USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom CEO'su Önal: 'Merkeze değil, herkese altyapı götürelim'

Türk Telekom CEO'su umut Önal, altyapı paylaşımı mevzusuyla ilgilendiren “Merkeze değil herkese altyapı götürelim; hoppadak kazançlı değil karlı bölgelere de beraberce gidelim ve daima beraberce ülkemizin sayısal dönüşümüne mevcut gücümüzle ulama sağlayalım” laflarıy

Türk Telekom CEO'su Önal: 'Merkeze değil, herkese altyapı götürelim'
07-10-2021 20:48

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ‘Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar' paneli gerçekleşti. Panele dahil bulunan Türk Telekom CEO'su umut Önal, açıklamalarda bulundu. “Türkiye'yi fiberleştirmek ve muhtemel bulunduğu derece aşırı kişiyi çabuk genel ağ ile buluşturmak düşüncesince erdemli motivasyonla çalışıyoruz” diyen Önal, “81 ildeki 345 bin km'lik fiber ağımız ve bu yılki yatırımlarımız ile Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene böylecene yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Burada büküm edilmesi müstelzim mesafenin aşırı şişman müşterek tarafını Türk Telekom yegâne başına almış durumda. Bundan sonraları da rüçhan yatırımlarımız kabin derece erişimin binaya/eve derece erişime dönüştürülmesi olacak. Diğer müşterek deyişle, fiberi 200-250 mt. öteye, binalara ve evlerin içerisine taşıyacağız. Bu seviyeye mevrut fiber altyapı düşüncesince müşterek eş altyapı şirketinin kurulması ve bu teşebbüse yüklenecek sorumluluk, ilâve fiberleşme düşüncesince bizlere manalı gelmiyor.

Türk Telekom olarak, bulunan altyapıların çalışan kullanımını sübvanse etmek ve yinelenmiş yatırımların önüne geçerek ülkemizin kaynaklarının boşa harcanmaması düşüncesince metodlar geliştirmeye himmet ediyoruz. Bu anlamda, Türk Telekom'un münteşir fiber ağından milletimizin elan müşterek tomar yararlanılabilmesini sağlayabilmek bunun şeklinde küresel ölçüde işletmecilere sunduğumuz muvasala ürünleri fiyatlarında aşırı ehemmiyetli seviyelere vasıl indirimler arz etmek düşüncesince BTK'ya başvurduk ve başvurumuz büyüklenme kabilinden yaklaşan müşterek müddet ilk onaylandı. Bu vesileyle BTK Başkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mıza ve emeği sabık yöneticilerimize esasen teşekkürname ediyorum” dedi.

“Kamuoyu hata yönlendiriliyor”
Son günlerde alt yapı paylaşımı mevzusunun kimi işletmeciler kabilinden bolca gündeme getirilip kamuoyunun hata yönlendirildiğini ve firmanın nahak yere ithamlara sunulan bırakıldığını kail Önal, “Öncelikle şurası göstermek istiyorum ki, organizasyon paylaşımı talepleri mevzuata akla yatkın biçimde yaşama geçirilmektedir. Şirket olarak, devletimizin koyduğu izlemsel hedefle ahenkli biçimde yinelenmiş yatırımlar gerçekleştirmek hesabına altyapısı ehliyetsiz yahut kalık bulunan bölgelere fiber altyapının ulaştırılması düşüncesince var gücümüzle çalışmaktayız.

Tesis paylaşımından yakınma fail kimi dal oyuncularının sonuç 3 ayda kilometrelerce kazıyı tam olarak yaptığını hakkıyla iptila ediyorum. Hem de bu kazıları, anca altyapısı sıfır bölgelere de değil, bizim fiber altyapımızın bulunduğu İstanbul'un göbeği diyeceğimiz Bağdat Caddesi, Etiler, Caddebostan kabilinden hususi lokasyonlara ve sert aşırı ilin (Sivas, Edirne, Kayseri, Afyon) merkezine ve banko organizasyon paylaşımı talebinde bulunmadan yapmaktalar. Yani burada şurası açık açık görmemiz lazım: Tesis paylaşımı yapılmıyor deyip; mevzuatlara karşıt biçimde kilometrelerce kazıyı, elhak fiber altyapının gittiği bölgelere yapmanın elan müşterek tomar fayda ika fikri haricinde bambaşka müşterek izahını bulamıyorum. Gelin beraberce tecrübe edelim dediğimiz devir “sizin altyapınız devlete kalacak” deyip yanaşmıyorlar. Bu durumun da düzeltilmesi gerekiyor; TT altyapısında envestisman yaptığımız her kuruş günün böylecene devletin ve topluluğun faydası düşüncesince kullanılacakken bu işletmecilerin icra ettiği yatırımın yanına fayda kalması, benimseme edilebilmektedir müşterek gestalt değil” sanarak konuştu.

Önal, “Özetle bu söylemlerin, ülkemizin fiber altyapısını yaygınlaştırmaya fariza etmediği gibi, Şirketimizin ve nihayetinde devletimizin altyapısını değersizleştirmeye müteveccih isteyerek söylemler bulunduğunu düşünüyorum. Bu biçimde nahak yere ve hukuka karşıt uygulamaların benimsenmesi, amme hizmetini asal düzlük Şirketimiz için, İmtiyaz Sözleşmesiyle mahfazalı haklarımızı da zedeler mahiyettedir.

Bugün buradan çağrımı tekrarlıyorum; merkeze değil herkese altyapı götürelim; hoppadak ekonomik değil karlı bölgelere de beraberce gidelim ve daim beraberce ülkemizin sayısal dönüşümüne var gücümüzle yardım sağlayalım. Bizim kararımız net; maada işletmeciler bu çağrımıza karşılık verseler de vermeseler de, kılıç Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlığımızın bizlere gösterdiği amaç doğrultusunda var gücümüzle bu ülkeye fariza etmeye bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler