USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TÜGİAD İzmir basını ile bir araya geldi

TÜRKİYE Genç İş müşterilerini Derneği'nin (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve Ege Şube Başkanı Melih Sebastien Durmuş İzmir'deki millî ve domestik basının temsilcileriyle bir araya geldi.

TÜGİAD İzmir basını ile bir araya geldi
25-10-2021 16:23

Basın buluşmasının arkası sıra TÜGİAD Ege Şubesi organizasyonunda planlı 'Küreselden Yerele Ekonomide Durum ve 2022 Beklentileri' toplantısı; TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Ege Şube Başkanı Melih Sebastien Durmuş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar'ın iştirakı ile gerçekleştirildi. Ardından TÜGİAD Ekonomi Danışmanı Ekonomist Murat Sağman, Ekonomist Gülden Atabay ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, 'Son Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi' başlıklı bir panelde bir araya geldi.

"DAHA ETKİN YÖNTEMLER DEVREYE ALINMALI"

İzmir basının, Merkez Bankası'nın sonuç repo indirimi sonrası dövizdeki artışa bağlı sorularını yanıt veren TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, "Merkez Bankası'nın siyasa faizini yüzdelik 18'den 16'ya indirmesinin arkası sıra döviz kurlarındaki yükseliş iş dünyasında endişeleri yanında getirdi. Güven ortamını peyda etmek düşüncesince çabucak çalışan yöntemlerin devreye katılması gerekir" dedi. Çevikel, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF), Türkiye'yi 'gri liste'ye katılması kendisince ise, "Bu durum, ihracatçıyı negatif yönde etkileyerek dünyalık transferlerini de zora sokacaktır" dedi.

"KURLARDAKİ SERT YÜKSELİŞ GÜVENSİZLİĞİ TETİKLER"

Beklentilerin ile alakalı gerçekleşen repo indiriminin arkası sıra döviz kurlarındaki kaba yükselişin piyasalarda emniyetsizlik ortamını tetikleme potansiyeli bulunduğunu kaydeden Çevikel, "Hem üretici, bununla beraber mahveden üstündeki pahalılık yükü daima kendisine yükseliyor. Bu çağda Merkez Bankası'nın siyasa faizinde 200 temel nokta tenzilat etme sonucu ile beraberce döviz kurlarındaki üst cepheli akıntı karşısında Türk Lirası'nın yaşamış olduğu bedel kaybı, istenmeyen bir tabloya kez açtı. Enerji hassaten edinmek neredeyse müstahsil üstündeki maliyetlerin değme çağ hâlâ da arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte eder istikrarının sağlanması, dövizde kırılganlığın giderilmesi, satın kabul etme gücünün artırılması öncelikler kendisine belirlenmeli. Bu yönde atılacak adımlar ile yatırımcının iştahının kaçırılmasının önüne geçilebilir" ifadelerini kullandı.

"YAPISAL REFORMLARA ODAKLANILMALI"

Dünya genelinde hammadde temini, geri hizmet ve tedbir zincirinde yaşanmış olan zorluklara ve kalan maliyetlere gönül rahatlığı sanayicinin kararlılıkla üretmeye bitmeme ettiğine de dikkati çekici Çevikel, laflarını şöyle sürdürdü: "Ekonomi yönetiminden gerçek iktisat ile alakalı oluşabilecek negatif tesirleri azaltacak çalışan adımları beklerken strüktürel reformlara da odaklanılması icap ettiğini düşünüyoruz. Piyasaları rahatlatacak, envestisman ve üretimi heveslendirme edecek hamleler düşüncesince devir kaybedilmemeli. İş dünyası kendisine sıkıca şartlarda da mücadelemizi sürdürdük, üretimde çaba kesmeden ekonomimize yardım arz etmek düşüncesince kesintisiz çalıştık. Ortak akılla yaşama geçirilecek çalışmalar, zararları minimize etmiş olduğu neredeyse azami yarar sağlayacaktır. Sürdürülebilir çoğalma düşüncesince hepsi bu enstrümanlara gerekseme var. Gıda ve hassaten erke edinmek neredeyse dış alım fiyatlarındaki artışlar ile tedbir süreçlerindeki aksaklıkların gerçek iktisat ile alakalı yaşattığı bası kesin surette azaltılmalıdır."

"ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Çevikel'in arkası sıra uydurma düzlük TÜGİAD Ege Şube Başkanı Melih Sebastien Durmuş, Ege Şubesi'nin İzmir merkezli kendisine 2013 senesinde kurulduğunu, Denizli, Aydın, Muğla, Uşak, Afyon, Kütahya ve Manisa'nın bu şubenin altında çalışkanlık gösterdiğini söyledi. Ege Şubesi'nin tahminî 15 piyasası temsilen, 55 üyeye eş bulunduğunu kaydeden Sebastien Durmuş, bu mevzuda şu detayları verdi: "Ege'deki üyelerimiz, inşaat, tarım, yazılım, makine, gıda, akaryakıt, denizcilik ve arsıulusal taşımalık sektörlerinde derin bir halde çalışkanlık yürütüyorlar. TÜGİAD Ege Şubesi, hassaten yüksekokul ile iş birliklerine ve güre mezunların girişimciliğini beslemek misyonu ile alakalı icraat yürütüyor. Bu kapsamda İzmir üniversiteleri ile protokoller yaparak planlar geliştiriyor. TÜGİAD kendisine çağımızda darülfünun öğrencileri ortada girişimciliğin ikinci plana itilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Ülkemizin girişimcilere ve KOBİ'leri ileriye taşıyacak kuvvetli yöneticilere gereksinimi var. Bu açıdan yaşama atılmaya hazırlanmakta olan üniversiteli öğrencilere girişimciliğin püf noktalarını ve iş yaşamında değerli bir idareci edinmek düşüncesince atılması müstelzim adımları anlatıyoruz. Ülkemize acemi girişimciler ve kuvvetli yöneticiler kazandırma hedefiyle nice faaliyette bulunduk, bulunmaya bitmeme ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler