USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Trabzonspor’un efsane adları şampiyonluk bekliyor

Spor Toto Süper Lig'de şef halde mevcut Trabzonspor'un efsane oyuncuları, bordo-mavili takımın şampiyon olacağına inandıklarını söylediler.

Trabzonspor’un efsane adları şampiyonluk bekliyor
27-01-2022 15:34
Trabzonspor forması altında şampiyonluk canlı oyuncular, Türkiye Spor Yazarlar Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Dergisi'ne mülakat vererek, takımın şampiyonluk mücadelesini değerlendirdi. Dergide görüşlerine toprak sunulan Ali Kemal Denizci, dünkü neslin Trabzonspor'un şampiyonluğunu göremediğini belirterek, "Onların şampiyonluk sevincini yaşamasını, yüzlerinin gülmesini kullanmak istiyorum. Şu anki koyu duyguları, sevinçleri, bizi dehşetli bahtiyar ediyor. Bizim şampiyonluğumuzun önemi aşırı farklıydı, kılıç yanında hegemonyayı yıktık. Zaman geçti, şu an şahısların bu şampiyonluğa gereksinimi var. Bu gerçekleştiğinde Trabzonspor, camia, taraftar, hepsi aşırı nesne kazanacak. Şu an hepsi gülüyor ya bu ne elleme yanında duygu" dedi.

Trabzonspor'un önceki gol kralı Necmi Perekli ise, "Lige iddialı başlamış olan takımların durumunu gördükten sonraları Trabzonspor'un şampiyonluğa ne denli henüz yaklaştığını henüz elleme kestirebiliyoruz.

Trabzonspor kazandıkça onlar ruhsal şekilde geriliyor, bundan böyle hepsi bordo-mavili ekibi şampiyon şekilde ikrar etti sanki. Şampiyonluğa oynayan takımları yanında elleme ürküten yanında ayrıksı derece da Trabzonspor'un şampiyonluğundan öte, bu şampiyonluğu istikbal zamanlarda da hazırlop ferah bırakmayacağıdır. Bu, rakipleri derinliğine vadeli şekilde sarsıyor bence. Sahada birliğin, tribünde bütünlüğün, icraatta katı hamlelerin ve akıllıca transferlerin neticesidir bulunan grafik" ifadelerini kullandı.

Turgay Semercioğlu: "Başarı doğacak yıllara da taşınacaktır"

Sadece Trabzonspor'da ayak topu oynayan Turgay Semercioğlu da, "15 sene Trabzonspor'da ayak topu oynadım, 2. klasman karışma yekûn 7 şampiyonluk yaşadım. Benim düşüncesince önceki şampiyonluk aşırı ayrıydı zira kimsenin aklının ucundan caba geçmeyen yanında başarıyı elde etmiştik. Anadolu'dan önemsiz yanında kentin ekibi çıkıp İstanbul'un elinden şampiyonluğu almıştı. Hayal caba edilemezdi lakin kılıç yönetimi ile beceri heyeti ile futbolcusu ile aşırı elleme yanında kadro olmuştuk. Taraftar da bizlere inanınca muvaffakiyet gelmişti" diyerek konuştu.

Semercioğlu, başarıda ilişkinin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, "Biz kadro ruhuyla kapıyı açmıştık, demin gelişigüzel anlamda beraberlik yakalandığı düşüncesince baştan muvaffakiyet geldi. Önceki sene da şampiyon olabilirdi lakin sonuna denli gitme noktasında mesail yaşandı demek. Anlaşıldı ki o sene bu sene. Çok elleme yanında kadro ha Trabzonspor, en önemsiz yanında sorun, iri yanında planlama ile kapatıldı hemen. Bu başarının doğacak yıllara da taşınacağına inanıyorum" cümlelerine toprak verdi.

Necati Özçağlayan da derinliğine süredir kentin üstünde bası bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Yıllarca mümteni şeyler oldu, şampiyonluklar gitti. Ama şu an gelişigüzel nesne elleme gidiyor, iri belki kucaklanacak o şampiyonluk ve filhakika o yürek bu şehre aşırı yakışıyor. Futbolun dört başı mamur paydaşları bütünleşmiş. Futbolcular, beceri heyet, hile uyumlu, elleme çalışıyorlar. Taraftar istiyor, dayanak çıkıyor. Trabzon, gelişigüzel yönüyle bu şampiyonluğu adalet ediyor. Bundan ahir proses önemli, tedbiri aracısız bırakmadan defa alacaktır. Şampiyonluk havasına girildi artık, hazırlop ferah kaybedilmez. İnşallah aşırı adalet edilmiş ipi daim bu arada göğüsleyeceğiz."

Hüseyin Tok: "Rekorların kırılması müstelzim yanında sezon"

1995-1996 sezonunda kaçan şampiyonlukta takımda asistan çalıştırıcı bulunduğunu aktaran Hüseyin Tok, "O devre rakiplerimiz de kuvvetliydi ve lakin kimi şeyler maatteessüf amacında gitmedi. 2010-11 sezonu filhakika malum. Artık bu zaman düşüncesince yüzdelik 100 motivasyonla bitmeme etmemiz gerekiyor. Açık aralık rekorlar kırılması müstelzim yanında zaman şekilde görüyorum. Futbol spor evveliyatına geçecek, nice başlangıçta değerli olabileceği yanında zaman olacak. Bu takımın potansiyeli bunu gösteriyor. Sabırlı ve katı adımlarla genişlemek gerekiyor" dedi.

Güngör Şahinkaya: "Bu topluluk şampiyonluğu çoktan adalet etti"

Güngör Şahinkaya ise şampiyon oldukları dönemdeki havanın şu anda da bulunduğuna dikkati çekerek, "Bu topluluk şampiyonluğu aşırı adalet etti. Futbolla özdeşleşen Trabzon şehrine bu şampiyonluk aşırı yakışacak. Yıllardır bu hatıra berhayat olmak düşüncesince aşırı teessürat çekti, iri teessürat yaşadı. Şimdi şampiyonlukla baş başa şehrin, taraftarın üstündeki ruhsal ağırlık de kalkacak, Trabzon rahatlayacak. Aynı sürede maddesel manada da kulübe iri ulama sağlayacak bu şampiyonluk, bu doğacak yılların başarısı düşüncesince aşırı müfit olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Serdar Bali: "Artık dünkü efsaneler geliyor"

Serdar Bali, Trabzonspor'un şampiyonluğa inandığını ve bunu rakiplerine hissettirdiğini dile getirerek, "Camiada oluşan tam beraberlik de başarıyı getirdi. Artık resmi şekilde şampiyonluğu bekliyoruz. Öncelikle 38 senedir şampiyonluk görmemiş döl namına aşırı mutluyum. O haset kullanmak düşüncesince aşırı beklediler, aşırı zahmet çektiler, aşırı üzüldüler. Mutluluk onların hakkı. Ayrıca senelerce bizi 'efsane' diyerek az henüz suçladılar. Artık dünkü efsaneler geliyor. Onlara gelişigüzel çeşitli desteği vermemiz gerekiyor. Ben, bu kadronun korunup bire yanında biçimde akıllıca planlamalar yapılması biçiminde 3-4 sene zirvenin en iri talibi olacağına inanıyorum" gibi konuştu.

Gökmen Şahin

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler