USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk gastronomisi, markalaşma hedefiyle New York'ta tanıtılacak

Türk mutfağı ve ürünlerinin, evren çapında markalaşma hedefiyle "Gastro Show" da New York'ta tanıtımı yapılacak.

Türk gastronomisi, markalaşma hedefiyle New York'ta tanıtılacak
13-01-2022 11:17
New York

Gasto Show'un ABD yolculuğunun önceki ayağı bulunan New York'ta düzenlenecek etkinliğe, Türkevi ev sahipliği yapacak.

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, İstanbul ve Dubai'nin arkası esna New York'ta düzenlenecek aktiflik evveliyat AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gastro Show'un 14 Ocak'ta Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde Türkevi'nde düzenleneceğini tamlayan Boztepe, "Hedefimiz; Türk mutfağının, Türk ürünlerinin dünyada markalaşması, şimdi çok satılması." dedi.

Boztepe, Türkiye'nin 5,2 bilyon dolarlık müşterek gastronomi turizmi cirosu bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Normal turistle gastronomi turistini kıyaslarsanız, gastronomi turisti 7 kıvrım şimdi çok mülk harcıyor, masrafının 5'te birisi manca içmeye gidiyor. Gastronomi turisti, Türkiye'ye geldiği devir 7 devir kalıyor, alışılagelen gezmen sayı farkı 8, 9 devir kalıyor. Gastronomi turisti, şimdi az müddette şimdi çok mülk bırakıyor. Biz de bunu restoranlarımızda artırmanın birlikte emlak haricinde da gerçekleştirmek istiyoruz. Türk ürünlerinin içimli ve metin bulunduğunu akıllıcasına müşterek lansmanla bildirmek istiyoruz."

Gasto Show'a Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katılacağını ve aktiflik düşüncesince hususi müşterek videoteyp hazırlandığını aktaran Boztepe, "Dr. Ender Saraç ile hususi müşterek ödememek listesi hazırladık. Şevketi bahçe otundan tutun da Gaziantep baklavamıza derece değişik mamüllerin vücuda bulunan yararlarını anlatarak elleme müşterek aşındırmak tanıtımı yapacağız." ifadesini kullandı.

"Kebap ve basar sermaye kavrulmuş kavrulmuş algısının ötesine geçip, 'vegan Türk mutfağı da var' buyurmak istiyoruz"

Bu çeşit etkinlikleri Los Angeles, Londra üzere dünyanın değişik kentlerinde bitmeme ettireceklerini vurgulayan Boztepe, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye'den 300 kilo şart ve meşrubat getirdik. Bazı mahsulat Türkiye'nin değişik yörelerinden getirildi. Menülerin oluşturulması içinse 1,5 ay çalıştık. New York'ta bundan böyle 'Çin mutfağı ve ya Peru mutfağı namına Türk mutfağı da var' buyurmak istiyoruz. Bugüne derece 'Türkiye' denince klasik kavrulmuş ve basar sermaye kavrulmuş kavrulmuş algısının ötesine geçmek, bire müşterek vakitte vegan Türk mutfağını da öncelemek istiyoruz."

İklim değişikliği mamüllerin azalmasına, lezzetin, kalitenin değişmesine sebep oluyor

Boztepe, hava değişikliğinin gastronomiyi de etkileyeceğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"İklim değişikliği dair 2022'de İstanbul'da arsıulusal müşterek konuşma düzenleyeceğiz. Ürünlerin azalması, mamüllerin bulunamaması üzere noktalara gidiyoruz. Bu mevzuda şeflerimizin bir çok halihazırda şuurlu değil. Artan sıcaklıklar, mamüllerin lezzetini ve standardını de etkilemeye başladı. Bu mevzuyla alakadar bilgelik insanlarıyla, yatırımcılarla, iş insanlarıyla ve aşevi sahipleriyle konuşma düzenlemeyi düşünüyoruz."

İstanbul'da "gastronomi köyü" kuruyoruz

İstanbul'da oluşturmayı planladıkları Gastronomi köyüne yer veren Boztepe, "Ormanın zarfında 100 dönüm arazide binaların bulunmadığı ahşap bungalovlardan müşterek karye kuracağız. 81 kentimize teklif götürüyoruz. Bungalovlarda bu kentlere ilgilendiren mamüllerin tadım merkezleri olacak." diyerek konuştu.

"Türkiye'de Michelin bulutsuz aşevi olmamasının sebebinin siyasal bulunduğunu düşünüyoruz"

Boztepe, Türkiye'de Michelin bulutsuz aşevi olmamasının sebebinin "politik" bulunduğunu düşündüklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye'nin aş damı derinliği 12 bin salname bulunduğu düşüncesince buna kuzey verebilecek kapasitede müşterek müfettiş de olduğuna inanmıyoruz açıkçası. Keşkek müşterek dernek yemeğidir, müşterek aşk hikayesidir. Dünyanın en elleme aşındırmak hikayesi ve ihsanıhümayun almış müşterek yemek. Biz bunları akıllıcasına anlatsak fenomen bitecek.

Bu nedenden dolayı az buçuk da mevrut turiste rastgele yemeğin hikayesinin akıllıcasına aktarılmasını ve şeflerin bilinçlendirilmesini istiyoruz. Her yemeğin müşterek hikayesi var. Bunların öyküsünü akıllıcasına anlattığımız sürece bu operasyonlar büyüyecek. Ürünün lezzetiyle öne çıkmanın ötesinde hikayesiyle de öne büyümek zorundayız."

Gastro Show, Ticaret Bakanlığı ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfının (GAGEV) katkılarıyla düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler