USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom Üst Yöneticisi Önal: Yerli teknolojileri dünyaya tanıtıyoruz

Türk Telekom Üst Yöneticisi Önal, Türkiye'yi yeni nesil teknolojilerle buluşturmak düşüncesince tamamı kaynakları seferber ettiklerini belirterek, "Global iş birliklerimizi geliştiriyor, domestik teknolojileri dünyaya tanıtıyoruz." dedi.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Önal: Yerli teknolojileri dünyaya tanıtıyoruz
01-03-2022 12:51
Barcelona

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, Türkiye'yi yeni nesil teknolojilerle buluşturmak düşüncesince tamamı kaynakları seferber ettiklerini belirterek, "Global iş birliklerimizi geliştiriyor, evcil teknolojileri dünyaya tanıtıyoruz." dedi.

Önal, İspanya'nın Barselona kentinde planlı GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlemiş olduğu lakırtı toplantısında, fiber yatırımları önceliklendirerek dijitalleşmeyi hızlandırmak, ülkeyi 5G'ye hazırlamak, genel ağ penetrasyonunu çoğaltmak ve şimdi güzel kuma alıcı deneyimi iletmek dair yoğunlaştıklarını anlatım etti.

5G ve yeni nesil teknolojilerin kilometre taşı konumundaki fiber ot sene sonu bakımından 366 bin kilometreye çıkardıklarını aktaran Önal, "2021 sene sonu bakımından fiber ağımız, 30,2 milyon haneyi kapsıyor." niteleyerek konuştu.

Önal, Türk Telekom'un 2019'dan buyana Endüstri 4.0 denemeleri yaptığını anımsatarak, evren çapında yeni nesil teknolojilerle geleceği biçimlendirme ve 5G'de Türkiye'yi kılavuz gemisi ika amacında çabucak ilerlediklerini vurguladı.

Akıllı fabrikalar dair oluşturdukları tecrübe projeleriyle sınai 5G dair güzel kuma konumda olduklarını dile getiren Önal, "IoT, bileşimli zeka ve ICT kabil mihrak sahalarına yatırımlarımızla ulaşımdan imalata, otomotivden sağlığa, öğrenimden enerjiye, sokaklara ve evlerimize derece sağlam baş döndürücü bölgede verimliliği artı çokbilmiş projeleri yaşama geçiriyoruz. Altyapımızı, ağız ağıza evcil ve ulusal imkanlarla ürettiğimiz e-SIM ve e-CALL teknolojilerine amade bir duruma getirerek bütünleşme süreçlerimizi tamamladık." ifadesini kullandı.

"2021'de nice arsıulusal iş donanmasına imza attık"

Önal, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde, evcil ve ulusal teknolojileri dünyaya tanıtarak toptan açıdan kullanımını iletmek amacıyla giranbaha iş birliklerine imza attıklarını belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Ülkemizin sayısal transformasyon yolculuğunda, ulusal yazık anlayışımızla evcil ekosistemi destekliyor, mavera taraftan toptan ölçekli iş birlikleriyle teknolojimizi dünyaya sunuyoruz. Bu amaçla teknoloji devleriyle yaptığımız yeni iş birliklerini yaymak az daha GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerimizi aldık. 2021'de nice arsıulusal iş donanmasına imza attık."

Dünyanın önemli teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight ile icra ettikleri kuvvet birliğiyle misyon ve ürünlerini evren pazarına sunduklarına ayraç fail Önal, şu ifadeleri kullandı:

"Juniper ile 5G hareketli ulaşım şebekelerine bereket ve elastikiyet kazandıran vRAN çözümü RIC (Radyo Akıllı Kontrolcü) ürününün lisanslanarak toptan ölçekte pazarlanması dair Net Insight ile ise 5G devir ve sıklık senkronizasyonu dalında ekol anahtar kuma değişen teknolojinin ürünleştirme emekleri dair teşrikimesai yaptık."

Önal, Parallel Wireless ile Open RAN (Açık Radyo Erişimi) çözümünü uçman yerine belirlenen sahalarda sınav buyurmak az daha teşrikimesai ika dair anlaştıklarını bildirerek, düşünce tabanlı yazılım firması Mavenir'in, meslek entegratörü Compro ve bariz radyo ulaşım teknolojileri üstünde icraat önleyen TIP ile de Open vRAN dair kuma ortalık denemesi yürüttüklerini kaydetti.

Korea Telekom ile 5G ve bileşimli zeka teknolojileri dair icra ettikleri iş birliğinin "akıllı alanlar" projelerini kapsadığını özetleyen Önal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nokia ile nazik sınai uygulamalarda hataları minimuma düşürecek, üretimi, verimliliği artıracak, 5G'nin düşüt gecikme, efdal izole bant genişliği ve efdal gayret yeteneklerini kullanan Endüstri 4.0 denemeleri yapıyoruz. Huawei ile imzaladığımız güzel kuvve sözleşmesi ile 5G'ye amade şebekelerin geliştirilmesi ve birinci sınıf kanalizasyon uygulamaları düşüncesince ciddi görünüm paylaşımının beraberinde sınai 5G uygulamalarını yaşama giyinmek ve ekosistemi yükseltmek düşüncesince çalışacağız. ZTE ve Netaş ile imzaladığımız güzel kuvve sözleşmesiyle de yeni nesil teknolojilerin devletimizde yaşama geçirilmesine müteveccih çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz."

Akıllı ekincilik dalında 5G uygulamaları

Önal, çokbilmiş ekincilik dalında 5G uygulamaları yükseltmek az daha Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin teknoloji iştiraki TARNET ile şümullü denemeler yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Odine Solutions ile düşünce enformatik sanallaştırma çözümleri dair yaptığımız eş emekleri duyurduk. Yerli yazılım firması i2i ile Türkiye'de önceki kere kuma 5G atom çekirdeği kanalizasyon fonksiyonunu ticari yerine yerlileştirecek çalışmalarımız oldu. İştiraklerimiz Argela ve onun Silikon Vadisi'ndeki inovasyon kolu Netsia'nın enerjik katılımıyla Open Networking Foundation (ONF) çatısı altında geliştirdiğimiz SEBA Platformu'nun tanıtımını yaptık. Aynı sürede Argela/Netsia'nın geliştirdiği SEBA ticari ürünü bulunan Netsia BB Suite demosunu gerçekleştirdik. Türk mühendisliğinin evren çapındaki bu başarılarını hem Türk Telekom aynı sürede memleketimiz düşüncesince baş döndürücü giranbaha kazanımlar yerine görüyoruz. Yerli ve ulusal teknolojilerimizi dünyanın hizmetine sunmaktan şişman alım çalım duyuyoruz."

"TT Ventures ile girişimleri destekliyoruz"

Türk Telekom iştiraki TT Ventures çatısı altında zımnında bitmeme fail adım çabuklaştırma programı PİLOT ile bugüne derece 91 girişime tahminî 10 milyon liralık akça desteği sağladıklarını ve PİLOT mezunlarının aldıkları bütün envestisman ücretinin 16 milyon doları geçtiğini dile getiren Önal, TT Ventures ile görülmemiş kuma yapılanmaya gidildiğini bildirdi.

Önal, sonuncu amaçlarının, başarılarını toptan arenaya transfer potansiyeli bulunan girişimlere envestisman yaparak Türkiye'den yeni "unicorn"lar boşaltmak bulunduğunun altını çizdi.

Bu kapsamda destekledikleri girişimleri arsıulusal arenaya sürüm hedefiyle 2021'de dünyanın en şişman inovasyon platformlarından Plug and Play ile teşrikimesai yaptıklarını özetleyen Önal, hedeflerinin, sabık yıl, envestisman icra ettiği şeriklik sayısını ikiye katlayan kurumsal adım sermayesi şirketleri TT Ventures'ın merkezi Amerika Silikon Vadisi'nde olan, Türk teknoloji girişimleri düşüncesince dünyaya oluşturulan kuma bap gerçekleştirmek bulunduğunu anlattı.

Önal, Türkiye'nin dışa bağımlılığını rastgele sabık çağ ezici ve evren düşüncesince teknoloji üreten kuma iklim olması düşüncesince mevcut güçlerini ortaya koyacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler