USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom 'yüzde 90 fiberleşme' hedefine sene bitmeden ulaştı

Türk Telekom CEO'su Önal, "2021 senesinde yapacağımız yatırımlarla Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene sonuna derece yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Henüz yılı bitirmeden bu gayeye başarmış durumdayız." dedi.

Türk Telekom 'yüzde 90 fiberleşme' hedefine sene bitmeden ulaştı
28-12-2021 11:23
İstanbul

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal icra ettiği açıklamada, 2021 yılı çalışmaları, sene sonu hedeflerindeki gelinen gözcü ve 2022 öngörülerini paylaştı.

Türkiye'nin sayısal dönüşümüne önderlik ettiklerini dile getiren Önal, bu sorumlulukla hızla gelişen teknolojinin afiyet ve faydaya dokunduğu işleri yaşama geçirmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Önal, Türkiye'nin ciharıyek yanını aceleci internetle takdim etmek ve umumi ağ kullanımını arsıulusal gelişmişlik seviyesine boşaltmak hedefiyle çalışmalarına bitmeme ettiklerine ayraç ederek, Türk Telekom'un 2005’ten buyana Türkiye'nin sayısal dönüşümüne icra ettiği envestisman miktarının, 2021 yılı 3. çeyrek bakımından 18,1 bilyon doları aştığını anımsattı.

Türkiye'nin teknolojik ve sayısal dönüşümüne odaklandıkları bu süreçte çakılı tarafta bilhassa fiber, mobilde LTE ve enfrastrüktür bilhassa iktisap etmek kıl payı kâffesi iş kolları düşüncesince icra ettikleri yatırımları 10 yılda dü kattan müşterek tomar artırdıklarını tamlayan Önal, şunları kaydetti:

"2021 yılı 3. çeyreği bakımından baz istasyonlarımızın kestirmece yüzdelik 45'i fiberle ilişkin durumda. Türkiye'nin ciharıyek yanını fiber ağlarla ördük. 2021 senesinde yapacağımız yatırımlarla Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene sonuna denli yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Gururla söyleyebilirim ki, daha yılı bitirmeden bu maksata nail durumdayız. 5G düşüncesince taşınabilir teknolojilere bulunduğu denli fiber yatırımlarına da kesintisiz bitmeme ediyoruz.İnsanı merkeze düzlük yaklaşımımızla herkesi 'Değerli Hissettirmek' amacıyla hizmetlerimizi sürdürürken, Sayın Cumhurbaşkanımızın umumi ağ hızlarının artarak çoğalması ve fiberin yaygınlaştırılması düşüncesince koyduğu maksadı vecibe kendisine üstleniyor, küsurat yatırımlarımızı mücahede kesmeden sürdürüyoruz.

Bu yaklaşımla fiber altyapımızı Türkiye'nin herhangi müşterek köşesine taşıyarak, 2021 Eylül sonu itibarı ile fiber ağımızı 353 bin kilometreye çıkardık. Hızla yaygınlaşan fiber altyapımız ile birlikte, güzeşte senenin 3. çeyreğinde 25 milyon bulunan fiber bölük kapsamamız da 2021'in 3. çeyreği bakımından 28,9 milyonu geçti. "

Ümit Önal, fiber yaygınlığı artırıp 5G yolculuğunda Türkiye'yi mürşit suni kararlılığıyla akım ettiklerini dile getirdi.

"Dünyaya uygulayım bilimi ihraç ika mevzusundaki kararlığımızı sürdürüyoruz"

Önal, uygulayım bilimi ihracatı dalında icra ettikleri çalışmalardan da bahsetti.

5G mevzusundaki Ar-Ge çalışmalarının, Argela ve Netsia kabilinden takım şirketleri kanalıyla sene boyu kâffesi hızıyla bitmeme ettiğini aktaran Önal, Silikon Vadisi'nde dünyanın mahdut uygulayım bilimi şirketlerinden Juniper Networks ile ehemmiyetli iş donanmasına imza attıklarını hatırlattı.

Argela ve Netsia ile birlikte, 5G, kanalizasyon dilimleme, fiber gözlükçü ağlar, blockzincir, data analizi ve radyo muvasala şebekesini havi bölgelerde dünyaca onama görmüş 56 sayı patentleri bulunduğunu bildiren Önal, "Ayrıca çelimsiz müddet geçmiş dünyanın önde mevrut uygulayım bilimi çözümleri şirketlerinden Net Insight ile 5G'de meslek anahtar müşterek iş donanmasına imza attık. Bu teşrikimesai ile taşınabilir operatörler, 5G’nin gerekseme duyduğu, envestisman maliyetlerini ehemmiyetli miktarda düşürecek ve servis sürekliliğini artıracak müşterek ‘zaman ve kelime sıklığı senkronizasyonu çözümü’ elde edecekler. Türk Telekom kendisine dünyaya uygulayım bilimi ihraç ika mevzusundaki kararlığımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"2021, dijitalleşmenin hızlanarak sürdüğü, 5G ve dünkü soy sop teknolojilerin konuşulmuş bulunduğu sene oldu"

Telekom dalının yılı kesinlikle geçirdiğine de yer veren Önal, geride bırakmakta olduğumuz 2021 yılı ve andıran 2022 yılı düşüncesince şu değerlendirmelerde bulundu: "2021, dijitalleşmenin hızlanarak sürdüğü, 5G ve dünkü soy sop teknolojilerin konuşulmuş bulunduğu müşterek sene oldu. 2020 yılının dehşet özelliklerinden sonra, 2021 senesinde dallar düşüncesince pedagoji bilimi fiziki kendisine başlasa da evlerde bağlanak gereksinimi sürdü. Yazlık mekanlardaki dünkü bağlanak taleplerinin yanı esna tedricen daha müşterek tomar firmanın benimsediği melez düzentileme modeli de bağlanak ihtiyacının devamlılığını destekledi. Dijitalleşme, uygulayım bilimi ve haberleşme hizmetlerine bulunan talebi körükleyerek, mahveden davranışlarında mihman müşterek dönüşüme kez açtı.

3. çeyrekte yaşanmış bulunan normalleşme ile beraberce küsurat çabukluk daha devim bilimi müşterek taşınabilir alışveriş sunarken, taşınabilir sürdürümcü tabanımız da 2019 1. çeyrekten buyana en faziletkâr çeyreklik artışa ulaştı. Bütün Türkiye’ye yaygın organizasyonel yapımız ve müstevli öncesinde atom çekirdeği şebekemize yapmış olduğumuz ağır miktardaki yetenek yatırımlarımız yardımıyla alıcı isteklerini enerjik müşterek biçimde karşıladık. Artan bu talep, sektördeki büyümenin de en şişman etkenlerinden bir tanesi oldu."

"5G, zeki bağlanak devrinin asliye direği olacak"

Ümit Önal, 2022 senesinde piyasanın önündeki en ehemmiyetli konuların, zeki bağlanak devrinin asliye direği 5G ve onu destekleyecek fiber altyapıyı yaygınlaştırmak, siber düzenlilik ve sürdürülebilirlik bulunduğunu söyledi.

Yakın çağda yaşama girmesi muhtemel 5G ve beraberindeki dünkü teknolojilerin, daha müşterek tomar sayıda cihazın birbirine bağlanmasını, daha faziletkâr mücahede yardımıyla bugüne layıkıyla milyonlarca kıvrım şişman verinin üretilmesini ve işlenmesini sağlayacağını anımsatan Önal, şunları söyledi:

"4G'den kestirmece 20 kıvrım aceleci bulunan 5G’ye geçişle beraberce haberleşme servis sağlayıcılarının görevi daha da ehemmiyet kazanacak. Bilişim teknolojilerindeki yenilikler, hesaplı büyümeyi destekleme, işletmeleri tahvil ve yenilikçi hizmetler arz yönünde ayırt yaratacak müşterek devri de yanı esna getirecek. Tüm bu teknolojik transformasyon süreci, üretkenliği, sürdürülebilirliği, verimliliği ve umumi bol bolamat seviyesini artırarak sosyo-ekonomik kuru güçlendirmede ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayacak. 5G, zeki bağlanak devrinin asliye direği olacak.

2022’de de Türk Telekom olarak, Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğuna kılavuzluk etmeyi sürdüreceğiz. Savunmadan sağlığa, tahsilden enerjiye, sanayiden siber güvenliğe, değişik bölgelerde dışa bağımlılığı yıpratıcı yerel ve millî teknolojilerimizle KOBİ’lerden ülkemizin en şişman şirketlerine denli kâffesi kurumların indinde olacağız."

Önal, sürdürülebilir sürdürümcü kazanımı ve alıcı deneyimini önde epilepsi hem çakılı aynı zamanda taşınabilir tarafta büyümeye bitmeme ika hedefinde olduklarını belirterek, "Bizi 5G ve ötesi teknolojilerin, sayısal servislerin ve uygulayım bilimi girişimlerinin daha aşırı konuşulacağı müşterek sene bekliyor. Türkiye'nin en müşterek tomar envestisman fail uygulayım bilimi şirketlerinden bir tanesi kendisine yurt ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürecek, 51 milyonu aşan abonelerimizin herhangi müşterek birisini ‘değerli hissettirmek’ düşüncesince çalışacağız." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler