USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Trabzonsporlu Djaniny: Hedeflerimizden biri şampiyon olmak

Trabzonsporlu futbolcu Djaniny Semedo,  'Şampiyon olmak istiyorsak bu arada olmamız gerekiyor' dedi.

Trabzonsporlu Djaniny: Hedeflerimizden biri şampiyon olmak
01-12-2021 16:39
Trabzonsporlu futbolcu Djaniny Semedo,  "Şampiyon olmak istiyorsak bu arada olmamız gerekiyor" dedi.

Trabzonspor'un uzman oyuncusu Djaniny Semedo, Trabzonspor Dergisi'nin 191'inci sayısına konuştu. Futbola bulunan sevgisini özetleyen golcü oyuncu, "Futbol benim çocukluk hayalimdi aslında. Belki de futbolun süresince doğdum diyebilirim. Çünkü doğduğumda eksiksiz ailem, kardeşlerim ve etrafımdaki hepsi futbolla baş döndürücü haşır saçma insanlardı. Her devir ayak topu oynayan insanlardı. Dolayısıyla benim de esasta apayrı tercihim kalmıyordu bu durumda. Çocukluğumdan bu yana futbolun mükemmel ortasındayım diyebilirim" niteleyerek konuştu.

"HEDEFLERİMİZDEN BİRİ ŞAMPİYON OLMAK"

Mücadeleyi sevdiğini ve karakteri gereği her insana hürmet duyan bir insanoğlu bulunduğunu tamlayan futbolcu, "Ben karakterim gereği herhangi bir devir bireylere hürmet duyan, işine hürmet duyan, ekip arkadaşları ve ekibi düşüncesince elinden mevrut herhangi bir çeşitli mücadeleyi sağlayan bir insanım. Saha arasında de bir topçu şekilde bunu hazırlamaya çalışıyorum. Tabii ki ferdî hedeflerim var, elbette ki takımımızın hedefleri var. Bu ikisini ayrımsız anda gerçekleştirdiğimizde ego de baş döndürücü bahtiyar oluyorum. Çünkü bu seneki hedeflerimizden biri de şampiyon olmak. Ben de bu uğurda ekip dostlarım ile baş başa en dobra mücadeleyi vermeye çalışıyorum" dedi.

"TRABZONSPOR’UN HEDEFLERİNİN FARKINDAYIM"

Djaniny, rahat yapısının ve hile tarzının bireylere değişik geldiğini söyleyerek, "Belki de benimle ilişik değişmeyecek şeylerden birisi bu. Oyun tarzım bireylere az buçuk değişik gelebiliyor. Çünkü olağandan rahat bulunan biriyimdir. Hem meydan süresince bununla ortak meydan haricinde rahat bir karakterim. Sahada arada sırada kazalı pozisyonlarda veya insanların, futbolcuların baş döndürücü heyecanlanmasını beklediği pozisyonlarda rahat kalabiliyorum. Bu da benim düşüncesince ehemmiyetli bir fazlalık oluyor. Ama elbette ki mesuliyetsizlik tarzı ile bir rahatlık değil bu bahsettiğim. Tam tersine ekip düşüncesince vebal alarak bunu en rahat ve en akıllıcasına halde hazırlamaya etkin biriyim. Ben de elbette ki buraya gezmeye gelmedim, buradaki hedeflerimizi farkındayım. Trabzonspor’un hedeflerinin farkındayım ve Trabzon halkını bahtiyar eylemek düşüncesince buradayım" ifadelerini kullandı.

"PORTEKİZ’E KENDİMİ BORÇLU HİSSEDİYORUM"

Avrupa’da geçirdiği ayak topu yaşamının namına baş döndürücü obje katığını tamlayan Djaniny, "O tecrübelerim değişik baş döndürücü değerli, baş döndürücü ehemmiyetli anıları mevcut benim için. mesela Portekiz’den başlamam icabında benim şu an olduğum can olmamı sağlayıcı bir diyar orası. Onlara baş döndürücü obje borçluyum zımnında Portekiz’e, Portekiz Ligi’ne kendimi verecekli hissediyorum. Çünkü orada nice şeyin eğitimini aldım ve nice şeyin başlangıcını orada yapmış oldum. Daha sonradan Meksika’dan bahsedebilirim. Oraya gittiğimde başarılar düzeltmek düşüncesince gitmiştim ve ihtimal de bir futbolcunun kazanabileceği başarıların çoğunu orada kazandım. Şampiyonluklar, kupalar, değişik kazandığımız maçlar ve kazandığımız başarıları düşünürseniz bir futbolcunun isteyebileceği bir çok çok şeyi Meksika’da kazandım. Üstüne de elbette ki bir oğlum hayata merhaba dedi orada. Kendisi Meksikalı diyebilirim zira tevellüt noktayı orası. Dolayısıyla benim ve akrabalarım düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli noktayı var” dedi.

"BAŞARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Trabzonspor’da hedeflerin herhangi bir devir faziletkâr bulunduğunu kail uzman topçu şu biçimde bitmeme etti: "Trabzonspor’a geldiğimde hâlâ ilkin verdiğim röportajlarda da bahsetmiştim burada hedefler herhangi bir devir yüksek. Ben de buraya geldiğimde bunları isteyerek geldim ve bu hedefleri ulaşmanın hazırlop olmadığını da biliyorum. Her karşılaşma bir eski maçtan hâlâ mütekait oluyor. Zorluklar bizi etkilemeye başlıyor ancak kılıç çelimli bir ekip olduğumuzdan ötürü ve ekip arkadaşlarımızın kalitesine inandığım düşüncesince bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Başarı düşüncesince çalışıyoruz. İnsanlar toplumsal medyaya girdiklerinde futbolcuların elden sistem yönlerini görebiliyorlar. Çoğumuz burada ailemizden uzaktayız, ciddi idmanlar gerçekleştirmek zorundayız, kendimizi herhangi bir devir müheyya avlamak zorundayız. Hem mental manada bununla ortak fiziki manada kendimizi müheyya avlamak zorundayız. Tabii ki bu iş hazırlop bir iş değil ancak daim bu arada ekip dostlarım ile baş başa ve hocalarımızla baş başa bunu başarmaya çalışabiliyoruz."

"OYUNCULARIMIZIN KALİTESİ ÜST SEVİYEDE"

Trabzonspor’a para aktarımı olduktan ahir eskiden günlerinin tansık bulunduğunu ve takımın aktör kalitesi karşısında etkilendiğini kail Djaniny, "Zaten kalburüstü olmak istiyorsanız bu kaliteyi ve rekabeti sağlamanız gerekiyor. Türkiye ligi baş döndürücü müsabık bir lig. Bu benim ihtimal şahsi fikrim ancak nice insanoğlunun da benimle ayrımsız düşünceye erbap bulunduğunu düşünüyorum. Bu ligde beş, altı ekip ansızın şampiyon olabilecek kabiliyete ve kaliteye sahip. Bu takımlardan birisinin şampiyon olması düpedüz kimseyi şaşırtmayacaktır. Bu sayının bir tomar olması da esasta ligin kalitesinin bir göstergesi. Burada karşılaşma kazanabilmek, şampiyon olmak ve başarılar çıkarmak baş döndürücü hazırlop değil. Ancak bizim takımımızdaki hem ecnebi bununla ortak yerel oyuncularımızın kalitesi hakkıyla de baş döndürücü fevk seviyelerde" ifadelerini kullandı.

"BANA BENZER OYUNCU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Sahada değişik mevkilerde oynamanın kendisini dobra hissettirdiğini kail kuzey aktör laflarını şu biçimde sürdürdü: "Kariyerim süresince oynadığım pozisyonlar genel anlamda gerçek olmayan 9, veya cenah ileri uç oyuncusu pozisyonuydu. Trabzonspor’da ise az buçuk hâlâ önde oynuyorum, az buçuk hâlâ 9 hile üzere oynuyorum. Hocamız beni değişik pozisyonlarda da kullanıyor ego de herhangi bir halde takıma asistan olmaya çalışıyorum. Söylediklerimle kusur belli olmak istemem ancak bana benzeşim bir aktör olmadığını düşünüyorum. İnsanlar beni izlediklerinde 'Bu eş dingildemek istemiyor mu acaba?' veya 'Neden hakeza şeyler yapıyor?' diyebilecekleri bir tarzım var. Benim bu tarzıma erbap bulunan ihtimal de yegâne insanoğlu abim diyebilirim."

"ABDULLAH AVCI İYİ VE ZEKİ BİR İNSAN"

Teknik yönetmen Abdullah Avcı’nın dobra ve cin fikirli bir insanoğlu bulunduğunu tamlayan uzman aktör şunları söyledi: "İnsanlarla ne enformasyon kurabileceğini bilici ve futbolculara ne yaklaşması icap ettiğini bilici birisi. Onunla bulunan konuşmalarımız herhangi bir devir baş döndürücü müspet oluyor. Ne istediğini herhangi bir devir kupkuru ve açıkça bir halde tabir fail birisi. Saha haricinde ihtimal rahat birisidir hocamız ancak maçlarda ilkin işler onun istediği üzere gitmediğinde hocamız arada sırada sinirlenebiliyor, arada sırada bağırabiliyor. Tabii ki bu da oyuncularından en iyisini istediği düşüncesince ve takımın neler yapabileceğini bilmiş olduğu düşüncesince baş döndürücü alışılagelen bulunan şeyler."

"BERABER OLMAMIZ GEREKİYOR"

Son şekilde taraftara ileti sağlayan Djaniny, "Bizler oyuncular olarak, hocalarımız ve burada etkin hepsi Trabzonspor adının ve ağırlığının ne derece iri bulunduğunun farkındayız. Bizler taraftarlarımızı bahtiyar edebilmek düşüncesince daim en dobra biçimde çalışıyoruz. Onlardan ricam bizlere dayanak noktası olmaları. Zaten bunu yapıyorlar ancak bizim herhangi bir devir yardıma ihtiyacımız oluyor. Şampiyon olmak istiyorsak bu arada olmamız gerekiyor. Onların desteğine herhangi bir zamankinden de hâlâ baş döndürücü ihtiyacımız var" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler