USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk Telekom 2021’de teknolojiyi faydaya dönüştürdü

Türk Telekom teknoloji, girişimcilik, hars zanaat ve toplumsal yazık alanındaki iş birlikleri ve yatırımlarıyla 2021'de ehemmiyetli icraat gerçekleştirdi. Teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight iş donanmasında Türk mühendislerin 5G alanındaki başarısını dünyay

Türk Telekom 2021’de teknolojiyi faydaya dönüştürdü
30-12-2021 13:29

Türk Telekom, teknoloji alanındaki çalışmalarına bitmeme ediyor. Şirketin 2005'ten buyana sayısal dönüşüme meydana getirdiği envestisman miktarı 18,1 bilyon doları aştı. Dünyanın izlemsel teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight iş donanmasında Türk mühendislerin 5G alanındaki başarısını dünyaya yayınlayan şirket, bire ortak sürede geleceğin ‘Unicorn'ları bulunan girişimleri taşınmazlar dışına açtı ve Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin 7 sene süresince anne destekçiliğini üstlendi.

5G'nin yapıtaşı bulunan fibere yatırım
5G düşüncesince hareketli teknolojilere yer aldığı denli fiber yatırımlara da gece gündüz bitmeme ettiklerini tamlayan Türk Telekom CEO'su umut Önal, “İnsanı merkeze meydan yaklaşımımızla herkesi ‘Değerli Hissettirmek' amacıyla hizmetlerimizi sürdürürken, Cumhurbaşkanımızın genel ağ hızlarının artarak çoğalması ve fiberin yaygınlaştırılması düşüncesince koyduğu amacı vecibe kendisine üstleniyor, kalan yatırımlarımızla gayret kesmeden Türkiye'yi fiberleştirmek düşüncesince efdal motivasyonla çalışıyoruz. Fiber altyapıyı Türkiye'nin değme köşesine taşıyarak, 2021 Eylül kocaoğlan itibarı ile fiber ağımızın uzunluğunu 353 bin kilometreye çıkardık. Hızla yaygınlaşan fiber altyapımız ile beraberce çakılı enli bantta dünkü sürdürümcü kazanımımızı ve Türkiye'nin genel ağ penetrasyonunu artırmayı sürdürüyoruz" dedi.

“Türkiye'nin ciharıyek yanını fiber ağlarla ördük”
Sabit tarafta hassaten fiber, mobilde LTE ve enfrastrüktür hassaten peyda eylemek kıl payı kâffesi iş kolları düşüncesince bitirdikleri yatırımları 10 yılda dü kattan ortak tomar artırdıklarını kail Önal, laflarına şu şekilde bitmeme etti: “2021 3. çeyrek bakımından temel istasyonlarımızın kısaca yüzdelik 45'i fiberle ilişkin durumda. Türkiye'nin ciharıyek yanını fiber ağlarla ördük. Bu yılki yatırımlarımızla Türkiye'nin altyapıdaki fiberleşme oranını sene böylecene yüzdelik 90'lar seviyesine ulaştırmayı hedeflediğimizi söylemiştik. Gururla söyleyebilirim ki; yılı bitirmeden bu gayeye ulaştık".

Uluslararası iş birlikleriyle dünyaya teknoloji ihracı
Küresel 5G ekosistemini güçlendirecek çalışmalarını sürdüren şirket, düşüncesi mülkiyeti kendine ilişik dünkü teknolojileri ve ürünleri, Amerika'dan Avrupa'ya şişman teknoloji üreticileriyle meydana getirdiği iş birlikleri ile evren pazarına sunuyor. Şirket, kadro şirketleri Argela ve Netsia aracılığıyla, hareketli ağlarda gürlük ve elastikiyet sağlayacak patentli RIC teknolojisini Silikon Vadisi'nde arazi meydan dünyanın ehemmiyetli teknoloji üreticilerinden Juniper Networks'ün verim portföyüne bütünleşmiş etti. Şirket, 5G ve sonrası düşüncesince ehemmiyetli bulunan ‘zaman ve sıklık senkronizasyonu' dalında Net Insight ile iş donanmasına derece derece ürünleştirme sürecine geçti. Bu iş birliğiyle 5G'ye geçişte operatörlerin maliyetlerinin azaltılması ve işlev kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Şirket ayrıca, üyesi yer aldığı arsıulusal teknoloji ihya toplumu ONF ile beraberce geliştirdiği bariz kaynaklı SEBA teknolojisini Türkiye'de öz mühendislerinin yardımı ile yaşama geçirdi. Erişim şebekesinde sanallaştırma dair kurgulanan SEBA; kâmilen uz iletişim sektöründe pınar tasarrufu sağlayacak. Şirket, sektördeki çalışmalarıyla dünyaya teknoloji ihraç etmeye bitmeme edecek.

Geleceğin ‘unicorn'larına akçe desteği 10 milyon TL'yi aştı
Girişimcilik ekosistemini perçinlemek amacıyla yaşama geçirdiği projeleri PİLOT ve SANTRAL ile iştiraki TT Ventures'la teknoloji çözümleri üreten girişimlerin büyüme göstermesine dayanak noktası sağlayıcı şirket, PİLOT mezunu 91 girişime bugüne denli kısaca 10 milyon TL'nin üstünde akçe desteği sağladı. TT Ventures ile 8 teknoloji girişimine envestisman yaptı. Şirket, başarılarını kâmilen arenaya transfer potansiyeli bulunan ‘Unicorn'ların ortaya çıkması hedefiyle kâmilen teşebbüs ve inovasyon platformlarından Plug and Play ile ehemmiyetli ortak iş donanmasına imza attı. PİLOT mezunu 3 teşebbüs bu sene Plug and Play'in ABD programına katılmaya doğruluk kazandı.

Şirket, 2021'de hanımefendilerin teşebbüs yolculuğundan müşahede engellilerin kitaplara ve konuşma eserlerine erişimine, terbiye öğretimden acemi sporculara verdiği yardıma denli katı baş döndürücü bölgede ‘Türkiye'ye Değer' anlayışıyla projelerini sürdürdü. ‘Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay' projesiyle 5 bin hanıma sayısal okuryazarlık ve sayısal marketing eğitimleri vererek plan hedefine vasıl firmanın müşahede engelliler düşüncesince sesli harf im ve muhteva sağlayıcı Telefon Kütüphanesi uygulamasına 10'uncu senesinde sonuç yılların en baş döndürücü satanlarının da arazi almış yer aldığı dünkü kitaplar ilave edildikten sonra muhteva sayısı 2 bini aştı. Telefon Kütüphanesi'nde arazi meydan dünyaca adlı sanlı sesli harf tasvirî tablolar, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde ‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi' ile ziyaretçilere açılırken, az gören küçüklere er karışma eğitimlerinin verildiği Günışığı Projesi ve Sanatın Günışığı Eğitim Programı Atölyeleri kapsamında 81 ilde 700 insana ulaşıldı. Türkiye'de sporun gelişim göstermesi düşüncesince Türkiye'nin ciharıyek indinde 33 ayrımlı branşta 40 spor kulübünü destekleyen firmanın acemi sporcuları katıldıkları arsıulusal müsabakalardan başarılarla döndü.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Telekom ortada imzalanan geçim kapsamında müşareket İstanbul AKM'nin (Atatürk Kültür Merkezi) anne destekçisi oldu. AKM'nin simgesi al kürenin bulunmuş yer aldığı 2 bin 40 nefis anne opera salonuna firmanın ismi verildi. Teknoloji ve sayısal transformasyon deneyimini kültür-sanat bölgesine da aktaran şirket, AKM içerisindeki ve Beyoğlu Kültür Yolu'nda sanatseverlerin yenilikçi teknolojileri deneyimlemeleri düşüncesince Wi-Fi bağlanak noktaları, 4.5G ve 5G hareketli hizmetleri ile uçtan pöç kâffesi uz iletişim hizmetlerinin sağlayıcısı olacak.

Öte taraftan saf afet, kaymakamlık ve kontrol istirdat faaliyeti müstelzim vakalarda iane eylemek amacıyla 11 senedir hasbilik esasıyla etkin Türk Telekom Arama Kurtarma Ekibi (TTAKE), 2021'de 11 eğitime, 1 operasyona ve 2 tatbikata ortaklık sağladı. TTAKE, geçtiğimiz yaz Antalya'nın Manavgat bölgesindeki yangında toplanmış 17 ayrı iane çağrısı aldı ve 35 ferdin coşkunluk sahasından boşaltma edilmesine dayanak noktası oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler