pazarından, Asya pazarında, Pasifik ülkelerden ziyaretçiler var. Avrupa ve Güney ABD bölgelerinden de ziyaretçiler bu fuara geliyor. 20 bin ziyaretçi bekleniyor” diyerek konuştu.

Soyyiğit, Türkiye’nin ürün çeşitliliğinin fazla, kalitesinin erdemli bulunduğunu ve alıcıların istediği tonajda ürünü makul biçimde alabileceğini de belirterek, dünyanın rastgele durumunda şişman besin fuarlarına katıldıklarını söyledi.


FUARLAR ÜRETİCİLERE OLUMLU SONUÇ GETİRİYOR

Düzenlenen fuarlarla, Türkiye’den kilo bazında artışlar bulunduğunu anlatım fail Soyyiğit, “İHBİR değişik pazarlarda aktivitelerde bulunuyor. Son yıllarda Güney ABD vatanlarını ve Uzakdoğu’yu hedeflemiştik, bunlar ağır açıdan son getiriyor. Türkiye’den kilo bazında artışlar ince fazla. Dolayısıyla örgen firmalarımızın meydana getirilen organizasyonları şimdi elleme strateji ettiğini, ortaklık gösterdiklerini görüyoruz. Biz eş girişimcilerimize de dış satım yapmaları düşüncesince ağır destek sunar sunuyoruz” dedi.

“GÜZEL İHRACAT HABERLERİYLE DÖNMEK İSTİYORUZ”

Fuara dahil bulunan İHBİR üyesi eş müteşebbis Şerize Hatun Genel Müdürü Gülsüm Üstün ise, “Biz şimdi baş döndürücü dernekevi mahsulat üretiyoruz. Reçel grubu, kahvaltılık soslar grubu ve çorba grubumuz var. Süt grubumuz da mevcut ve dernekevi olduğumuz düşüncesince ürün yelpazemiz az buçuk geniş. Bunların şimdi baş döndürücü doğal, katkısız, koruyan maddesiz bulunmasına ve yöremizin, Türkiye’nin damak tadına, lezzetine makul bulunan ürünlerimizi buraya öncelemek düşüncesince geldik. Daha evvela fuarları ziyaretçi kendisine deneme etmiştik. İHBİR’in bizlere vermiş bulunduğu dayanak noktası tartışılmaz. Bakış açımız değişti, stantlarımızda ürünlerimizi anlatıyoruz. Kadınlara vermiş oldukları dayanak noktası düşüncesince de başkaca teşekkürname ediyorum. İnşallah almış olduğumuz siparişlerle, elleme dış satım haberleriyle döneriz. Pandemi bulunmasına karşın ilgi ince yoğun, mevrut hacısı hocası de ne istediğini biliyor” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler