USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom, 5G'de oyunun kuralını değiştirmeye hazırlanıyor

Türk Telekom ile Net Insight'in geliştirdiği, ürünleştirme süreci süregelen toy patentli teknolojiyle Türk mühendislerinin başarısı baştan evren sahnesine çıkacak.

Türk Telekom, 5G'de oyunun kuralını değiştirmeye hazırlanıyor
12-12-2021 10:53
İstanbul

Türk Telekom, geleceği 5G ve acemi soy sop teknolojilerle biçimlendirmek kıl payı dünyanın önde mevrut uygulayım bilimi şirketleriyle iş ortaklıklarına bitmeme ediyor.

Şirket, bu kapsamda, telekomünikasyon, enerji, mal kabilinden sektörlerin en ehemmiyetli ihtiyaçlarından “senkronizasyon” dair Net Insight ile kuma iş birliğini yaşama geçirdi.

Anlaşma ile Türk Telekom ve Net Insight'in 5G devir ve sıklık senkronizasyonu dalında geliştirdiği patentli teknoloji, Türk Telekom ve Net Insight ortaklığı ile ürünleştirilerek Türkiye engelleme hepsi dünyaya pazarlanacak.

Söz konusu iş birliğinin imzaları, İsveç'in Stockholm kentinde planlı etkinlikte Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal ve Net Insight CEO'su Crister Fritzson çeşidinden atıldı.

İmza töreninde iş birliğinin detaylarına dair bilgelik verici Ümit Önal, Türk Telekom olarak, Türkiye'nin sayısal dönüşümüne önderlik geçirmek ve geleceği, 5G ve acemi soy sop teknolojilerle biçimlendirmek düşüncesince çalıştıklarını belirterek, kuma uygulayım bilimi firması olmanın da ötesinde, ulusal vebal anlayışıyla teknolojiyi insanoğlunun iyiliği ve faydası düşüncesince üreten, geliştiren ve pazara bedel katan hayattaki mahdut operatörler ortada toprak almaktan alım çalım duyduklarını anlatım etti.

Önal, şunları kaydetti:

“İştiraklerimiz ile baş başa 5G alanındaki mükemmel mühendislerimiz, teknolojilerimiz, ürünlerimiz ve testlerimizle kürevi arenada 5G’nin gelişmesinde canlı gösteriş alıyoruz. Mobil operatörler ve nazik devir senkronizasyonu ihtiyaçı bulunan hepsi sektörler düşüncesince maliyetleri düşürecek, servis sürekliliğini artıracak bu yenilikçi hal düşüncesince kürevi pazarda ehemmiyetli kuma gizil görüyoruz. 5G’nin bağlaşım ihtiyacı düşüncesince müstelzim 1.500 nano saniye keskinliğin aşırı altında kuma değere cemaat bulunan ürünümüzle hepsi bu gereksinimleri karşılayabiliyoruz. Bu uygulayım bilimi ile baş başa Türk mühendislerimizin şişman başarısını göstererek ülkemizi arsıulusal arenada en dobra halde asimilasyon edeceğiz. Net Insight ile yaşama geçirdiğimiz teşrikimesai ile bu değişen teknolojinin ürünleştirilmesini ve dünyaya ihracını gerçekleştireceğiz."

"Projenin mahsul düşüncesi ve patenti Türk Telekom adına bizlere ait"

Ümit Önal, senkronizasyonun 5G düşüncesince nazik ciddiyete cemaat bulunduğunu vurgulayarak, bitirdikleri çalışmalara ek adına pazara kazandırdıkları acemi soy sop teknolojilerle 5G yolculuğunda Türkiye’yi kılavuz kaptan tasni önünde çabucak ilerlediklerini söyledi.

Sadece Türkiye’de değil, ABD’de de 5G ve ötesi acemi soy sop teknolojilerle ilişik aşırı ehemmiyetli icraat yaptıklarını aktaran Önal, şu halde bitmeme etti:

“Net Insight ile yaptığımız anlaşma, özlük mühendislerimiz çeşidinden 5G devir ve sıklık senkronizasyonu dalında geliştirdiğimiz patentli teknolojinin, Türk Telekom ve Net Insight ortaklığı ile ürünleştirilmesi ve Türkiye engelleme hepsi evren pazarına sunulmasını kapsıyor. Projenin mahsul düşüncesi ve patenti Türk Telekom adına bizlere ait. Altyapımızı açarak sınav süreçlerini kılıç gerçekleştirdik. Nihai mahsul ortaya çıkacak sürecinde ve sonra da Türk mühendislerimiz ile şebekelere uyarlanması ve yazılım geliştirmeleri ile yardıma bitmeme edeceğiz. Ayrıca, bu ürünü kullanacak geçmiş telekom operatörü olacağız.

İş birliğimizi, Türk Telekom ve Net Insight adına kuma geliştireceğimiz bu ürünün domestik ve toptan pazara satışından rastgele dü tarafın da sağlık elde edeceği kuma manken adına kurguladık. Operatörlerin bağlaşım maliyetlerini ehemmiyetli seviyede düşürecek, küreselde hareketli operatörler düşüncesince servis sürekliliğini artıracak 5G'nin pazara sürülmesini hızlandıracak bu yenilikçi ve nazirsiz hal düşüncesince ehemmiyetli kuma alışveriş potansiyeli görüyoruz.”

"Şirketimiz düşüncesince hususi kuma manası da Türk mühendislerinin başarısını dünyaya göstermeye bitmeme ediyor olmamız"

Türk Telekom CEO’su Önal, 5G’nin yaygınlaşmasıyla data ısı yayımı hızının yüksekliği ve bağan gecikmenin şimdi da ehemmiyet kazanacağına ayraç ederek, 5G’nin istihsal sektörlerinde, fabrikalarda, cerrahi operasyonların açıktan yapılmasında ve ilkin yaygınlaşacak hareketli dubara pazarında inkılap yaratacak yenilikleri yanında getireceğini söyledi.

2020 yılı bakımından çabucak ABD’de kurulan mini 5G sahalarının (small cell) sayısının 400 bini aştığını anımsatan Önal, şu detayları verdi:

“Dünyadaki 5G transformasyon ihtiyacına dair adına çelimsiz ve ılımlı vadede bu teknolojiye gerekseme duyacak milyonlarca uç benek olacak. Bu da ne derece ehemmiyetli kuma ihtiyacı bertaraf geçirmek kıl payı yola çıktığımızı ve pazara ne derece şişman kuma yardım sağlayacağımızı kesin kuma halde gözler önüne seriyor. Üstelik bu uygulayım bilimi mutlak 5G ile de sınırlanmış kalmayacak, 6G ve ahir teknolojilerin gereksinimlerine müteveccih mahsul geliştirmeleri bitmeme edecek. Bu açıdan da uygulayım bilimi desteğimizi ve mahsul ortaklığımızı derinliğine vadeli adına sürdürmeyi hedefliyoruz.

Net Insight ile yaptığımız bu ehemmiyetli iş birliği, dünyaya uygulayım bilimi ihraç ika dair ABD’deki Netsia-Juniper iş birliğimiz gibi, kararlılığımızı yayınlayan konkre kuma adım. Şirketimiz düşüncesince hususi kuma manası da Türk mühendislerinin başarısını dünyaya göstermeye bitmeme ediyor olmamız. Bunu hem Türk Telekom bununla beraber türkiye düşüncesince aşırı kıymetli kuma üstünlük adına görüyor, Türk mühendislerinin ürettiği bu teknolojileri dünyanın hizmetine sunmaktan şişman alım çalım duyuyoruz."

Önal, 5G münakasa sürecine dair kuma istifham üzerine, resmi kuma izah olmasa da şimdi evvela açıklayan takvim çerçevesinde münakasa yapılmış ihtimali bulunduğunu söyledi.

"Birlikte geliştirdiğimiz ürün, kanalizasyon üstünde olacak ve teslimatı 2023 sonu olacak"

Net Insight CEO'su Crister Fritzson da Türk Telekom ile hareketli cerrah ağlarına uyarlanacak teknolojiler ihya dair derinliğine ve yararlı kuma iş donanmasına imza attıklarını anlatım ederek, “Birlikte 5G ağları ve devir senkronizasyonu dalında çelimli ve nazirsiz kuma yetkinliğe ve deneyime sahibiz. 5G’de hayat anahtar bu acemi çözümümüz düşüncesince kürevi ölçekte şişman ve ehemmiyetli kuma alışveriş potansiyeli görüyoruz." dedi.

Fritzson, geliştirilen değişen teknolojinin sonuncu mahsul durumuna ne devir istikbaline müteveccih kuma istifham üzerine, "Net Insight adına bugün nedeni ile esasta nakliyesini sağladığımız bağlaşım ürünümüz var, dördüncü çeyrekte Türk Telekom’a nakliyesini yapmayı planlıyoruz. Ama bizim baş başa geliştirdiğimiz ürün, kanalizasyon üstünde olacak ve teslimatı 2023 sonu olacak. Bu da Türk Telekom'un 5G sistemleri gelişimi ve benzerleri ile mevzun olacak. Ürün ihya süreci kestirmece adına 18 ila 24 ay sürüyor." halinde konuştu.

"Adana-İstanbul arası yaptığımız testte 50 ila 150 nano saniye arası değerlere ulaştık"

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ise ürünün hareket sürecine dair bilgelik verdi.

Patent başvurusunun yapıldığını anımsatan Kıraç, "Önce düşün bulunmuş oldu ancak bunu network'e uygulayabilmek düşüncesince kuma operatör, kuma de yetiştirici inisiyatifi lazım. Türk Telekom adına kılıç tek nesne masraftan Adana-İstanbul ortada denemesini yaptık. İstanbul'da 5G temel istasyonu ve Adana'daki fiber üstünden yaptık bu testi. Biz Adana-İstanbul arası yaptığımız testte 50 ila 150 nano saniye arası değerlere ulaştık. Açıkçası ürünün dubara değiştirici noktası bu." ifadelerini kullandı.

Yeni çözüm; operatörlerin 5G'ye geçişinde maliyetleri azaltacak, GPS bağımlılığı kalkacak

Verilen bilgiye göre, bağlaşım çözümü, danışma sektöründe 5G ve ötesi teknolojiler ile bu ürüne gerekseme duyan öbür sektörler düşüncesince GPS bağımlılığı olmadan, bulunan kanalizasyon ekipmanlarının da değiştirilmesine lazım kalmadan, devir ve sıklık senkronizasyonunun kanalizasyon üstünden iletiminde nazirsiz kuma formül sunuyor.

Bu uygulayım bilimi yardımıyla 5G’ye sabık operatörlerin karşılaşmış olduğu en şişman sorunlardan bir tanesi bulunan GPS sinyali kesilmelerine dair adına yaşanabilecek servis kayıplarını karşılamak düşüncesince kılavuz kaptan kuma hal üretiliyor.

Çözümün çabucak Türk Telekom şebekesinde değil, hepsi hayattaki hareketli operatörlerin ve bağlaşım ihtiyaçı bulunan sektörlerin kullanımına sunulması, ehemmiyetli devir ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı esna görev sürekliliğini de artıracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler